27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden Haberlerİbradı kültür varlığı olarak tescillendi, restorasyon başlıyor

İbradı kültür varlığı olarak tescillendi, restorasyon başlıyor

İbradı ilçesinde kentsel sit alanlarında bulunan 300'den fazla konak ve düğmeli evin onarımı ile ilgili konferans düzenlenecek.

İbradı Kaymakamlığı tarafından 18 Eylül Perşembe günü düzenlenecek konferansa Antalya Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) Uzmanı Mimar Hakime Yılmaz "İbradı'da Eski Evler Nasıl Onarılmalı ve Nereden Destek Alınmalı?" konulu konferansta eski eser ve kentsel sit kavramlarını açıklayarak kentsel sit alanı olarak koruma altına alınmış olan İbradı ilçe merkezi ile Ormana ve Ürünlü mahallelerinde bulunan tescilli kültür ve tabiat varlıklarının doğa ve kültür turizmi açısından önemi önemini anlatacak.

İbradı'daki sit alanlarındaki tescilli veya tescilsiz eski ev sahiplerinin bu evleri onarmadan önce hangi kurumdan nasıl izin alabileceği hakkında bilgi verecek olan Yılmaz, ayrıca bu onarımlar için Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) nasıl hibe ve kredi desteği alma şartlarını özetleyecek.

Antalya’nın Safranbolu’su

İbradı ilçe merkezinde tescillenen tarihi yapılardan 16’sı, horasan harcı ile sıvanmış taş ve ahşap hatıllarla 19. yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başında yapılmış konak. 29’u da sadece taş ve ahşap hatılla harçsız olarak yapılmış “düğmeli ev”. Tescilli diğer yapıların dağılımı şöyle: 3 bağ evi, 2 cami, 2 çeşme, 1 hamam, 1 su kemeri ve su yolu, 1 demirci dükkanı, 1 kıraathane, 1 belediye binası, 1 lojman, 1 köprü ve 1 mezarlık.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI