28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaYazlık ProjelerFadıl Akgündüz Maldivler’den ada aldı

Fadıl Akgündüz Maldivler’den ada aldı

Jet-Pa Holding’n sahibi olduğu için “Jet Fadıl” olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün, Maldiv takımadaları bünyesinde bulunan Kofenbe adasını satın aldığı ve Türkiye’de lüks tatil hizmeti verdiği muhafazakar kesime yönelik bir turizm tesisi geliştireceği belirtildi. Üzerindeki gölle birlikte 6 bin dönüm büyüklüğünde olan Kofenbe adasına Akgündüz’ün 170 milyon dolar ödediği ve 600 odalı bir otel ile 107 villadan oluşan bir konut projesi inşa etmekte olduğu ve inşaatın yüzde 70’inin tamamlandığı öğrenildi.

Kurban Bayramı’na hazır
Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu’nun haberine göre Akgündüz, otelin işletmesini yüzde yüz kendilerinin yapacaklarını, ulaşım maliyetini düşürmek için ayrıca bir uçak şirketi de kuracaklarını söyledi. Akgündüz 40 yıla kadar devre tatil imkanı da sunacaklarını, önümüzdeki Kurban Bayramı'ndan itibaren işletmeye hazır hale getireceklerini söyledi. Finansman sıkıntı yaşayan bir firmayı satın alıp, büyük ortak olduklarını, işletmesinin yüzde yüz Caprice Gold tarafından yapılacağını anlatan Akgündüz, “Bizim müşteri pörtföyümüz tamamı muhafazakar kesim. O yüzden adada özel erkek ve kadın plajları olacak. Adanın 1 kilometre karasuları var ve izinsiz kimse adaya yanaşamıyor. Satışlarımıza başladık. Şimdiden olağanüstü talep var” dedi.

10 günlük kişi başı 99 Euro
İstanbul sokaklarını süsleyen bilboardlar ise oldukça iddialı. İlanlarda şu detaylar yer alıyor: “Bayanlara erkeklere özel plajlar. Özel plajlı villalar. Ücretsiz ulaşım ve 24 saat açık büfe. 10 günlük paket, kişi başı 99 Euro’dan başlayan fiyatlarla.”

Maldiv Adaları hakkında
Resmi adıyla Maldiv Cumhuriyeti, Hint Okyanusu’nda 1.200 adadan oluşan bir devlet olup, Hindistan’ın güneyinde ve Sri Lanka’nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında yer alıyor. Müslüman bir Cumhuriyet olan Maldivler, dünyanın önde gelen turizm cennetlerinden biri olarak biliniyor. Yakın zamanda İngiliz sömürgesi olmaktan kurtulup, askeri cumhuriyet tarzına dönüşen bir Müslüman ülke olarak ilginç bazı kuralları var. Başkente kolsuz bluz ve etek veya şort gibi kısa kıyafetlerle dolaşamazken, adaları teşkil eden milyonlarca minik adada bikiniyle gezip, güneşlenebiliyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI