23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriErdoğan Bayraktar'dan o habere yanıt!

Erdoğan Bayraktar’dan o habere yanıt!

06.03.2015 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfasında manşetten duyurulup, ekonomi sayfasında yayınlanan “Muhteşem Dönüşüm” başlıklı asılsız habere ilişkin itiraz ve zorunlu açıklamadır.
 
Haberde bahsi geçen arsa 42 yıllık bir firma olan Bayraktar İnşaat’a ait olup 07.02.2014 tarihinde imzalanan sözleşme ile Ofton İnşaat A.Ş.’ye “hâsılat paylaşım modeli” ile devredilmiştir.
 
Haberin içeriğinde belirtilen kentsel dönüşüm ve vergi muafiyetleri ile ilgili olarak, ne sözleşme sırasında ne de daha sonra Bayraktar İnşaat’ın bir müracaatı bulunmamaktadır. Bu bağlamda şu an mevcut olan Kentsel Dönüşüm uygulamasının Bayraktar İnşaat’a sağlayacağı bir muafiyet ve bir avantajdan söz etmek mümkün değildir.
 
Kaldı ki bu arsa üzerinde riskli yapı tespiti ile arsanın kentsel dönüşüm kapsamına alınması mevcut yasanın ruhuna aykırıdır, yanlıştır ve hatta açıkça suçtur.
 
Bu çerçevede haberde bahsedildiği gibi Bayraktar İnşaat’ın bu uygulamadan kaynaklı herhangi bir ek gelir elde etmesi de mümkün değildir. Bayraktar İnşaat, arsa sahibi olarak bu anlaşma çerçevesinde elde edeceği toplam gelirin %18 KDV’sini ve de %20 Kurumlar Vergisini bizzat ödemekle mükelleftir ve ödeyecektir.
 
Yine haberde ima edilen Kentsel Dönüşüm alanı muafiyetinin “Sn. Erdoğan Bayraktar’ın Bakanlık yaptığı dönemde” alındığı ise tamamen asılsız, yanlış ve bu durumda kasıtlı ithamdır.
 
Bu haber içeriğinin Bayraktar İnşaat, Sn. Erdoğan Bayraktar ve ailesi ile alakasız olmasına rağmen, fotoğrafların ve ailenin ismi kullanılarak haber yapılması, basın yayın ahlak ve ilkelerine aykırı, ayrıca da gerçekle bağdaşmayan bir habercilik anlayışıdır.
 
Sn. Erdoğan Bayraktar ve ailesinin kişilik haklarına açıkça saldırı niteliğinde olan bu asılsız haberin yanıt ve yasal hakları saklı kalmak üzere ivedilikle düzeltilmesini talep ediyoruz.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI