20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden Haberler“Gayrimenkul ediniminde var olan risklerin farkında mısınız?”

“Gayrimenkul ediniminde var olan risklerin farkında mısınız?”

Yapılan araştırmalar Türkiye’de gayrimenkulün en güvenli yatırım aracı olduğunu gösteriyor. Türkiye’de 2014 yılında yaklaşık yüzde 20’si İstanbul’da olmak üzere 1 milyondan fazla konut el değiştirdi. 2015 yılının rakamları daha da yüksek olacak. “Gayrimenkul ediniminde var olan risklerin farkında mısınız?”, “Uzun yılların birikimi ile yaptığınız konut yatırımını riske atar mısınız?” her iki soruya da “Hayır” yanıtı veriyorsanız yepyeni bir hizmetle karşı karşıyasınız demektir: “SAĞLAM TAPU”… Gayrimenkul ipoteği sektöründe ilkleri gerçekleştiren FU, “Sağlam Tapu” ile gerekli kontrolleri ve risk analizini yapıyor, riskler konusunda müşteriye bilgi vererek işlem sürecini müşteri açısından şeffaflaştırıyor ve minimum riskle gayrimenkul edinimi sağlıyor.
 
Gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve öncüsü olarak hızlı büyümesini sürdüren FU, konut satın alma kararı sürecinde evrakların doğruluğunun kontrolü ile olası riskler konusunda müşteriye risk analizi sunan ürünü “SAĞLAM TAPU”yu 6 Mayıs 2015, Çarşamba günü Point Hotel Barbaros’ta gerçekleşen etkinlikle tanıttı.
 
SAĞLAM TAPU hizmeti, gayrimenkul alım satımında karşılaşılması muhtemel risklerin uzmanlarınca değerlendirilmesini, satın alan açısından tapu süreçlerinin ve işlemlerin şeffaflaşmasını, risklerin bilinmesini ve minimize edilmesini sağlıyor.
 

Ertuğrul Bul “SAĞLAM TAPU, karşılaşılabilecek tüm riskleri sıfıra indiriyor”

 
FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Ertuğrul Bul, yaptığı konuşmada SAĞLAM TAPU hakkında “Türkiye ölçeğinde düşünüldüğünde gayrimenkul satın alma kararının verilmesi, çok sık gerçekleşen bir durum değil. Genel profil itibariyle gayrimenkul edinimi hayat süresi içerisinde bir ya da iki sefer ile sınırlı bir işlem. Bu yapısı dolayısıyla da gayrimenkul satın almak isteyenlerin bir ya da iki defa yapacakları bir işlem için gerekli prosedürleri öğrenmeleri, detay bilgilere sahip olmaları beklenemez. Buna karşın gayrimenkul alımının kendisi ise detaylı bilgilere ve uzmanlığa gereksinim duyan bir alan çünkü gayrimenkulü satın alırken aslında gayrimenkulle birlikte devreden tüm sorumlulukları da almış oluyorsunuz. Görüp beğendiğiniz ve satın almaya karar verdiğiniz 3+1 dairenin göremeyeceğiniz alanlarda, kullanımınızdan değerinin düşmesine kadar pek çok kısıtlama ile karşılaşabilirsiniz. O daire ister sıfır, ister ikinci el olsun, tapu kayıtlarında konutu kullanmaktan, maddi risk oluşturmaya kadar gidebilen bir takım kısıtlamalar olabilir. Biz bunlara “Takyidat” diyoruz. Konut satın alan aynı satışla aldığı takyidatları bilmezse riskli bir konut satın alma tecrübesi söz konusudur. Takyidatlı işlem oranları ise hiç hafife alınmaması gereken bir boyutta. Yapılan genel işlemlerin yaklaşık %70’i takyidat içeriyor, her ne kadar bu takyidatların birçoğu çok kolay çözülebilecek ve sorun olmayacak takyidatlar olsa bile biz SAĞLAM TAPU ile olası bütün riskleri sıfıra indiriyoruz. Nasıl otomobil alma kararı veren müşteri bir uzman veya oto ekspertiz desteğine ihtiyaç duyuyor ise gayrimenkul satın alanlar için de uzman desteği gereklidir. SAĞLAM TAPU, uzman desteği sayesinde, karşılaşılabilecek tüm riskleri minimuma indiriyor” ifadelerini kullandı.
 

2016 Hedefi; SAĞLAM TAPU Tüm Türkiye’de!

 
SAĞLAM TAPU’nun 2016 yılında Türkiye genelinde hizmet verecek bir yapıya dönüşerek konut satışlarının ayrılmaz bir parçası haline gelmesi hedefleniyor.
 
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI