28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden Haberler'Gayrimenkul sektörü için teşvik edici bir gelişme olacak'

‘Gayrimenkul sektörü için teşvik edici bir gelişme olacak’

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, devletin konut alımını desteklemesine ilişkin desteğin konut talebini artırarak arz fazlasına yönelik dengeyi sağlamak, yeni evliler, orta ve dar gelirli kesimden düşük gelirlilere teşvik vermek adına olumlu bir adım olacağını ifade etti. KONUTDER olarak Başbakan’la yaptıkları görüşmenin hayli verimli geçtiğini ve kendilerini motive ettiğini dile getiren Yılmaz, çıkacak kararların sektöre ve dolayısıyla ekonomiye yansıyacağını belirtti.

Ziya Yılmaz, “Yüzde 25 peşinat şartını bir teminat olarak düşünebiliriz. Ancak beş yıllık süre çok uzun. Türkiye’de beş yılda çok fazla şey değişecektir. Uygulanacak teşvikin daha kısa süreli düşünülmesi ev alacaklar için daha motive edici olacaktır. İlk defa ev sahibi olacaklar için devlet tarafından katkı çok görünmese de başlangıç için önemlidir. 5 yıl için yatırım yapmaya başlayan ancak üçüncü yılında konut almak isteyen kişiler içinde kademeli teşvik uygulamasının oluşturulması gerekiyor. Hükümetimiz tarafından açıklanan bu formül rakamlara bakıldığında ilk defa ev almak isteyenler için tasarruf anlamında teşvik olacaktır” dedi.

Yılmaz, ‘’Bu bir başlangıçtır. Uygulamanın önümüzdeki dönemde gayrimenkul sektörüne uzun vadeye yayılacak çok ciddi bir potansiyel sağlayacağı kanaatindeyim. Ekonomimizin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul sektörü için teşvik edici bir gelişme olacak” diye konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI