19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerGüney Kore ve Danimarkalılar'dan 3. Havalimanına ilgi!

Güney Kore ve Danimarkalılar’dan 3. Havalimanına ilgi!

Yabancı yatırımcıların son dönemde en çok ilgisini çeken projelerden biri de 3. Havalimanı projesine, Güney Kore'nin dünyaya açılan en önemli kapısı olan başkent Seul'deki havalimanını yöneten International Incheon Airport Corperation ile Danimarkalı Copenhagen Airport firmaları, operasyon danışmanlığı çalışmaları için birlikte teklif verme kararı aldı.
 
Bölgedeki birçok ülkeyi ilgilendiren 3. Havalimanı tamamlandığında 150 milyon yolcuyu ağırlayacak. Maliyetinin yaklaşık 25 milyar dolara ulaşması beklenen proje için Güney Koreli International Incheon Airport Corperation ile Danimarkalı Copenhagen Airport Güney Kore'nin başkenti Seul'de işbirliği anlaşması imzaladı. Incheon'un CEO'su Park Wan-su ile Copenhagen Airport'un CEO'su Thomas Woldbye kurdukları ortak girişim grubuyla (OGG) 3. Havalimanı projesine teklif vermeyi planlıyorlar.
 
Şu an toplamda 66 milyon yolcuya hizmet veren iki firmadan, Koreli şirket Seul'daki havalimanında yılda 41 milyon yolcuyu ağırlıyor. Danimarkalı firmanın hizmet verdiği yolcu sayısı ise 25 milyon. İmzaladıkları işbirliği anlaşmasında ise, Koreli Incheon OGG yüzde 57 pay alırken, geriye kalan yüzde 43 lük payın sahibi, Danimarkalı Copenhagen Airport şirketi oldu.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI