20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaYeni ProjelerEvvel İstanbul’da, daha lansmanı yapılmadan tüm konutlar satıldı!

Evvel İstanbul’da, daha lansmanı yapılmadan tüm konutlar satıldı!

Emlak Konut, hasılat paylaşımı İntaya, EYG ve İntes ortaklığı ile Kayaşehir’de hayata geçen Evvel İstanbul Projesi düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, EYG Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Çakırcı ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum projenin detayları hakkında bilgi verdi.

BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

Hedef orta gelir düzeyi

EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik konuşmasında:

“Biz bu projeyi yaparken, bir strateji oluşturmaya çalıştık. Dedik ki, gayrimenkul sektöründe üst segmente proje yapan çok arkadaşımız var. İyi projeler de yapıyorlar. Biz EYG’nin stratejisini orta gelirliye iyi kalitede ev üreten firma yapabilir miyiz, aylık geliri 3000-5000 Lira olan, bir miktarda para biriktirilebilen ailelere iyi konut projeleri yapabilir miyiz? Bunun için çalışalım ve EYG’yi bu misyonda yoluna devam ettirelim istedik. Biliyorsunuz bu gelir grubuda az bir gelir grubu değil. Mesela Türkiye’nin 600-650 bin, sadece nüfustan dolayı konut ihtiyacı var. İstanbul’un sadece nüfustan dolayı her yıl 120 bin konut ihtiyacı var. Orta gelirliler bu pazarın aşağı yukarı %30-40’ı gibi.

Kaliteli projeler üretebilir miyiz diye bir strateji oluşturduk. Sonra şirketi daha yeni kurmuşken, İntaya-İntes iş ortaklığı, “Emlak Konut’tan Kayaşehir’de aldığımız bir arazimiz var. Burada beraber işbirliği yapabilir miyiz?” dedi.” diye konuştu.

Kayaşehir tam hedef noktası

Çelik: “Kayaşehir’i bir inceliyelim dedik. Kayaşehir’de aşağı yukarı 310 bin kişi yaşıyor. 70 bin konut var. Ve kişi başı hane ortalaması 4,5. Yani tipik, muhafazakar bir Anadolu yapısı. 3400 Lira da ortalama hane geliri var. Tam bizim hedeflediğimiz müşteri profili Kayaşehir’de var. Biz burada kendimizi bir gösterebilir miyiz, yeni vizyonumuzu, yeni stratejimizi burada oluşturur muyuz diye baktığımız zaman, tam bir hedef nokta burası.

Sonra Emlak Konut’a müracaat ettik. Onlar da bizim ortaklığımızı kabul ettiler ve böylece bu projeye EYG olarak girmiş olduk.”

Evvel istanbul ‘un detayları

“Bu projeye konsantre olurken, ufak tefek detaylara çok önem verelim istedik. Yani 2014 Türkiyesi’nde, orta gelirliye, iyi kalitede proje üretilebildiğini göstermek istiyoruz.

Ne yaptık; Evvel İstanbul’da 678 daire yaptık. 678 dairelik bir site yapmak yerine, projeyi ikiye böldük. İki tane mahalle yaptık. İki mahalle yapınca daha konpakt, 300-350 konutluk mahalleler oldu. Burda da insanlar birbirlerini daha yakından tanıyacak. Daha sosyalleşecek. Site yaşama geçtikten sonra da daha verimli yönetilebilecek gibi hissediyoruz.

Sonra ne yaptık; çocuklu aileler için, yaşlılar için, özellikle ve her şeyden önemli de engelliler için engelsiz bir site yapalım istedik. Sitenin her lokasyonunda, evden çıkıştan, sitenin her yerinde dolaşırken hiçbir engelle karşılaşmayacak bir “Engelsiz site” yapalım istedik.

Sonra bloklarda kış bahçeleri yapalım dedik. Gerekirse bir odadan feragat edelim, ama kış bahçeleri yapalım. İnsanlar burada çiçek yetiştirsin, kuş beslesin, hayvan beslesin. Aile sabah kahvaltısını bahçede yapsın istedik.”

Satacak daire kalmadı

“Önce bir talep alalım da insanların tepkisini bir ölçelim, bu projeye nasıl bakıyorlar bir görelim, ondan sonra da satışa geçeriz dedik. Herhalde bizim kendi sitemize 4000 kişi, toplamda da 10.000 kişi talep gönderdi bize.

Emlak Konut’un bir sihirli değneği var. Daha projenin satış ofisi bitmeden, kapıdan müsteri gelmeye başladı. 600 dairenin rezervasyonunu yapıverdik birden. 600 konutu satınca, satacak yerimiz kalmadı. 10.000 tane talep aldık, şimdi 10.000 tane talep eden müşteriye ciddi bir özür borcumuz var. Onun için de şçyle bir yol haritası tasarlıyoruz. Evvel İstanbul 678 konutluk bir proje, iki mahalleden oluşuyor. Hemen bitişiğinde de nasip olursa Ocak ayında 700 konutluk bir proje yapacağız. O zaman da dedik ki, önce bu talep gönderen müşteriden bir özür dileyelim. Emlak Konut’tan izin alalım, bunlara ufak bir jest yapalım ve yeni yapacağımız projede de ilk tercihi bu müşterilerimize bırakalım. Daha ruhsat almadan çağıralım. Çünkü ruhsat alınca burada daire kalmıyor, hemen satılıyor.”

Evvel İstanbul’un lokasyonu

EYG Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Çakırcı‘da Evvel İstanbul projesi ve lokasyonu hakkında bilgi verdiği konuşmasında:

“Evvel İstanbul, konut projesinden çok öte, bir yaşam projesi. Evvel İstanbul, Yeni İstanbul’un merkezi Başakşehir’de. Bugün İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinden biri Başakşehir.

Yeni İstanbul en sağlam zemin kuşağında büyüyor. 3. köprüden, 3. havalimanına, Kanal İstanbul’dan Kuzey Marmara Otoyolu’na kadar dev projelere ev sahipliği yapıyor. Yeni İstanbul’un gözbebeği Başakşehir’in yeni merkezi Evvel İstanbul. Yakın çevresindeki geniş eğitim, sağlık ve sosyal olanaklarla hayat kalitesini bir adım öteye taşıyor.

Başakşehir’de gelişen raylı sistem, ulaşımın hızlı, kolay ve konforlu olmasını sağlıyor. Marmaray ve İstanbul Metrosu’nun bağlantısıyla Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen ve 3. havalimanı da birbirine bağlanmış olacak.

Diğer büyük proje “Botanik Park”. Toplam 368.000 metrekare, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük parkı. Evvel İstanbul’un hemen yanı başında olacak.”

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise konuşmasında Emlak Konut ve İntaya, EYG ve İntes ortaklığı, hisseler hakkında bilgi verdi:

“Bu proje, yüklenici firma ile bizim yaptığımız sözleşme gereği 75.000 metrekare alanı içeriyor ama ilk etabı 40.000 metrekare arsa üzerinde gelişiyor. Ve bunun 678 adeti konut, 10 adeti de ticari ünite.

İntaya, EYG ve İntes iş ortaklığıyapıyor. Bu projeden Emlak Konut’a 726 milyon Lira hasılat, bunun yanında da 188 milyon Lira arsa payı taahhütleri var. Ama ben bu satışlar gördükten sonra proje sonunda, bu taahhütlerin de aşılacağını düşünüyorum.”

Evvel İstanbul iletişim bilgileri:

Web: www.evvelistanbul.com/

 

Haber: Cem ERTUĞRUL

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI