28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerFikirtepe'de konut fiyatları yükseldi

Fikirtepe’de konut fiyatları yükseldi

İstanbul’daki kentsel dönüşüm uygulamalarında pilot bölge olan  Kadıköy Fikirtepe’de sürecin uzaması konut fiyatlarını olumsuz etkiliyor. 1,5 milyon metrekare alan üzerinde hayata geçecek 64 projeden sadece beşi ruhsat alabilirken, yaşanan gecikme nedeniyle firmalar milyonlarca lira kira yükünün altında kaldı. Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bekleme aşamasının ciddi mali kayıplara yol açtığını belirterek, ”Her bir firmanın 3 yıl boyunca aylık 500 – 600 bin lira kira yardımında bulunuyor. Bu nedenle bölgede inşaat maliyetleri metrekare başına 5 bin lirayı aştı. Bu durum konut fiyatlarının yükselmesine neden oluyor” dedi. Zor geçen süreçte kentsel dönüşüm konusunda tecrübe sahibi firmaların ortaya çıkacağını belirten Nuhoğlu, “Attan düştük, ağrımız var ama ata binmeyi de öğrendik” dedi.

Bakanlık el attı

Ali Nuhoğlu, bölgedeki bir başka sorunun ise tek adada birden fazla firma olmasını göstererek, bugüne kadar 20 adada aynı sorunun yaşandığını ifade etti. Bazı adalarda anlaşmanın sağlandığını kaydeden Nuhoğlu, “Bakanlık el attı, ‘ya anlaşın, ya bölgede en çok hak sahibiyle anlaşan kalsın, bir yolunu bulalım’ dedi. Biz de bir adada yaşadık, iki firmaydık, çekilerek üçüncü bir firmaya bıraktık” dedi. Bakanlığın tüm firmaların mali analizini de yaptığına dikkat çeken Nuhoğlu, “Bu kadar büyük bir alanın tüm altyapısıyla dönüştürülmesi için bunu yapabilir olmak da gerekiyor. Bakanlık, firmaların mali, teknik ve deneyim gibi pek çok durumunu da inceledi” diye konuştu.

Metrekaresi 7 bin lira

Fikirtepe’de Teknik Yapı, Baysaş, Anka ve Emay’dan sonra ruhsat alan beşinci firma olduklarını söyleyen Nuhoğlu, Yenitepe Kadıköy projesini 24 ayda bitirmeyi hedeflediklerini kaydeti. İki yapı adasında toplam bin 100 konut inşa edeceklerini belirten Nuhoğlu, metrekaresi 7 bin liradan satışı sunulan Yenitepe Kadıköy projesinin yüzde 40’ını sattıklarını kaydetti. Yeni Sahra’da da kentsel dönüşüm için çalışmalar başladıklarını bildiren Nuhoğlu, gelecek yıl Ankara Çukurambar’da içinde oteli, ofis ve ticari alanları olan bir karma projeye başlayacaklarını ifade etti.

Sözcü

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI