24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaYeni ProjelerGüneri İnşaat'tan dev kentsel dönüşüm projesi!

Güneri İnşaat’tan dev kentsel dönüşüm projesi!

Güneri İnşaat, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’ne komşu Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde 130 bin metrekarelik alanda örnek bir kentsel dönüşüm projesine imza atmaya hazırlanıyor. Güneri İnşaat Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri.

130 bin metrekarelik alanda 25 ada ve 250’nin üzerinde parseli kapsayan Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, dönüşüm projelerinde yeni bir model oluşturmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Türkiye’de ilk defa "katılımcı dönüşüm" modeli benimsenerek gerçekleştirilmesi hedeflenen proje için, alanında başarılı DOME Mimarlık, Swanke Hayden Connel Architects ve TAGO Mimarlık ofislerine konsept projeler çizdirildi.

Arsa sahiplerinin hayallerinin ötesinde yaşam alanları oluşturmak için çalışan Güneri İnşaat, yerinde dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla, arsa sahiplerinin seçeceği konsept projeyi katılımcı dönüşüm modeli ile hayata geçirecek.

İmar İskan Blokları ve Emekevler’de mutlu son

CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Büyükşehir’in kentsel dönüşüm adı altında ‘insanları, yerinden yurdundan edip, her birini başka yerlere dağıttığını’ vurgulayarak, kendilerinin ise dönüşümü yerinde yaptıklarını belirtti.

Battal İlgezdi, belediye başkanı seçildiğinde İmar İskan Blokları’nı ‘kangren’ halinde bulduklarını, şu anda ise net 100 metrekareden vatandaşların tüm hakları korunarak gerekli protokolleri imzaladıklarını kaydetti. İlgezdi, şöyle devam etti:

“Geldim, önümde bir yazı, buraların istimlak edilmesi ve kentsel dönüşüme sokulması diye… O zaman onları frenledim. 5 yılın sonunda 60 metrekare olan daireler için 100 metrekare net olmak kaydıyla devletle protokol yaptım. Başbakanlık var, TOKİ var, Bakanlık var, şimdi onların teknik şartnamelerini hazırlıyorum. Bir hafta, 10 gün sonra tüm vatandaşlara teklif mektubu yazıp belediyelere göndereceğim.”

Emekevler’de 1500 konutluk, yerinde dönüşüm yaptıklarını kaydeden İlgezdi, şöyle konuştu: “Emekevler’de insanlar ayda 80-180 TL taksit ve 20 yıl vadeyle konut sahibi oldu. Ben Ataşehir’in sigortasıyım, onların aldığı hiçbir kentsel dönüşüm kararını meclisten onaylamadıktan sonra hiçbir şey yapamıyorlar. Biz olmasaydık Yenisahra, Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Çamlıca, Barbaros bunların hepsi kentsel dönüşüme girmiş, Sulukule gibi hepsi başka yerlere dağıtılmıştı.”

‘İlçemizde 1 metrekare yeşil alanı bile imara açmadım’

Battal İlgezdi, belediye başkanlığına gelirken yeşil alanı imara açmayacağına dair söz verdiğini belirterek, “İstanbul’da en fazla yeşil alan yapan başkanım. Sayın Topbaş hal’i imara açtı, mahkemeye gittim iptal ettirdim. Adayı da diyor ki ‘Kent meydanı yapacağım.’ Kendisi ise satacağım diyor. Aralarında karar versinler ne yapacaklarına. Bizim Mustafa Sarıgül’le kararımız belli, halka açık kent meydanı yapacağız, Sarıgül projesini de açıkladı” dedi.

Ataşehir Barbaros Mahallesi iletişim:
 www.guneri.com
Telefon : 216 470 93 64 – 84

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI