20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriErhan Boysanoğlu: Bu bölge Ankara'nın en hızlı gelişen bölgesi olacak!

Erhan Boysanoğlu: Bu bölge Ankara’nın en hızlı gelişen bölgesi olacak!

Bugün Ankara Yaşamkent'te Mesa Mesken ve Tepe İnşaat ortaklığında hayata geçirilen Park Mozaik projesinin basın lansmanı gerçekleşti. Lansman sonrasında Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'in sorularını yanıtladı.

İki firmanında tecrübelerini döktüğü proje!
 
800 milyon lirayı aşan bir yatırımla hayata geçiriyoruz. Tepe ile Mesa'nın yıllarca iş yapma isteğinin bir sonucu olarak yıllar sonra gerçekleşti. İkiside Ankara'nın en köklü firmaları. İki firmanın bugüne kadarki tebrübelerini bir anlamda döktüğü projelerden birisi oldu. Ankara'ya da mozaik adından da anlaşıldığı gibi çok farklı tatlarda, farklı yaşam alternatifleri veren bir proje ortaya çıkarttığımızı düşünüyorum.
 
Yeşili ve mahalle hayatını ön planda tutan bir proje!
 
75 bin metrekare arazi alanımız. 43 bin metrekaresi yeşil alan olarak tasarlanan bir proje. Meydanlar oluşturuldu. Bu meydanlarda her yaş grubuna dönük aktivite alanları bulunuyor. Yeşili ve mahalle hayatını ön planda tutan bir proje.
 
Toplam 855 konut. Bu bölgenin en büyük projesi. Biz hemen hemen 5 yıldır yeni bir projeye girmemiştik. Bu bölgeyi sıfırdan oluşturan bir şirket olarak böyle bir projeyi yapmaktan gurur duyuyoruz.
 
Tahminlerimin iki üç katı daha fazla prim yapıyor!
 
3 bin 100 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor fiyatlarımız. Alçak ve yüksek bloklara göre farklılık gösteriyor. Prim konusunda Mesa konutları prim yapar diye başlayayım. Her seferinde bana sorarlar ama hiçbir zaman tutturamadım çünkü o söylediklerim hep ikiye üçe katlandı. Gerçekten her seferinde biz kaybediyoruz. Müşteri kazanıyor. 
 
Bu bölge Ankara'nın en hızlı gelişen bölgesi!
 
Bu bölge Çayyolu olarak adlandırılan bölge ilk Mesa tarafından geliştirildi. Daha sonra o günki belediye başkanımız tarafından etrafta bazı kooperatifler kurularak geliştirildi. Aralarda boşluk vardı. Bilkent tarafından tepelere yapılan konutlar oldu. Sonra büyük bir kısmıda ağaçlanma ve orman alanı olarak ordu tarafından yapıldı. Eskişehir YOlu aksının Avrupa ülkelerinden hiçbir farkı yok. İncek tarafındada imar hakları arttırılınca müthiş bir hücum oldu. Beraberinde bu bölgeyede oldu. Bölge zaten kendi merkezlerinide oluşturmuş bir bölge. O merkezlerle beraber bölgenin Ankara'nın en hızlı gelişen bölgesi olduğunu ve olacağını söyleyebilirim. 
 
Buradaki Ankara'lılar artık merkeze gitmiyor!
 
Bu bölgelerde yoğunlukla beraber konut sayılarda kısıtlama var. Kişi olarak daha az yoğun yerler yapmalısınız. Bu da tabi buraya ayrı bir değer kazandırıyor. Şehir merkezleri iyi düşünülmülş durumda. İstanbul'dan farkı o. Merkezlerin bir kısmı oluştu. Buradaki Ankaralı'lar artık merkeze gitmiyor. Sineması lokantası cafesiyle bu bölge oluştu. Yakında metroda geliyor. Dolayısıyla buraya bunlar ayrı bir değer katıyor.
 
2015, 2014'ten çok farklı olmayacak!
 
2015'i 2014'ten çok farklı görmüyorum. Bu senede seçim var. Bu senede dövizdeki değişimleri yaşıyoruz. Tabi bunlar bir takım aksamalar insanlarda duraksamalar getiriyor. Hele bizim sektörde konut alma hadisesi ben alıyorum ya da almıyorum ile biter. Gerçekten iyice emin olmanız gereken ve hayatta birkaç kere yapabileceğiniz olaydan biri. Dolayısıyla bu eylemi gerçekleştirirken ortamdaki en ufak hareket sizi ürkütür ve biraz duraksarsınız. Ara ara böyle şeyler yaşıyoruz. Ben 46 yıldır bu sektördeyim ve daha kötülerini gördük. Ortamlara alışığız. Bizim yaptığımız işlerde temel atıldıktan sonra 2 3 yıl, proje derseniz 1 yıl 3 4 yıllık şeyler. Bu yüzden hertürlü krizde gelir, parlaklıkta gelir alışkın olmak lazım. Bütün mesele bunu güçle karşılayabilecek geçmişiniz olması lazım.
 
Bu kadar çok büyüklükteki daire ilk kez 24 ayda teslim edilecek!
 
Halkalı Tema İstanbul projesi rekorlar kırarak yürüyor. Hemen hemen 18. aya geldik. 24 ayda teslim dedik. 24 ayda bu kadar konutun yapılabildiğini ben bilmiyorum. İlk defa burada göreceğiz. İlk zamanlar bizde acaba etap etap mı yapsaydık diye düşündük. Ama şuanda doğru karar üzerinde gittiğimiz düşünüyoruz. Teslime yakın projelerde satışlar daha ivme kazanıyor.
 
Büyükçekmece ve Kartal'a Mesa'dan proje!
 
En belirli projemiz Büyükçekmece'de 1000 dönüm bir arazimiz vardı. Onu projelendirmeye başladık. Emaar'ın Toskana Vadisi projesinin hemen yanında. Tamamen bahçeli ev olacak. 600 civarı konut olacak. Kartal sahilde dönüşüm için anlaştığımız yerler vardı. Onların ruhsatlarını aldık. Mayıs gibi inşaatına başlarız. Toplamda 400 konut olacak. Onun dışında Maslak'ta, Cendere'de çalışmalarımız var.
 
Emlak Konut Kayabaşı 6. etap arsasında fiyatların o noktaya geleceğini düşünmüyoruz!
 
Biz Kayabaşı'nda hedeflenen rakamın o kadar olacağı beklentisi içinde değiliz. Arsayı satın alan ortak çalıştığımız firma. Onun elbetteki bir değerlendirmesi vardır. Ama bizim baktığımız çerçevede biz oralara erişmez diyoruz rakamları. Şuanda  Halkalı'da yürüttüğümüz projeninde üzerinde rakamları biz o yüzden vazgeçtik. Bazen o tip bölgelerde şöyle bir sorunumuz oluyor. Bizim gücümüz yetmez algısı oluyor. Ama ispat edeceğiz biz herkese yönelik konut yapıyoruz.
 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI