16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriG Yoo İnspired by Stark Güneşli'de yükseliyor!

G Yoo İnspired by Stark Güneşli’de yükseliyor!

Mar Yapı'nın Güneşli'de hayata geçirilen G Yoo İnspired by Stark projesini ziyaret ettik. Mar Yapı İş Geliştirme Direktörü Robert Varon, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'in sorularını yanıtladı. Varon, Mar Yapı'nın Bayramoğlu'ndaki G Marin projesini ve Rotana ortaklığında yükselen Tri G projesininde detaylarını anlattı.

RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Philippe Stark'ta bizimle çalışmaktan dolayı mutlu!
 
G Yoo projesinde imzası bulunan Philippe Stark ile çalışma fikrini anlatan Varon, "Philippe Stark ile çalışma imkanı bulduğumuz bir proje oldu. Basın Ekspress deyince Mar Yapı, Mar Yapı deyince Basın Ekspres geliyor insanların aklına. Biz buranın en prestijli en lüks projesini hayata geçirmek için dünyanın en ünlü tasarımcısı Philippe Stark ile çalışma kararı aldık. Yaklaşık bir senelik çalışmadan sonra bu inanılmaz proje ortaya çıktı. Yoo markası Philip Stark'ın kurucularından olduğu bir tasarım markası ve yaşam alanlarına tasarım ekleyerek gayrimenkulleri farklılaştırıyor. Bizim mimarimizde de zaten Suyabatmaz Demirel tarafından yapılan 2 tane üçgen Basın Ekspres'te anıtsal bir değer kazanacak binalarımız var. Bunun içerisinde nasıl bir değişim yapalım derken dedik ki iddialı olalım Philippe Stark ile oturup tanışalım. Çok keyifli bir tanışma oldu. O da bu projede bizimle çalışmaktan dolayı mutlu." dedi.
 
Lüksün ulaşılabilir olduğu yer: G Yoo İnspired by Stark!
 
Dünya'da önemli şehirlerde projeleri bulunan Philippe Stark'ı Basın Ekspres'e taşıdıklarını ifade eden Varon, "Philippe Stark'ın çok ciddi bir kariyeri var. Ve geldiği noktaya demokratik tasarım diyor. Daha geniş kitlelere yani lüksün erişilebilir olması ve lüksün herkes tarafından alınabilmesini savunabilir bir noktaya geldi. Bizde aynı şeyi savunuyoruz. Bizim projelerimize bu da ekstra değer katıyor. Yoo'ya baktığımız zaman Miami'de Londra'da Paris'te çokta önemli lokasyonlarda projelerini görüyoruz. Hepsi Philippe Stark imzası taşıyor. Biz bu imzayı Basın Ekspres'e taşıdık.  Philippe Stark'ın yarattığı dikey köyler dediği bir yaşam alanı oluşturduk. 35 katlı 2 kule yapıyoruz bu iki kulede 721 tane ünite var. 1+1 ve 2+1'lerden oluşuyor genelde. Burada insanların etkileşime girdiği sosyal alanlar olmak zorunda. İnsanlar işten çıkıp geldiklerinde evlerinden çok uzağa gitmeden kendi yaşam alanları içerisinde de sosyalleşebilmeli. Bir kalite katmalı. Gayrimenkuller sadece yaşadığımız yerler olmaktan çıktı. Çok fazla vakit harcıyoruz evimizde ve orada sosyalleşme imkanlarının güzel yerlerde olması lazım. Asansörden lobiye, lobiden bütün sosyal alanlara yani bizim Club House dediğimiz her yerde Philippe Stark'ın dokunuşu var. Philippe Stark'ın basın toplantısında bahsettiği şeyde buydu. Benim ilk defa böyle bir projem oluyor ve ilk defa böyle geniş bir kitleye ulaşıyorum bu yüzden çok mutluyum diyordu. Türkiye'deki ilk büyük proje bu. Başka projeleri var olacaktırda ama en büyük projesi bu." dedi.
 
 
Basın Ekspres'te fiyatlar daha da yukarı çıkacak!

Basın Ekpsres'te 2 projesini tamamlayan ve 2 projesini sürdüren Mar Yapı'nın buraya olan düşkünlüğünü açıklayan Varon, "Bizim Basın Ekspres'te ilk başladığımız fiyatla finalde geldiğimiz noktada çok ciddi kazançlar elde edildi. G Yoo projesinde 4 bin 500 ile başladık şimdi 5 binin üzerindeyiz. Bu dahada artacak. Basın Ekspres'in hala en büyük avantajlarından bir tanesi daha çok yolu olması. Böyle bir markayla burada olduğunuz zaman bunun zaten bir değeri var. Bir de Basın Ekspres'in geleceği nokta var. Bu yüzden Basın Ekspres'e bu kadar düşkünüz. Daha da yukarı çıkacak. G Plus Divan Residence'tan örnek vermek gerekirse 3 bin 700 liradan çıkmıştık. Şuanda ikinci eller 6 bin liranın üzerinde. G Yoo projesinde de hizmet, tasarım, bununda çok iyi noktalara geleceğini düşünüyoruz. Zaten şimdiden lansmanı kısa sürede yapmış olmamıza rağmen değer artışını görebiliyoruz. Yüzde 12 13'lük bir artış yaptık ve artış olmayada devam edecek. İlk alanlar her zaman avantajlı, hala alacak olanlaraın avantajı mevcut. Biz ilk kulenin satışına çıktık. İkinci kule ile ilgili farklı planlarımız var. Çok ilginç gelişmeler yapıyoruz yurtdışından. Mar Yapı dediğimizde Yoo projesi ile çalışıyoruz, Rotana ile ortaklığımız var, Türkiye'nin en önemli otellerinden Divan ile işbirliği içindeyiz dediğimizde çok farklı bir bakış açısı oluşuyor." dedi.

G Yoo projesine kaliteli yabancılar geliyor!

Yabancı satışları değerlendiren Varon, "Biz G Plus Divan Residence'ı ve G Plus'ı zaten çok önceden satmıştık. O zaman daha mütekabiliyet kanunuda yoktu o yüzden biz kendimizi test edememiştik. Bayramoğlu'nda farklı bir kitle oradan ev aldı ama asıl biz burada görüyoruz. Gelenler kaliteli yabancılar. Philippe Stark'ı bilen tasarımın değerini bilen insanlar direk olarak buraya gelip bizden satın alıyorlar. Bununla ilgilide ben daha fazla olacağını düşünüyorum. Büyük markalar böyle avantajlar getiriyor." dedi.

Yoo markasını uygun fiyata insanlarla buluşturuyoruz! 

Aynı markanın lüks bir semtte çok farklı fiyatlarda olacağını vurgulayan Varon, "Ünlü tasarımcılar elbette burada projeler yaptı. Ama bunlar daha çok Etiler, Ulus, Büyükdere'de metrekare fiyatlarının yüksek olduğu A plus lüks konutların bölgesinde oluyordu. Biz o yüzden bunu Basın Ekpsres'te gerçekleştirerek çok ciddi bir iş yapıyoruz. O markayı alın Büyükdere'de bakın, aynı tasarımcı, aynı marka, aynı malzeme fiyatlar çok farklı. Biz insanlarla bu markayı uygun fiyata bir araya getiriyoruz."  dedi.
 
Tri G'nin tamamını önemli bir yatırımcı grubuna satabiliriz!
 
Ortadoğu'nun büyük otel zincirlerinden Rotana ile semaye ortaklığında hayata geçirdikleri Tri G projesi hakkında da bilgi veren Varon, "Tri G Rotana projeside bizim için çok önemli. 30 katlı tek bir kulemiz var orada, yine üçgen ve yine inanılmaz bir bina. Biz seviyoruz mimarlarla güzel şeyler ortaya koymayı bu konuda da şanslıyız hep iyi firmalarla çalışıyoruz. Orada Rotana'nın bir farkı var. Rotana Türkiye'de büyüme stratejisi olan bir firma ve Türkiye piyasasına girdi. Duyulmayada başlandı işler. Yatırımcı olarak projemizde. Bu genelde yaptığı birşey değil. 2 seneyi süren görüşmeler oldu. Onlar bizi tanıdı biz onları tanıdık. Biz yapmak istediklerimiz ve başardıklarımız onları etkilediki bize direk ortak oldular. Projenin yüzde 60'ı Mar Yapı yüzde 40'ı Rotana yani sermaye ortağı oldular. bu da çok yaptıkları birşey değil. Orada size yabancının bakışını görüyorsunuz. Biz orada tekil satışlardan ziyade bize gelip ortak isteyen yabancılar oluşmaya başladı. Rotana çok önemli. Ortadoğu'nun en büyük ve hızlı büyüyen otelcilik zinciri. Çok kalieli işler yapıyorlar ve Tri G Rotana'da bizim ortak bir otelimiz olacak. Bu oteli yine Rotana işleticek. Daha çok iş seyahatine yönelik bir otel. Rotane otelleri çok canlı olur. Restoranına gidersiniz kalabalık olur falan. Bizdeki oteller biraz daha boştur ama Rotana'nın başardığı çok farklı bir şey var. Burada otele bağlı otel apartmanlarını deniyoruz. Onların Arjaan markası var. Otelin envanterinde olacak bu daireler. 153 tanede rezidans olacak orada. Biz burada direk olarak otel tarafından işletilecek bir sistem ve yatırım aracı olarak planladık biz bunu. Bu projenin lansmanı Dubai'de yapılacak. Hatta bizim ortak yatırımımıza yatırımcılar var. Binanın tamamıyla ilgili görüşmeler var şuanda. Büyük ihtimalle orada lansmana bile gerek kalmadan çok önemli yatırımcı grubuna satacağız. Bunlar bizim için önemli gelişmeler." dedi. 
 
Sosyal medyaya önem veriyoruz. Sürprizlerimiz olacak!
 
Mar Yapı'nın sosyal medya hesaplarından farklı ve eğlenceli video paylaşımlarında bulunduklarını ifade eden Robert Varon, "Sosyal medyaya önem veriyoruz. Sürprizlerimiz olacak." dedi. Varon, "Sosyal medya çok güzel bir yer. Farklı şekillerde kitlenize ulaşma imkanınız var. Bir hayal, maketi görüyorsunuz binanın renderlarını görüyorsunuz kat planlarına bakıyorsunuz ama yaşam nasıl olacak. Biraz onu yaratmak istedik bu yüzden. Sosyal medya ajansımız yönlendirdi bizi bu konuda. 7 tane farklı karakter var. Bizim diğer projelerimizde gördüğümüz kitle nasılsa aslında onu canlandırdık. Bizden satın alanlarıda görüyoruz. İlk kulenin yarısından fazlasını sattık. Philippe Stark'ın tasarladığı Playstation odasında playstation oynuyorlar. Maç seyrediyorlar. Nasıl bir yaşam olacak onu gösteriyoruz. O dikey köyün nasıl yaşayacağını gösteriyoruz. Farklı sürprizlerimiz var. Son Galatasay Beşiktaş maçıyla ilgili küçük bir oaylaşımızı vardı. Çok ciddi bir erişim aldı. Farklı insanlar Mar Yapı anlıyor. Philippe Stark'ı tanıyor. Bu bir başlangıç. Farklı şeylerde yapacağız. Sosyal medyaya dijital medyaya önem veriyoruz. " diyerek açıkladı.
 
G Yoo İnspired by Stark projesinde ilginç daire planları!
 
Üçgen yapıya sahip 2 blok halinde yükselen G Yoo projesinin farklı daire planlarına sahip olduğunu ve herkesin görmesi gerektiğini ifade eden Varon, "Mimari olarak baktığınızda binanın formu değişken olabiliyor. Yuvarlak oluyor, konvasyonel zaten çok alıştığımız şekilde de olabiliyor. Hepsinin hem avantajı hemde dezavantajı olabiliyor. Bizim projemizde gün ışığını maksimize edebiliyor. Bir de kuzey tarafa bakan kuzey rüzgarına soğunu alan hiç dairemiz yok neredeyse. Kuzeye bakan daire yok. Ergonomik bir yapıya sahip. Rüzgara avantajlı bir şekilde konumlandırılmış bloklar. Zaten tasarım dediğimiz noktada biraz değişikliğe gitmemiz lazım. Kat planlarına baktığınızda da çok ilginç çok güzel daireler var. O uç üçgende nasıl oturabilir diyorlar herkesin o kat planını görmesini isteriz. Neredeyse o dairelerin çoğu satıldı." dedi.
 
Ticari alanlar için büyük bir firma ile anlaşılacak!
 
Projedeki ticari birimler hakkında da bilgi veren Varon, "Ticari alanlar için düşüncemiz bizin baktığımız büyük bir firma ile anlaşmak. Çok güzel bir showroom alanımız var orada. Basın Ekspres'ten şuanda 300 binin üzerinde araba geçiyor. Burası çok güzel bir tabela alanı. Sizin buraya koyacağını tabelanız her gün çok sayıda kişiler tarafından görülecek. Bizim orada G Yoo projemizle ilgili bir reklamımız var ve çok ciddi geri dönüş oluyor. Basın Ekspres'in kalitesini arttıracak. " dedi.
 
G Marin projesinde yaşam başladı! 
 
Bayramoğlu'nda hayata geçirdikleri ve Divan tarafından işşletilen G Marin projesi hakkında bilgi veren Varon, "Bayramoğlu'nda birinci etabında yaşam başladı şuanda. Yaklaşık 200 daire ve yüzde 70 doluluk var. İlk etabın en güzel tarafı 3 oda 1 salonların çoğunluğu. 200 metrekare alana sahip İstanbul'un içinde bulamayacağınız güzellikte daireler var orada. Satışlar gayet iyi gidiyor. G Marin farklı bir kitle farklı bir noktada. Bayramoğlu'na baktığınız zaman geleceğini çok parlak gördüğümüz bir nokta. Bizim projemizden Marmaray yürüme mesafesinde. Denize yine yürüme mesafesinde. Gebze OSB, Çayırova, Şekerpınar, Dilovası, Tuzla hepsinin ortasında ama doğa harikası bir yerdesiniz. O yüzden o bölgede beyaz yaka, profesyoneller, bilim adamları çok güzel bir kitle oluştu. 2. etabıda bu sene tamamlayıp teslim edeceğiz. Fiyatlar 2 bin 2 bin 500 lira arasında. 1+0'dan 3+1'e kadar farklı seçenekler var. 45 metrekareden 200 metrekareye kadar daireler var. Divan hizmeti sunulan güzel bir proje. Orasıda prim yaptı. Biz bin 800'lerde başladık şimdi 2 bin 500'lere kadar dayandık. Oranın kitlesi daha çok oturum. 1+0 ve 1+1'lerde o bölgede oturan ve yatırım yapmak isteyenler oluyor. Çünkü orada çok ciddi bir turizmde var. Yazlık için alanlarda oluyor. Belli noktalardan servisler oluşmaya başladı. Çok güzel bir yaşam oldu. Bizim gurur duyduğumuz bir proje daha. Orasıda gelişecek. Tuzla'ya marina yapılıyor. Bir sahil yolu geliyor. Marmaraya bindiğinizde Halkalı'ya kadar gidebileceksiniz. Ulaşım İstanbul'da çok büyük bir lüks. Bizim zaten amacımız değer kazanacak bölgelerde proje yapalım insanlar bizden daire alsın ve daha sonra mutlu olsunlar." dedi.
 
 
Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm projesi!
 
Kentsel dönüşümde yer almak istediklerini belirten Varon, "Bununla ilgili çalışmalarımız var. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin çok büyük kentsel dönüşüm projesi var orada yer alıyoruz. Süreç devam ediyor. Biraz daha ilerdikten sonra detaylar belli olduktan sonra onuda paylaşmaya başlayacağız. Onun dışında zaten bir ihtiyaç. 99 depremini yaşamış ve sonrasında bakış açısını değiştirmiş bir sektörden bahsediyoruz. Yenilenmesi gerek çok fazla binamız var ama bunun yanında zorluklarda var. Biz seçiçi davranıyoruz. Bizim değer katabileceğimiz projeler varsa ilgileniyoruz. Şuanda var böyle bir kaç tane proje. " dedi.
 
Bodrum'da 3 yeni proje!
 
Bodrum Dazlaktepe, Kızılburun ve Boğaziçi Köy'de 3 tane arsaları olduklarını belirten Robert Varon, oradaki projeleri hakkında bilgi verdi. Varon, "Bir de Bodrum bizim için çok önemli. Bodrum'u çok seviyoruz. Bodrumda 3 tane arsamız var. 3'üde birbirinden güzel. İlki inşaatada başladık ruhsatıda aldık. Yalıkavak'ta. Yalıkavak Marina'nın arkasında kalan Dazlaktepe'de 23 dönüm bir arazi. Orada inanılmaz güzel bir proje yapıyoruz. 10 tane çok seçkin villa olacak. Yaklaşık 35 tanede rezidans olacak. Onun dışında da küçük bir Konak yapacağız misafirerin kalabileceği. Onun içinde ne farklılık yapabiliriz diye araştırıyoruz. Satış direk oluşuyor. Projeyi gören zaten yerini ayırtmaya başladı. Onun dışında Kızılburun'da 65 bin metrekarelik bir arazimiz var. Orada konsept bir proje geliştiriyoruz. Denize sıfır. bin 500 metre sahili olan bir proje. Direk denize girebileceğiniz bir yer olması çok güzel birşey. Bir de Havaalanına yakın Boğaziçiköy var. Orada da 19 bin 500 metrelik bir arsamız var. Oradada yine konsept projemizi hazırlıyoruz. Acele etmiyoruz. Konsept proje bizim için çok önemli. Dazlaktepe'nin mimarisi tamamlandı, ruhsatı alındı, inşaatı başladı. Onun devamında da diğerlerini zamanla içeriye sokacağız. Bizim kendi arsalarımız. Mar Yapı işini zevkle ve keyifle yapan bir şirket. Geliştirdiğimiz projelerden tamamen çıkmıyoruz. Satışı bittikten sonra belli bir kaliteyi devam ettirsin diye çaba sarfediyoruz. Sonuçta siz bir proje yaptığınız zaman orada kalıcı oluyor. Aynı kaliteyi devam ettirmeniz gerekiyor. Biz projeleri çoğaltarak ve içinde olarak sektörde yolumuza devam ediyoruz." dedi.
 

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI