22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaYeni ProjelerFerko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten Ilgaz Mountain Otel'i anlattı

Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten Ilgaz Mountain Otel’i anlattı

Meriçten, ‘‘İnşaatına başladığımız yeni otelimizi Mayıs 2015’te tamamlamayı planlıyoruz. Otelimiz, konaklamanın yanı sıra balo ve konferans salonları ile birlikte aynı anda yaklaşık 700 kişiye hizmet verebilecek. Otelimiz ve var olan resort tesisimizin yenilenmesi için toplam 22,5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğiz” dedi. 

RÖPORAJI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYABİLİRSİNİZ

Ferko Yapı’nın Kastamonu’da inşasına başladığı Ilgaz Mountain Otel yatırımı ile ilgili detayları Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriç emlakdream.com takipçileri için anlattı.

Kastamonu’da inşasına başlanan Ilgaz Mountain Otel yatırımı ile ilgili Ferit Meriç “bizim burada ortak olduğumuz bir tesis vardı, şimdi bunun hepsini devraldık. Ayrıca genişleme ihtiyacı vardı tesisin, bir otel ilave ediyoruz. Bu otel 300 yataklı, yenilemeyle beraber 15 milyon dolar, eski tesisin yenilemesi de 7,5 milyon dolar civarında bir yatırım gerektiriyor” dedi. 2015 Mayıs ayı gibi otel inşasının ve yenileme çalışmasının tamamlanmasını planladıklarını ifade eden Meriç, Kastamonu’ya yatırım yapmaktan memnun olduklarını belirtti.

Bugüne kadar çok fazla otel yatırımı bulunmayan Kastamonu’nun içerisinde de 3 veya 4 yıldızlı şehir oteli yatırımı yapmayı düşündüklerini ifade eden Meriç, “çünkü Kastamonu’da sanayi bölgesi OSB’nin kurulmasından sonra ve askeri eğitim alayının gelmesinden sonra ciddi bir otel ihtiyacı doğdu. Ayrıca da Karabük’ten başlayıp Bartın, Amasya, Safranbolu, Kastamonu turizm turları çok yoğun, her hafta bir çok şirket bu turu yapıyor, şehirde de bunları karşılayacak kaliteli otel yok, hatta yatak sayısı çok az. Bunun için düşünüyoruz” dedi.

Bölgede yabancı turist potansiyelinin de çok yüksek olduğunu ifade eden Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriç yeni tesisleriyle pazarlamaya yabancı ülkelerde de ağırlık verip, yabancı turisti daha fazla çekmeye çalışacaklarını belirtti.

Ilgaz’a devletin kayak yolları başta olmak üzere birçok yatırım yaptığını söyleyen Meriç, ulaşımın da artık çok kolaylaştığını, ulaşım süresinin kısaldığını yeni bir tünel yapılmakta olduğunu belirtti. Tünel sayesinde Ilgaz’ın Kastamonu ile arasındaki mesafenin 15 dakikaya, havaalanı ile mesafesinin 10 dakikaya ineceğini ifade eden Meriç, kendi yatırımlarının da dolayısıyla lokasyon olarak çok iyi bir konumda yer aldığını söyledi.

Saadet Diyaribekiroğ/emlakdream.com

 

 

 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI