29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaYeni ProjelerGüneri İnşaat'tan Ataşehir'e 'katılımcı' kentsel dönüşüm!

Güneri İnşaat’tan Ataşehir’e ‘katılımcı’ kentsel dönüşüm!

Güneri İnşaat, İstanbul Finans Merkezi’ne komşu Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde örnek bir kentsel dönüşüm projesi hazırlıyor. Bugünlerde kentsel dönüşüm heyecanı yaşanan mahalle, arsa sahipleriyle tek tek anlaşma yöntemiyle dönüşecek. Proje neticesinde mahallenin geçmişle geleceği buluşturan modern bir yüze kavuşması hedefleniyor. Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi hayata geçecek.

Üç farklı konsept proje
Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 130 bin metrekarelik alanda 25 ada ve 250’nin üzerinde parselde başladı. Öncelikle alanında uzman Eva Gayrimenkul firmasına Ataşehir bölge analizi yaptırıldı. Analiz kapsamında, bölgedeki mevcut potansiyeller değerlendirilerek geleceğe yönelik kestirimlerde bulunuldu. Konsept projeler bu kestirimler kapsamında geliştirildi. Bu doğrultuda, uluslar arası düzeyde tecrübe sahibi üç mimari firmaya konsept projeler çizdirildi.

Proje Tanıtım Gecesi’ne yoğun ilgi

Konsept projeleri arsa sahiplerine tanıtmak amacıyla 15 Nisan 2014 Salı günü, Brandium Silence İstanbul  Otel’de ‘Proje Tanıtım Gecesi’ gerçekleştirildi. Saat 19:30 itibariyle başlayan geceye 500’ün üzerinde arsa sahibi katıldı.
Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Teoman Rıza Güneri, “Arsa sahiplerinin hayallerinin ötesinde yaşanılabilir mekanlar inşa etmek için yola çıktık. Bu yolda, Türkiye’de ilk kez uygulanan ‘katılımcı dönüşüm’ modelini hayata geçiriyoruz. Proje tanıtım gecemiz, bu modelin ilk adımıdır. Konsept projeleri arsa sahiplerinin beğenisine sunduğumuz bu gece itibariyle, arsa sahiplerimiz internet sitemizde yer alan ‘proje seçim anketine’ katılarak beğendikleri projeyi oylayabilecekler” dedi.
İlk sunum Eva Gayrimenkul firma ortakları Cansel Turgut ve Özdil Şahin tarafından yapıldı. Ardından üç firmanın konsept projeleri arsa sahiplerine sunuldu. Tago Mimarlık adına proje müdürü mimar Hakan Özbek, Swanke mimarlık adına direktör mimar Özge Saka sunumlarını gerçekleştirdi. Dome Mimarlık sunumu ise kurucu ortak mimar Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Arsa sahiplerinin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilen projeler ilgi ile izlendi.

İnternet sitesinden oylama yapılacak

Son olarak, Barbaros Mahallesi için hazırlatılan, kusursuz animasyon film gösterimi gösterildi. Arsa sahipleri mahallerinde inşa edilecek proje filmini coşkuyla izledi. Birbirinden güzel projeler arasında kararsız kaldıklarını belirten arsa sahipleri,bu hafta itibariyle www.guneri.com adresindeki ‘proje seçim anketine’ katılarak hayallerindeki projeyi oylayacak.

Güneri İnşaat iletişim
0 216 308 91 90
www.guneri.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI