22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriErsin Çalık: ‘Sadece dört duvar değil, yaşam alanı inşa ediyoruz’

Ersin Çalık: ‘Sadece dört duvar değil, yaşam alanı inşa ediyoruz’

Flatofis konseptinin 2009 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen ilk yatay ofis konsepti olduğunu belirten Ersin Çalık : “Flatofis Haliç'te 12 metrekarede bir kiracı adayı tamamen yatay olarak yerleşebiliyordu. Bunun çok büyük avantajları bulunuyor. Kiracının kendi ekipmanlarını yerleştirmesi için kolay imkanlar sağlıyordu. Bunun çalışanların üzerinde de ciddi bir motivasyon oluşturduğunu gördük. 2009 ile 2015 arasında da projenin yaşam alanlarını geliştirerek, ofis hayatının yaşam mekanı haline getirdik.” Dedi.

Yatay ofis kullanımının avntajlarına değinen Ersin Çalık; “ 10 bin metrekare bir kiracının yerleşeceği alanda, biner metrekare dikey bir plazada yerleştirdiğinizde, her katta ihtiyaç olan mekanik, asansör gibi kayıp olan alanları bütün katlarda yaşıyorsunuz. Fakat yatay ofislerde bu kayıplarınız çok aza indirgeniyor. Diğer bir avantajı da; departmanları yerleştirirken çok fazla kayıp oluşturmadan bunları dizayn edebiliyorsunuz. “ die konuştu.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sadece dört duvar inşa etmediklerini vurgulayan Çalık; “Bütün proje içerisinde ihtiyaç duyulan cafe, teras, yaşam alanları, peyzaj, kortlar, neye ihtiyaç varsa bunları ölçüp hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yapılan anket sonucunda burada bir eğlence alanına ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı. Biz de 1,5 milyon dolarlık yatırımla buraya eğlence alanı yaptık. “ diye konuştu.

Kağıthane Flatofis ile ilgili bilgi veren Ersin Çalık şunları söyledi:

“22 bin metrekarelik kapalı bir alan olacak. 8 kattan oluşan Kağıthane Flatofis’in büyük bir bahçesi, acık alanı olacak.  Kağıthane Flatofis’te parçalı olarak satış yapmayacağız. Böylece binanın raiş değerlerine daha hızlı ulaştığını görüyoruz. Flatofis’te proje aşamasında kiralama yapmayı düşünüyoruz. Fakat satın almak isteyen yatırımcılar olursa da değerlendirebiliriz. “

Kağıthane bölgesinde metrekare fiyatlarnın 18 ile 22 dolar arasında değiştiğini belirten Ersin Çalık Flatofis için de bu fiyatların geçerli olacağını söyledi.  

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI