28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerEsenyurt'un çehresi değişiyor, fiyatlar artıyor

Esenyurt’un çehresi değişiyor, fiyatlar artıyor

Bölgede imar kirliliğinin sona erdiğini, ekonomik sorunu olan 4-5 inşaat firması olduğunu belirten Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Sorunların çözümü ile bölgedeki fiyatlar da arttı. Geçen yıl bölgede markalı konutların metrekaresi 1800 lirayken bu yıl 3 bin liraya ulaştı. İstanbul’un merkezine ortalama metrekare satış fiyatları 4 bin 500 lira. Fiyat avantajı nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcılar bölgeyi tercih ediyor” dedi. Esenyurt’taki inşaat hareketliliğinin en az 5 yıl daha süreceğini belirten Özyurt, geçen yıl Esenyurt’ta 4 bin 600 ruhsat verildiğini hatırlattı.

Blok alıp ülkesinde satıyorlar

Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların fiyat avantajı nedeniyle Esenyurt’u seçtiklerini belirten Tamer Özyurt, “Geçen yıl toplam konut satışında yabancıya satış oranı yüzde 15’ken, bu yılın ilk aylarında yüzde 50’yi buldu” dedi. Yabancıların blok bazında ya da toplu alımlar yaptığını belirten Özyurt, bu kişilerin aldıkları evleri kendi ülkelerinde pazarladıklarını dile getirdi.  Özyurt; “Bölgeden metrekaresi 1300 dolara ev alan Araplar ülkelerinde 2 bin dolara satıyor” dedi. Türkiye’den en fazla Suudi Arabistan vatandaşlarının ev aldığını belirten Özyurt, yabancıların geçmiş dönemdeki mağduriyetleri nedeniyle temkinli davrandıklarını söyledi. Eseyurt’ta inşaata başlayan ve sonrasında iflas eden Ukra İnşaat’ın yarım kalan konut projesini satın almak için görüşmelere başladıklarını belirten Özyurt, “Toplamda 350-400 milyon liralık bir proje. Tamamlanabilir hale getirdikten sonra burasını ayağa kaldırmayı planlıyoruz. İlk etapta arsa sahipleri ve hak sahipleri ile görüşeceğiz” diye konuştu.

2 proje satışa çıkıyor

Özyurtlar İnşaat 850 konutluk Nlogo İstanbul ikinci etabı ve 98 dairelik New Bahçeşehir projelerini satışa çıkardı. Tamer Özyurt, “New Bahçeşehir Esenyurt Bahçeşehir tarafında 21 katlı ve tek bloklu butik bir projemiz olacak. Bunun metrekare fiyatı 3500 lira olacak. 2014’te 5 projede 2500’ün üzerinde konut teslim ettik. Bu yıl ise 3 projede 600 civarında teslim olacak” dedi.  İstanbul Gaziosmanpaşa ve Kıraç bölgelerinde de kentsel dönüşüm projeleri için çalışmalara başladıklarını belirten Özyurt, Gaziantep’te de yatırımları olduğunu söyledi.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI