28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriFeridun Uzunyol: Araplar İstanbul diyor!

Feridun Uzunyol: Araplar İstanbul diyor!

9.  Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Gayrimenkul Zirvesi'nde Türk firmalar yerlerini aldı bunlardan biri de Neo Yapı idi. Neo Yapı'nın Kurucu Ortağı Feridun Uzunyol, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'e açıklamalarda bulundu.

Neo Yapı için esasında 12 yıllık bir şirketin ilk fuar deneyimi diyorum. Bu fuarın yapısında da hem yabancıları hem de yerlileri görüyoruz. Ama her projenin kendine hasına bakıldığında bilhassa arap arkadaşlarımız İstanbul İstanbul İstanbul diyorlar. Biz ise bu fuarda ke ndimizi İstanbul dışında, Türkiye'de sıkıntı olan İstanbul yaşamından kaçmak isteyenlere proje geliştirdik.  Onun için projelerimizi anlatırken Bodrum diyoruz. Bodrum'un özelliği tabi ki bu havaalanının yeni ihalesinden sonra o bölgedeki yapılacak yatırımlarla esasında İstanbul'a direk entegre olması. Yalıkavak'ı seçmemizin tüm nedenide tamamen deniz ve tekneyle bütünleşmiş insanların tekneden çıktıktan sonra kendilerini yeşile atma arzularından kaynaklanıyor. Şuana kadar Neo 700 küsür anahtar teslim edince herkes Bodrum'da bir projeniz yok mu derken bizi heralde oraya doğru itekledi.
 
Yalıkavak'taki projemiz 50 dönüm. Yüzde 5 imarlı olduğu için bol yeşillikli bir proje. Hemen hemen ev büyüklüklerimiz 11 anahtarda 400 500 metrekare olacak. Demekki teslime derken biz 500 metrekare evin yanında 4,5 dönümde yeşilini teslim edeceğiz. İnsanlarında tek arzuladığı konu yaz kış yaşarken tabiki bahçesini en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Projeye bakış açımız tamamen yeşili bol şeklinde dizayn ettiğimiz bir proje. Hiçbir inşaatçının sevmeyeceği eğimi çok bir proje. Eğim demek hiçbir evin birbirini görmemesi hepsininde denize bilhassa Yalıkavak Marina'yı görme şansı. Başlangıç noktamız ilk defa Yalıkavak. Tabi sağında solunda arsalarımız var yeni yatırımlara açık. Büyük bir yatırımla oraya girmek istiyoruz.
 
Biz Göktürk'te ilk markalı ürün yaparken kendimizi oralarda yaşayan ve oralarda hayat bulan bir şirket olarak dizayn ettik. Fakat gördüğümüz belki şanslı olduğumuz konu ise yeni havaalanının o bölgeye gelmesiydi. Bu sefer yatay projede Göktürk'te kalmayı arzulayamadık çünkü oralar 4 5 katlı projeler. Bolluca'da 500 dönümlük bir arsayı geliştiriyoruz. Yanında da 2 milyonluk ormanımız var. Şuan yüzde 75'inde insanlar oturuyor. Kendi içinde 1 milyon metrekarelik ormanımızı açtık içindede 150 dönüm gölümüz var. Etrafında rahatlıkla yürüyüş yapabileceğiniz bir bölge. Ondan sonra tekrardan Göktürk'e döneceğiz. Şuanda o bölgede tekrardan 100 120 anahtarlık projeye start vermek için çalışmalara başladık. Heralde Göktürk'ten uzun çıkmayacağız gibi gözüküyor. Nedenide yeni havaalanının talepleri. 
 
Yeni yapılacak olan havaalanı ile bölgede talep olacak. 10 bin pilot 20 bine yakında hostes geleceği tahmin ediliyor. Bunlar bütün bankerlerin çok sevdiği mortgage alabilen üst seviyede memur statüsündeki arkadaşlarımız. Bunların ihtiyaçları çok. Havaalanı 2017'de devreye girince belki yetişemeyeceğiz bile projelerimize. Biz bulduğumuz her yatırımı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI