22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaYeni ProjelerGayrimenkul Rehberi Programında 29 Kasım'da Taş Yapı Four Winds ve Ağaoğlu My...

Gayrimenkul Rehberi Programında 29 Kasım’da Taş Yapı Four Winds ve Ağaoğlu My Towerland projeleri tanıtıldı

İlk olarak Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı Taş Yapı'nın   yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri hakkında  bilgi verdİ,For Winds projesini anlattı

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN VİDEOYU TIKLAYABİLİRSİNİZ

Yurt dışı projeleri

“Taşyapı bir grup. İçinde Gayrimenkul var, sanayi var, tarım var, ticaret var, işletmecilik var. 35 yıldır çalışıyor. Günde 20 saat, bütün kadrosuyla beraber. 10 bin kişi yurt dışında, yurt içinde gece gündüz çalışıyor, üretiyor.

Yurt dışında genellikle müteahhitlik hizmetleri yapıyoruz. Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Dubai, Libya. Bu ülkelerde yol yapıyoruz, köprü yapıyoruz, baraj yapıyoruz, sanayi tesisleri yapıyoruz. Kıbrıs’ta Ercan Havaalanı’nı “yap-işlet”le yapıyoruz. 1,5 yıl oldu alalı. Pırıl pırıl bir yer haline getirdik. Gelen geçen dua ediyor. Şimdi de yenisini yapacağız. Kıbrıs’a 350 milyon avro yatırım yapıyoruz.

Dubai’de hem müteahhitlik hizmetlerimiz var hem şimdi otel yapıyoruz orada, turizm yatırımı. Konutlar yapıyoruz, ofis binaları yapıyoruz, kiraya verip işleteceğiz. Kazakistan’da yol, köprü projelerimiz vardı. Irak’ta yol işlerimiz vardı. Neticede dünyada bunları yapıyoruz.

Dubai’de taahhüt işimiz de var, proje geliştirme de var. Bizim müteahhitlik hizmetleri altında iki tane ayrı dal var. Bir tanesi, taahhüt işi yapıyoruz. Yani müteahhitlik hizmeti yapıyoruz. A firmasına, B firmasına, dünyadaki yatırımcılara. Birde kendimiz proje alıp geliştiriyoruz. Türkiye’de nasıl yapıyorsak oralarda da proje geliştiriyoruz.”

Four Winds projesi

“Türkiye’de biz 35 yıldır konut üretiyoruz. Milyonlarca metrekare konut yaptık. Ama bu son 10 yılda Türkiye’deki gelişmeleri de kayda alarak, ekonomik gelişmeleri de dikkate alarak, talepleri de sikkate alarak daha büyük projeler yapmaya başladık. Hatta Türkiye’de bu işin dinamitini ilk biz patlattık, Mashattan’da. Ondan sonra piyasa açıldı. İnşaat sektörü o tür projeler yapmaya başladı, gelişti. Bizde arka arkaya projeler yaptık; Mashattan, Almondhill yaptık, Novus diye bir proje yaptık. Trump Towers’i ortaklık olarak yaptık. Sonra biz hisselerimizi sattık, ayrıldık. Şimdi Altunizade’de var, arkasından şişli de başlayacağız. Seyrantepe’de başlayacağız. Bu şekilde devam edecek.”

24 saat hizmet veren mutfak

“İnsanların evinde huzur ve mutluluk bulması lazım. Four Winds’te oturan insan, Bağdat Caddesi’ne, iki adım kafeye bile gidip oturmak istemez. Şu manzarayı seyredecek, bu keyfe bakacak, evinde kahvesini yudumlayacak.

Aşağıda bizim 24 saat hizmet veren mutfağımız var. Kâr amaçlı değil. Evinizde kaça mal ediyorsanız, aynı fiyata size hizmet yapıyor. Kahve istiyorsunuz, kahveniz geliyor. Yemek istiyorsunuz, yemeğiniz geliyor. Avrupa mutfağı, dünya mutfağı, Türkiye’nin 7 bölgesinin yöre mutfakları, tamamı aşağıda var. Mutfağı kendiniz denetliyorsunuz. İniyorsunuz, mutfakta pasta yapıyorsunuz, yemek yapıyorsunuz. Aşçıyla birlikte yemek öğreniyorsunuz. Ve 24 saat açık, her zaman evinize istediğiniz yemeği yapıp gönderiyor.”

Four Winds sosyal donatıları

“İkincisi sağlık tesisleri var. Doktorumuz var, hemşiremiz var, sağlık grubumuz var. 24 saat sağlık hizmetimiz var. Spa, sauna, aktivite bölümü, spor salonlarının tamamı var. Kışın sıcak yüzme havuzlarımız var. Berber hizmeti, temizlik hizmeti, ayakkabı boyasına kadar düşünülmüş ve İstanbul’un en ucuz yönetim projesi. En ucuz fiyata en kaliteli hizmeti veriyor. Bizim buradaki amacımız, ben tüccara mal satmıyorum. Alıp satıcıya değil, alıp kullanıcıya mal satıyorum. İnsanlar buradan daire alacaklar, oturup, evin içersinde huzurla yaşayacaklar.”

Four Winds mimarisi

“Her metrekarede insanlar para veriyor, her santimetrekareye para veriyorlar. İnsanların parası, canından sonra en kıymetli şeyi. Paranın ne kadar zor kazanıldığını bildiğimiz için santimetrekareyi değerlendirmişiz. Yani para verip bizden yer satın alan insanlar birincisi lokasyonu çok güzel bir yer alacaklar, iki, çok kaliteli yer alacak, üç, santimetrekaresi kaybolmamış, zayi olmamış yer alacak. Dolayısıyla ona göre proje düzenlenmiş.

Bakıyorsunuz ta Adalar’dan Boğaz’a kadar, Çamlıca Tepesi’ne kadar her yeri görüyoruz. Gezin bakın, böyle bir proje İstanbul’da var mı? İnsanlar görmeden buna karar veremezler. Gelip görecek, gezecek, ondan sonra ya taktir edecek, ya tenkit edecek.

İzolasyon sistemi, yapım metotları, iç dekorasyonu, elektronik sistem, mekanik sistem bütün dünyanın en gelişmiş teknolojisidir. İklimlendirme yapan ısıtma-soğutma sistemi var bizde.”

Four Winds Daire Tipleri

“1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1. Yani 100 metrekareden 350 metrekareye kadar daire var burada. Dolayısıyla her türlü insana hitap edecek, onların rahatını, huzurunu, mutluluğunu sağlayacak metrekarelerde ev var.”

Four Winds Lokasyonu

“Burada ev alan sadece ev almıyor. Burada huzur ve mutluluk alıyor. Burada insanların ihtiyacı olan bütün aktiviteler var.

Ulaşım olarak çok kolay bir yer Bağdat Caddesi. Karşıdan buraya 15 dakikada geçeceksiniz. Biliyorsunuz, yer altı otomobil geçişi yapılıyor. Göztepe’den çıkıyor. Arabanla gireceksin Bakırköy’den, Kumkapı’dan, buradan çıkacaksın. Metroyla gelsen 15 dakika.

Marmara Üniversitesi çok yakın. Onun altında yeni bir üniversite açıldı şimdi. Bütün üniversiteler bu bölgede. Özel hastaneler bu bölgede. İşte Bağdat Caddesi burada. Kafeleri, restaurantları. Deniz burada, deniz ulaşımı burada. Sahil yolu burada. Burayı anlata anlata bitmez bu iş.

Four Winds projesinin lokasyonu çok güzel. Birde arazi büyük. 50 dönüm bir arazi. 50 dönüm araziyi Bağdat Caddesi’nde bulma imkanı yok. Tek yer burası. Arazinin büyük olması sebebiyle 120.000 metrekare inşaat alanı var. Çünkü 50.000 metrekare x 2,07, bölgenin imarı 2,07. Ama böyle bir lokasyonda, böyle bir araziyi bir daha bulmamız mümkün değil.”

Basın Yardımcı Olmadı

“Four Winds projesi başladığında önce insanlar tepki verdiler. “Niçin yüksek yapı?” diye. Biz anlatamadık. Basında anlatmamıza yardımcı olmadı. Biz dedik ki, dip dibe evler yaptığınız zaman yeşil alan kalmıyor. Dolayısıyla insanların nefes alıp verebilecekleri ortamlar yapamıyorsunuz. Ağaç dikemiyorsunuz. Aktivite yapamıyorsunuz. Metrekare aynı metrekare. Bunu ister yere yatırıp yaparsınız, ister dikey yaparsınız.

20 katlı yapsaydım ben bunları, burada aynı emsali kullanacaktım. 120.000 metrekare inşaat yapacaktım. Ama 10 tane bina yapacaktım. O zaman benim yeşil alanım kalmayacaktı. Ben bunu dikey yaptığım için yeşil alanım fazla kaldı. Ama bana maliyeti çok oldu.

Ben bütün bölgenin aynı projeyi uygulamasını istiyorum. Doğrusu da budur. Bunun aslanlar gibi iddiasındayım. Bak göreceksiniz, bütün bu bölge bu hale dönecek. Bütün bölgenin bu tür yapılaşmaya geçip, yeşil alan bırakması lazım.

Şu anda yüzde 35’e oturuyor, bölgenin oturumları. Düşünün Kadıköy yüzde 30 daha yeşile açılsa, her taraf orman olur.”

Böyle bir projenin emsali yok

“Bu lokasyonda, bu kalitede bir inşaatın bugün ve gelecekte emsali yok. Siz Bağdat Caddesi’nde, Selamiçeşme’de 50.000 metrekare yeşil alanı olan, %93’ü yeşil alan olan bir proje hiç duydunuz mu? Yüzde 7’sine oturtmuşuz maksimum, gerisi yeşil alan.

Cadde ile aramız 60 metre. İnsanlar istediği alışverişi, istediği şekliyle, istediği zaman yapıyor. Sonra evine gelip huzur buluyor. Oturan insanlara söylüyorum. Bir şikayetiniz var mı? Kapıda gören dua ediyor, telefon açıp tebrik ediyor, teşekkür ediyor. Biz insanlara huzur pompalıyoruz.”

Taş Yapı’nın Gelecekle İlgili Planları

“Bizim planımız çok. Ben kabıma sığmayan bir iş adamıyım. Çalışmayı çok seviyorum. Dolayısıyla proje geliştirme yapıp satıp, işletme, ofis, konut, otel, bu tür binalar yapacağız. Elimizde 20 yıllık iş var şu anda. Sadece İstanbul’da elimizde 7 milyar Dolar iş var. Bunun dışında dünyada projelerimiz var. Onun haricinde turizm dalında bir sürü yatırımlarımız var. Sadece elimizde 11 tane otel arsası var. Hem Türkiye’de, hem yurt dışında. Bunları yapacağız nasip olursa.

Tarım geliştirme projelerimiz var. Sözleşmeli tarım yapıyoruz. Bu konuda bir sürü gelişmelerimiz var.

Biodizel üretimi; Türkiye’de ilk defa çevre atıklarına 100 milyon Avro yatırım yapan vatandaşım. Bakın çevreyi ben kirletmedim. Ama temizlenmesi için 100 milyon Avro para yatırdım. Tesisimiz 2 ay sonra bitiyor Allah’ın izniyle. Bütün millet ülkemi alkışlayacak. Ben hizmet adamıyım. Ülkemi seviyorum, bu ülkede kazanıyorum, bu ülkede harcayacağım.”

Sektörün en önemli sorunu müşteriler

“Sektörün en önemli sorunu müşterileri. Müşteri karpuz alır gibi ev alıyor. Almasın kardeşim. Gelsin denetlesin. Eğer müşteri yapıcıya prim vermezse, yapıcı işini kaliteli yapmak zorunda. En önemli denetleyici tüketicidir.”

Türkiye üretebilen bir ülke

“Türkiye’nin geleceğini parlak görüyorum. Ama bu parlamayı biz yapacağız. İnsanlar yapacak. Mucize beklemeyin, biz kendimiz yapacağız. Türkiye’nin yüzde 50 genç nüfusu var. Türkiye’de 40 milyon genç var. Türkiye üretebilen ve tüketebilen bir ülke. Türkiye kalkınacak, Türkiye’nin geleceği parlak. Hiç endişe etmeyin.

Türkiye dünyanın göz bebeği. Bunu ben söylemiyorum. İstanbul dünyanın ortak İstanbul’u. Bizim mülkiyetimiz olabilir, ama bunun kullanımı ortak. Bunu Avrupalısı da kullanacak, Asyalı da kullanacak, Arap Yarımadası’da kullanacak, Afrika, Amerika kıtaları da kullanacak. İstanbul ortak kullanımlı bir dünya markası. Dolayısıyla oradaki insanlar gelecek, buralara yatırım yapacak. Bütün dünyalılar gelecek buraya. Finans yatırımları yapacak, finans merkezleri alacak, ticaret bölgeleri alacak. İnsanlar Ticaret yapacak, ev alacak, ofis alacak oturacak, fabrika kuracak, sanayi kuracak. Anadolu’da kuracak, Ege’de, Marmara’da, Karadeniz’de kuracak. Doğu’da kuracak. Türkiye bir cennet olacak. Dünya burada bir yarışa girecek. Nasıl kapıdan içeri gireriz, Türkiye’ye nasıl yatırım yaparız diye mücadele edecek.

Programın devamında Ağaoğlu My Toweland Projesinin detaylarını.Ağaoğlu My Towerland Proje Satış Müdürü Ayşegül Öztürk anlattı.

AĞAOĞLU MY TOWERLAND PROJESİNİN DETAYLARINI İZLEMEK İÇİN 

RESMİ TIKLAYABİLİRSİNİZ

“My Towerland projemiz, İstanbul Finans Merkezi’nin ve çağdaş kentleşmenin simgesi olan Ataşehir’in doğusunda yer almaktadır. 285.000 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu, 2535 konuttan meydana gelmektedir.

My Towelnad projemizde öncelikle optimum, geniş metrekareli, ferah alanlar ön plana çıkıyor. İstanbul’un kalbinde, Ataşehir gibi bir lokasyonda kat bahçesi, teraslarıyla kişilere özel, doğayla iç içe bir yaşam sunuyor.

Bunun yanısıra her zaman ön planda tuttuğumuz güvenlik faktörü, içersinde göz dedektörleri, duman dedektörleri ve yangın sistemleri özel bir titizlikle çalışıldı.”

My Towerland daire tipleri

“Proje genelinde 80 metrekareyle 342 metrekare aralığında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerimiz mevcut. Şu an stoklarımızda satışı devam eden 3+1 ve 4+1 özel kat bahçeli, konumlu dairelerimiz bulunmakta. Yüksek katlarda bulunan 3+1 ve 4+1 dairelerimizde evinize girdiğinizde adalar ve deniz manzarasıyla karşılaşabiliyorsunuz.

Proje tasarlanırken, özellikle bayanların kullanımlarının geniş alanlara sahip olmasına dikkat ettik. Bunun için çamaşır odaları, portmanto alanları ve mutfaklarda ve salonlarda yere kadar cam alanları oluşturduk.”

My Towerland mimarisi

“Öncelikle projemizin mimarı Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Tuncay Çavdarlı’dır. My Towerland projesi tasarlanırken, konut sahibi olmak isteyen 50 bin kişiye nasıl bir konut beklentilerinin olduğunu sorduk. Ve My Towerland projemizi buna göre şekillendirdik. Beklentiler doğrultusunda da kat bahçeleri, terasların ve yeşil alanın fazla olduğu, büyük metrekarelerin kullanıldığı alanlar oluşturduk.

Projemizin yüzde 80’i yeşil alandan oluşmakta. Her bloğun kendine ait açık havuzu var ve 24 saat her parseli koruyan güvenliklerimiz hizmet vermekte. Bunun yanısıra da Ataşehir’in batısında yer alan My Club spor merkezimizde daire sahiplerimiza büyük avantaj sağlamakta.”

My Twerland lokasyonu

“My Towerland projemizden çıktığınızda, bir çok dünya markasının içersinde olduğu AVM’lere çok kısa mesafede ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra çevresinde bir çok hastanenin, okulun, sosyal ve kültürel alanların bulunduğu ve yürüyüş mesafesinde olduğunu söyleyebiliriz.

My Newwork projemizin içersinde 2 tane tiyatro salonu, sanat galerisi bulunmakta. Ve yaklaşık 30.000 metrekarelik bir kapalı inşaat alanının olduğu AVM alanı var. Bu alanlara da çok kısa mesafede ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca My Newwork’un yan tarafında bulunan TT Arena’da yılın bir çok günü aktivite yapılmakta. Bu bölgelere çok rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Ataşehir, merkezi akslara yakınlığıyla bilinmekte. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi köprüsü bağlantı yollarına, evlerinizden çıktığınızda birkaç dakikalık mesafede ulaşabiliyosunuz.

Bunun yanı sıra Kartal – Kadıköy metro hattının Kozyatağı durağı da projeye olan yakınlığıyla bilinmekte. İstanbul Finans Merkezi’nin 2017’de tamamlanmasıyla birlikte metro hattına birkaç dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.”

Yüzde 90 doluluk oranı

“My Towerland projesinde yaşam başladı. Yüzde 90 gibi bir doluluk oranımız var. Oturan kitlemiz zaten aile profili. Büyük metrekarelerde planlamalar yaptığımız için özellikle geniş aileleri ağırlıyoruz burada ve ailelerimiz içerde mutlu bir hayat sürdürüyorlar. Özellikle anneler için, evlerinde oturduklarında dışarıya bakıp, çocuklarını oyun parkında görebiliyor, izleyebiliyor.

Onun dışında kat bahçelerinde çocuklarıyla beraber, aileleriyle beraber keyifli bir yaşam sürebiliyorlar. Bu arada kat bahçelerimiz çok büyük alanlar. Yani bahsettiğimiz alanlar 11 metrekareden başlıyor, 50 metrekareye kadar çıkıyor.”

30 bin Kişilik İstihdam sağlanacak

“Ataşehir 2017 yılında, İstanbul Finans Merkezi’nin tamamlanmasıyla önemli bir duruma erişecek. Şu anda Ataşehir’de varolan 400.000 kişilik bir nüfus var. Ve bu nüfusa ek olarak da Finans Merkezi ile beraber tahmin edilen istihdam sağlanacak kişi sayısı 30.000 kişi. Bu mevcut kişilerin de yaşam alanlarına ihtiyaçları olacak. 30 bin kişinin aile çarpanıyla baktığımızda çok ciddi bir alana ihtiyaç var.”

Fiyatlar % 60-70 artacak

“Şu an Ataşehir aslında gerçek metrekare birim fiyatına ulaşmadı. My Towerland projemizde de şu an satışı devameden konutların metrekare birim fiyatları oldukça uygun. Finans Merkezi’nin tamamlanmasıyla beraber bu rakamların üzerinde % 40, % 50’lerde artışlar bekleniyor. Bu ilerleyen süreçlerde Finans Merkezinin tamamen oturmasıyla, ulaşımın daha da aktif hale gelmesiyle bu rakamlar % 60-70’leri rahat görebilecek.

Ataşehir’de arsa maliyetleride çok arttı. Şu an My Towerland’ın en büyük avantajlarından biri daha önceden alınmış bir arazi üstüne yapılmış bir inşaatın satışına devam ediyoruz. Bitmiş bir proje yani. Hemen evinizin anahtarını alıp, içersine yerleşebiliyorsunuz.”

Kampanya

“Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak da devam eden kampanyamız doğrultusunda oturumcu ve yatırımcıyı kendi bünyemizde vadelendirmelerle destekliyoruz.

Devam eden kampanyamızda yoğun bir taleple karşılaştık. Sunmuş olduğumuz “Ağaoğlu finansmanı” müşteriye, hem My Towerland’da oturan kiracılarımıza, hemde bölgede oturan kiracılarımıza çok büyük avantajlar sağladı. Bu alanda kiracılarımızı da bir şekilde desteklemiş olduk.”

TAŞ YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJINI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYABİLİRSİNİZ

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI