20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerHaluk Sur: 'Balıkesir kısa zamanda Türkiye’nin marka kentlerinden biri olacak'

Haluk Sur: ‘Balıkesir kısa zamanda Türkiye’nin marka kentlerinden biri olacak’

7. Gelişen Kentler Zirvesi Balıkesir'de gerçekleşti. Zirvede açıklamalarda bulunan GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Uzun zamandır GYDER olarak Gelişen Kentler Zirvesi düzenlediklerini, buradaki amacın, Türkiyenin sadece İstanbul’dan ibaret olmadığı, Türkiye’nin başka marka ketlere de ihtiyacı olduğunu göstermek olduğunu vurgulayarak; “Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7.sini Balıkesirde yaptık. Balıkesir bunu hak ediyor. Konumu itibari ile Güney Marmara bölgesinin en önemli kenti. Marmara Bölgesi’ne naktığınızda İstanbul, Kocaeli, Bursa zaten belli bir gelişim trendini yakalamiş ve ekonomik büyümeyi yakalamış kentler. “ diye konuştu.

Balıkesir’ni en önemli yolların güzargahları üzerinde oluğunu hatırlatan Haluk Sur: “Ülkemiz ve bütün dünya  gelişen şartlar çerçevesinde yeşil dönüşüme doğru adım adım ilerliyor. Yaşlı küremiz fosil yakıtlarından ortaya çıkan karbon salınımı ile can çekişiyor. Yenilenebilir enerji kullanımı son derece önemli. Balıkesi’e baktığımızda ülkenin en büyük alternatif enerji kaynağı. Ülkemizdeki rüzgar enerjisinin yaklaşık üçte biri Balıkesir’den karşılanıyor. Balıkesir bu anlamda büyük bir değere sahip.Ülkenin yeni enerji başkenti olabilecek niteliklere sahip” Dedi.

 

Balıkesir’in turizim açısından da çok öenmli bir kent olduğunun altını çizen Haluk Sur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Turizmi sadece deniz turizmi olarak düşünmemek lazım. Balıkeir’de hazine niteliğinde yerler var. Kaz Dağları dünyanın oksijen deposu, İda Dağı  antik kentlerin en önemlilerinin bulunduğu bölge.  Sahilleri baha biçilmez bir değere sahip. Tüm bunları üst üste koyduğunuzda başlı başına büyük bir değeri barınfırıyor. “

İlerleyen dönemlerde Balıkesir’in uluslararası yatırımcı tarafından da tercih edileceğini anlatan Sur : “Bölgenin gayrisafi milli hasılasının yükselmesi için bugün buradayız. Umarım adım adım hedefimize yürüken, kısa zamanda hedefimize ulaşırız. İnanıyorumki Balıkesir kısa zamanda Türkiye’nin marka kentlerinden biri olacak.” 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI