19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerEv konforunda otel hizmeti

Ev konforunda otel hizmeti

“Taksim'deki 5 yıldızlı otel ihtiyacını karşılıyoruz”

Park Bosphorus Hotel’in hayata geçiş süreci hakkında bilgi veren Genel Müdür Bahri Şahin, 2010 yılında CVK Group tarafından satın alınan yapının yaklaşık 30 aylık yenilenme süreci ile ekonomiye kazandırıldığını, Park Bosphorus Hotel’in çevre dokusuna ve mimarisine uygun olarak yeniden tasarlandığını söyledi.

Şahin, Park Bosphorus Hotel’in otelcilik anlamında da İstanbul’da önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirtti. Taksim'de bulunan otellerin toplamda 40 bin yatak kapasitesi sunduğunu, ancak bu kapasitenin büyük bölümünün 4 yıldızlı olduğunu aktaran Şahin, "Bölgede 5 yıldızlı otel ihtiyacı vardı. Bizde açtığımız bu otelle Taksim'de ki ihtiyaca cevap verdik" dedi.

Şahin, İstanbul'da açılan diğer lüks otellerden farklı olarak Park Bosphorus Hotel’in bölge insanına da hitap ettiğini kaydederek, "Park Pastanesi yeme içme alanları ve terasıyla bölgedeki insanları da çekiyor. Böylece sadece bir konaklama alanı değil ayni zamanda yaşayan bir alan yarattık" açıklamasında bulundu. Şahin, 500’ün üzerinde çalışanı olan oteldeki personelin yüzde 60'ını bu nedenle bölge insanından seçtiklerini söyledi.

Resort tadında konaklama

Park Bosphorus Hotel, her biri özel olarak tasarlanmış 378 odayı ve daha üst düzey misafirler için 65 olan Park Prestige Suite’i içeriyor. Yüksek hizmet standartlarında ev konforu arayan misafirler için tasarlanmış olan Park Prestige Suite ile Park Bosphorus Hotel, misafirlerine şehrin içinde resort tadında konaklama imkanı sunuyor.

CVK Group, 350 milyon dolar yatırım yaparak hayata geçirdiği Park Bosphorus Hotel'in Başkanlık Suite'inde de üst düzey güvenlik önlemleri alarak farklılık yarattı. Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü Bahri Şahin, kurşun geçirmez özel camlar ve zırh sistemine sahip dairenin, roketatar saldırılarına bile korunaklı olduğunu belirterek “Türkiye’de bu neredeyse bir ilk. Daire bu özelliğiyle Avrupa’nın en büyük zırhlı Başkanlık Suiti unvanına sahip” dedi. 850 metrekarelik alana yayılan bu başkanlık süitinin gecelik konaklama fiyatı 20-30 bin Euro arasında.

Tamamen Boğaz manzarasını görecek şekilde tasarlanan Başkanlık Suiti, sahip olduğu 850 metrekarelik alanda kendine özel Spa bölümü, sinema salonu ve mutfak alanına sahip. Başkanlık Suiti, istenirse deniz manzaralı Deluxe Odaları ile de bağlanabiliyor.

378 otel odası, 65 adet suite dairesiyle Park Bosphorus Hotel’deki oda sayısının 618’i bulduğunu anlatan Şahin, oda fiyatlarının sezona göre 200 Euro’dan başlayıp 500 Euro’ya kadar çıkabildiğini söyledi. Haftalık ve aylık olarak kiralanabilen suite dairelerinin ise 1+1’den 4+1’e kadar farklı boyutlarda olduğunu kaydeden Şahin, bu dairelerin aylik fiyatlarının 6-7 bin dolardan başlayıp, 30 bin Euro’ya kadar çıktığını söyledi.

Park Bosphorus Hotel’in ziyaretçileri konusunda da bilgi veren Şahin, 2013 yılının son çeyreğinde açılan otellerinin ağırlıklı olarak yurt dışından gelen misafirler tarafından tercih edildiği aktardı ve hali hazırda oteldeki doluluk oranının yüzde 90-95 düzeyinde olduğunu belirtti.   

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI