23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerFikirtepe, ekonomide 40 milyar liralık canlılık yaratacak!

Fikirtepe, ekonomide 40 milyar liralık canlılık yaratacak!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm, toplam 50 bin yeni konutun inşa edilmesini sağlarken, 40 milyar liralık ekonomik canlılık yaratacak. Dönüşüm tamamlandığında, bölge Ataşehir'e rakip olacak RİSKLİ alan ilan edilerek, Afet Yasası kapsamına alınan Fikirtepe'de planlarının onaylanmasıyla bekleyiş başladı.
 
Toplam 1.3 milyon metrekareli alanı kapsayan Fikirtepe'de 223 ada ve 47 bin 655 hak sahibinin bulunuyor. 4 emsal üzerinden hesaplandığında, Fikirtepe'de yapılacak inşaat 5.3 milyon metrekareyi bulacak. Bölgede yaklaşık olarak 50 bin konut inşa edilecek. Fikirtepe'de yapılacak bu inşaatların 30 milyar liralık bir ekonomik büyüklük ortaya çıkaracağı hesaplanıyor.
 
300 bin nüfus Projelerde çalışacak insanların istihdamı, inşaat yan sanayindeki canlanmayla birlikte bölgedeki ekonomik büyüklüğün 40 milyar liraya kadar yükselmesi bekleniyor. Yaklaşık 5 yıl sonra bölgede 300 bin kişinin yaşayacağı öngörülüyor.
Fikirtepe'deki gelişmeleri değerlendiren ve Teknik Yapı'nm bölgede gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Süreç çok sağlıklı işliyor ve gerçek anlamda bir kentsel dönüşüm yapılıyor. Fikirtepe'nin Afet Yasası kapsamına girmesi bölgenin değerini daha da artırdı. Çünkü eski haliyle dönüşüm yapılsa, yeni binalar tek tek çürük diş gibi kalabilirdi. Şimdi çok düzenli bir yapılaşma sağlanacak" diye konuştu.
 
Bölge kıskanılacak Bölgede toplam 223 adanın yer aldığını ve bu adaların yeni imar planıyla kendi aralarında bir araya getirilerek 60 imar adasına dönüştürüldüğünü kaydeden Durbakayım, "Fikirtepe bu dönüşümle kıskanılacak bir bölge olacak. Kadıköy'ün merkezi haline gelecek ve Ataşehir'e de rakip olacak" dedi.
 
Otopark düzenlemesi Askıya çıkan plan ile yolların genişletildiğini, sosyal donatı alanının yüzde 20'den 25'e çıkarıldığını anlatan Durbakayım, şöyle konuştu: "Ancak askıya çıkan plan hakkında tekrar gözden geçirilmesinde fayda olacağını düşündüğümüz bir iki nokta var. Fikirtepe'de yükselecek projelerdeki bina yüksekliği 80 metre ile sınırlandırıldı.
 
Yüksekliğin 100 metreye çıkması halinde, daha rasyonel bir yerleşim planlanabilir. Ayrıca iki araçlık otopark şartı dairelerin metrekare büyüklüğüne göre yeniden düzenlenebilir." Nazmi Durbakayım Dört projede 3.150 konut TEKNİK Yapı'nın Fikirtepe'de dört ayrı projenin çalışmalarına başladığını söyleyen Nazmi Durbakayım, yaklaşık 555 bin metrekarelik inşaat yapacaklarını ifade etti.
 
Durbakayım, şunları söyledi: "iki yıldır 1.056 malik ile görüşüyoruz.
Bir adada yüzde 100 sözleşme imzalandık. Diğer 3 adada yüzde 85'lerdeyiz. Yüzde 100 anlaşma sağladığımız adada yükselecek proje 11 bin 504 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleştirilecek. E-100 otobanına paralel bu projede yaklaşık 650 adet daire planlanıyoruz.
 
Projede konut, home-ofis ve ticari birimler olacak. Diğer bölgelerle birlikte toplam 3 bin 150 adet üniteden oluşan karma projeler gerçekleştirmeyi öngörüyoruz." (Vatan)
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI