16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerFolkart Life Bornova projesi 189 bin TL'den satışa çıktı!

Folkart Life Bornova projesi 189 bin TL’den satışa çıktı!

Folkart Life Bornova projesi gerçekleştirilen basın toplantısı ile satışa sunuldu. Toplantıda proje ile ilgili bilgi veren Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Life Bornova projesinin 250 milyon TL yatırım bedeline sahip olduğunu ifade ederek, Folkart projelerinin hayata geçirilme sürecini şöyle anlattı:

“Folkart 2006 yılında kuruldu. Kuruluş hikayesi de şudur; tesedüfler hayatımızın çok önemli bir yerinde bulunmaktadır. Hemen hemen her şey tesadüfler sonucunda oluşmaktadır. Fokart’ın hikayesi de öyle oldu. Sancak Yatırım’ın amiral gemisi Hedef Alyans’tı. Ben de şirketin yönetiminde olan ailenin bir ferdiydim. Ege Bölgesi'nde 2003 yılı sonuna doğru şirket istediği hedefi tutturamadığı için aile beni görevlendirmişti. O amaçla İzmir’e gedim ve İzmir’in en iyi semti neresi ise orada oturmak için, arkadaşlarımın çalışma yapmasını istedim. Onlar o çalışmayı yaptıktan sonra ben gedim ve buldukları yerleri gezdik. Fakat o tarihte A puls diyebileceğim bir proje bulamadım. Bulamayınca neden yok dedim? Folkart projesi fikri o zamandan başladı diyebilirim.

BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN VİDEOYU TIKLAYINIZ

 

2006 yılında Narlıdere ile ilk icraatımıza başladık. Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla Narlıdere Folkart’ı mimar Emre Aralık’la çalışarak başlattık ve bitirdik. Yine Emre Aralık ile birlikte Folkart Mavişehir projesini yaptık. Hemen akabinde Bayraklı Folkart Towers projesini hayata geçirdik. Bu proje de İzmir’in silüetine önemli katkı sağlayan bir projedir. 350 milyon yatırım bedeli ile hayata geçirildi. Daha sonra Paşalimanı’nda 21 villadan oluşan butik bir projemiz oldu. Bugüne geldiğimizde ise 830 konuttan oluşan Folkart Bornova Life projesi ile karşınızdayız. İzmir’e toplamda 900 milyonluk inşaat yatırımı yaptık.”

FOLKART LİFE BORNOVA REKLAM FİLMİNİ İZLEMEK İÇİN VEDEOYU TIKLAYINIZ

‘Türkiye’nin İzmir’den çıkmış en büyük inşaat şirketi olmak için çalışıyoruz’

İzmir’e 1 milyar liralık yatırım yapacaklarının altını çizen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak “Önümüzdeki bir yılda ise planladığımız 1 milyarlık bir yatırım var. Bu planladığımız yatırımların arazileri alındı ve projeleri çizilir durumda. Kimi projelerimiz bir iki ay içinde, kimisi üç – beş ay içerisinde bitecek. Önümüzdeki yıl yapacağımız yatırım ise 1 katrilyon, yeni para ile 1 milyar lira. Folkart önümüzdeki 5 yılda İzmir’den çıkmış Türkiye’nin en büyük inşaat firması olmaya aday bir şirkettir ” dedi.

MESUT SANCAK RÖPORTAJINI İZLEMEK İÇİN VİDEOYU TIKLAYINIZ

 

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak projelerini İzmir'de gerçeklştirmelerinin nedenini ise söyle açıkladı: 

"İstanbul doldu ve taşıyor gidecek yer arıyor. Gideceği yer İzmir’dir. Çünkü İstanbul gibi olan tek şehir İzmir’dir. Otobanın bitmesi ile birlikte İzmir’e yoğun bir talep olacak. İzmir’in tatil beldelerine ciddi bir akın olacak. Çünkü 3,5 saat içerisinde bir İstanbullu İstanbul’dan çıkıp Dalyan’da balıkçıda olabilecek. Bu çok önemli bir olaydır. Folkart Yapı olarak İzmir’de proje geliştirmemizin bir diğer sebebi de İzmir sevdamızdır. Gerçekten İzmir’i seviyoruz. Ben şahıs olarak İstanbul’a gittiğimde, işimi bitirir bitirmez İzmir’e dönüyorum. Çünkü İzmir’i özlüyorum. İzmir’de 3 gün kalan gitmek istemiyor, İzmir bağımlılık yapıyor."

Folkart Yapı Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu yaptığı konuşmada Folkart Live Bornova projesinin diğer Forkart Yapı projeleri ile benzer bir ruha sahip olduğunu vurgulayarak; “Projenin inşa edileceği arazinin alınmasından sonra, bu araziye en uygun yapının tasarlanabilmesi noktasınd, bir proje arayışımız oldu. Bizim tasarım kültürümüzü yansıtabilecek mimarlar arasından, mimarımızı bir yarışma ile belirledik. İlgili yarışmanın nihayerinde gördüğünüz projemiz şekilllendi.” Dedi.

‘Projenin doğa ile iç içe olması önemsendi’

Projenin arsa alanın yüzde 75’ini yeşil alanların oluşturduğuna vurgu yapan Ayetullah Mutlu: “Bu projemizin ana dokusu oluşurken İzmir’in yeşile olan tutkusu ve o noktadaki ihtiyaçları dikkate alınarak , yeşil dokuyu ön plana çıkaracak şekilde bir tasarım yapılmasını önemsedik. Projenin arsasının yüzde75’i oranında yeşil alanı var. 

Folkart Life Bornova projemizin diğer rojelerimiz ile benzer bir ruha sahip olması amaçlanmıştır. Narlıdere projemizde olduğu gibi katlarda bahçeler, katlarda ağaçlar yaşatıldı. Projenin tam anlamıyla doğayla iç içe olması önemsendi.” diye konuştu.

'İnsanların güven içinde yaşamalarını istedik'

İnsanların yaşamlarını güven içinde sürdürebilmelerini sağlayabilmek bu bölgede pek rastlanmayan çalışmalar yaptıklarının altını çizen Mutlu: “Bizde kervan yolda düzülür ama biz insanların ihtiyaçlarını doğru şekilde algılayıp, buna uygun şekilde yapımızı tasarlamaya gayret ettik.  İnsanların güven içinde yaşamaları adına zeminle ilgili danışmalarımız, depremle ilgili danışmanlarımız, tesisle ilgili danışmanlarımızla ilgili projeyi tasarlamaya gayret ettik.

AYETULLAH MUTLU RÖPORTAJINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

 

Statik ihtiyaçlardan dolayı bizim yapılarımızı altında yaklaşık 4 bin adet jet groutkolonu var. Bu zemen iyileştirme diye adlandırılıyor. Bunların arasında da yapının ana taşıyıcısı, derin temel olarak adlandırılan 850adet, 100 cm çapında, 30 cm derinliğinde kazıklarımız var. Bu baktığınız zaman, bu bölgede pek de raslanmayan birdurum ama, bizim insan sağlığına verdiğimiz önem ve ülkemizin afet riskleri de göz önünde bulundurularak, bunların yapılması gerektiğini kararlaştırdık.  Pek çok inşaatı bilen biri olarakFolkart Yapı’nın Türkiye’de işini en kaliteli yapan firmalardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyorum.Bizzat bu kararları veren biri olarak da, bu bana çok büyük bir mutluluk veriyor.“ şeklinde konuştu.

‘Folkart Life Bornova projesinde mükemmeli aradık’

Folkart Life Bornova projesinin mimarı Alpay Demirci,  Folkart Bornova projesinin A plus bir proje olduğunun altını çizerek ; “Öncelikle çok değerli meslekdaşlarımızın bulunduğu bir yarışma süreci yaşadık.  4 etapta tamamladığımız bir yarışma süreciydi. Her noktada projeyi biraz daha öne taşıyarak,  gerçekten mükkemmeli aradık. “ dedi.

‘Projemiz son derece dinamik’

Alpay Demirci projenin gerçekleştirildiği alanda çok güzel bir yeşil doku olduğunu söylerek: “Güneş analizleri, rüzgar analizleri gibi analizler yapılarak, çok hassas bir kütle yerleşimi  yapıldı. Projemiz İzmir’de prestij ve dinamizmin buluştuğu çok özel bir bölgede. İş merkezleri, alışveriş merkezleri, sağlık kurumları ve bunlarla birlikte ulaşım ağlarının kesiştiği bir noktada yer alıyor. Bu dinamik yapı bize projenin de nasıl bir yapıda olacağını gösteriyordu. Projemiz de son derece dinamik.” diye konuştu.

‘Folkart Life Bornova projesinin odağında insan var’

Folkart Life Bornova projesinde faklı kullanıcılara, alternatif planlar sunulabildiğini ifade eden Alpay Demirci proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Folkart Life Bornova projesinin odağında insan var. Günümüz insanın yaşantısını çok iyi tasvir etmeye çalıştık.  Bu yaşantıya hep tasarım hem de fonksiyonellik açısından cevap verebilecek nitelikte bir proje tasarladık.  Sosyalleşmeye önem veren, bölgenin iç dinamikleri gibi canlı, günümüzün hızlı yaşantısına ayak uydurmak isteyen ve kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilen mekanlar üretmek en önemli amacımız oldu.  Folkart Life Bornova çeşitli sosyal ve ticari alanları, yeşil alanları havuzlu,  geniş iç avlusu sayesinde insan ihtiyaçlarını kendi bünyesinde karşılayabilecek.”

ELZEM SÜR RÖPORTAJINI  AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
 
 
 
 

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

Özlem ATİLA / Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI