24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriHEP İstanbul yüzde 50 prim vadediyor..

HEP İstanbul yüzde 50 prim vadediyor..

Ekim ayı sonunda satışa çıkan ve Tekfen İnşaat tarafından Esenyurt'ta hayata geçirilecek olan Hep İstanbul'da şu ana kadar 300 civarında konut satılmış durumda.

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel ev alanların 2,5 yıl içerisinde en az yüzde 50 kâr edeceğini öngörüyor.  Öte yandan projenin tamamlanmasına paralel 2017’de metronun da tamamlanacağını söyleyen Egesel, “Bunun için benzer projelere ve bölgelere bakarsak ilave yüzde 20-30 bandında bir fiyat artışı şaşırtıcı olmayacaktır.” diyor.

Hep istanbul projesinde lansmandan bu yana ne kadar konut satıldı?
 
30 Ekim’de gerçekleştirdiğimiz lansmandan bu yana yaklaşık 300 ev satıldı. 
 
Konutların teslime kadar ne kadar prim yapması öngörülüyor?
 
2,5 yıl içerisinde ez az yüzde 50 prim yapmasını bekliyoruz.
 
Hep istanbul'u bölgedeki diğer projelerden ayıran özellikleri neler?
 
HEP İstanbul’u, bölgedeki diğer projelerden ayıran en önemli özelliği lokasyonu. Proje, Avcılar- Beylikdüzü- Esenyurt bölgesinin tam kesişim noktasında, Proje E-5 ve TEM bağlantı yollarının kesiştiği vadinin tam ortasında yer alıyor. Bölgenin hem görünürlük, hem de ulaşım anlamında en avantajlı lokasyonunda bulunuyor.  Toplu ulaşım araçlarına yakınlık anlamında da bölgenin en iyi lokasyonunda yer alıyoruz. 2017 yılında hayata geçmesi planlanan Bakırköy-Beylikdüzü, Esenyurt-Avcılar ve Büyükçekmece-Esenyurt raylı hat güzergâhlarına yürüme mesafesindeyiz. Ayrıca kuzeyde inşa edilen 3’üncü havalimanı ve 3’üncü köprü güzergahlarına da projenin hemen yanındaki TEM bağlantı yolundan kolaylıkla ulaşılabiliyor.
 
Hayatımın Evi Projesi”nde eksiksiz bir yaşam alanı oluşturmak için çamaşır odasından depoya, 10 m2’den küçük odası olmayan, LEED sertifikalı enerjiden tasarruf sağlayan ev yapısına kadar her ayrıntıyı düşündük.
 
Kente değer katan, konseptiyle diğer projelerden net bir şekilde ayrışan, fark yaratan ve kullanıcılarının yaşam kalitesini yükselten yapılara imza atmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da özen göstermeye devam ediyoruz. HEP İstanbul daha önceki projelerimiz gibi LEED Yeşil Bina Sertifikasına sahip olacak.
 
HEP İstanbul projesinin en güçlü özelliklerinden biri sosyal alanlarının ve peyzajının zenginliği. Projede iki ayrıtoplam 2.600 m2 kapalı alana sahip sosyal tesis, farklı çocuk yaş grupları için tasarlanmış 1.500 m2 açık çocuk oyun alanları, 2 km uzunluğunda yürüyüş yolları ve 1 km uzunluğunda bisiklet parkurları planlandı. Açık ve kapalı yüzme havuzları, mini futbol, basketbol ve tenis sahaları ile çeşitli spor imkanları sağlayan açık&kapalı aktivite alanları projenin öne çıkan özelliklerinde sadece bazıları. Ayrıca dört mevsim yeşil kalacak bahçeleri HEP İstanbul’un %74’ü peyzaja ayrıldı.
HEP İstanbul Projesi’nde Tekfen  kalite ve güvencesini ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunuyoruz. Orta gelir grubu için planladığımız proje için son kullanıcıların ihtiyaçlarını, taleplerini, önceliklerini belirlemek için pazar araştırması ve anket çalışmaları yaptırdık. Buradan çıkan sonuçlara göre evleri tasarladık,  HEP İstanbul’un “İyi Yaşam” kurgusunu oluşturduk. Fonksiyonel evleri geniş sosyal olanaklar ve 4 mevsim yaşayan bahçelerle zenginleştirdik. Aile yaşamını ve özellikle çocukları yaşamın merkezine konumlandırdık.  
 
HEP İstanbul projesi, henüz fikir aşamasındayken, insanların ‘bildikleri gibi’ değil, ‘bekledikleri gibi’ bir proje yapmak üzere harekete geçtik. Bir evden çok, tüm detayları düşünülmüş bir yaşam alanı oluşturmak üzere “Hayatımın Evi Projesi” söylemi ile yola çıktık. ‘HEP’ ismi, hem “hep istediğimiz, hep beklediğimiz” bir yaşamı tarif etmesi, hem de “Hayatımın Evi Projesi” ifadesini oluşturması sebebiyle bu yeni yaşam anlayışının adı oldu.
 
En çok hangi tip dairelere ilgi var? 
 
Bütün daire tiplerine ilgi benzer oranda ancak 2+1 dairelerin bir parça önde olduğunu söyleyebiliriz.  
 
Bölgede metrodan sonra fiyatların ne kadar artmasını öngörüyorsunuz? 
 
Projenin tamamlanmasına paralel 2017’de metronun tamamlanacağını bekliyoruz. Bunun için benzer projelere ve bölgelere bakarsak ilave yüzde 20-30 bandında bir artış şaşırtıcı olmayacaktır.
 
Rant vergisi konusunda ne düşünüyorsunuz?
 
Altyapısı doğru hazırlanır ve uygulanırsa kamu açısından faydalı olacağı kanaatindeyiz.
 
2014 şirketiniz açısından nasıl geçti, 2015 beklentileriniz neler? 
 
2014 yılı genel olarak olumlu geçti. Planladığımız şekilde projemizin lansmanını yaptık ve hedeflerimizi yakalayacak şekilde satışlarımız iyi gidiyor. 2015 yılının bu seneden daha iyi bir sene olmasını bekliyoruz. 
 
Röportaj:Hürriyet Emlak
 

HEP İstanbul fiyat bilgisi için tıklayın

 

HEP İstanbul detaylı bilgi için tıklayın

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI