15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerErdoğan Bayraktar: Marka kentler oluşturmak için çalışıyoruz

Erdoğan Bayraktar: Marka kentler oluşturmak için çalışıyoruz


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ak Parti, Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu "Bahçelievlerlilerle tanışma ve Birlik Gecesi'ne katıldı.


Ak Parti İstanbul Bahçelievler İlçe Başkanı Dr. Hakan Bahadır'ın ev sahipliğinde, Yenibosna'daki spor Parkı Çadırında 12 Ocak 2013 Cumartesi günü gerçekleşen "Bahçelievlerlilerle tanışma ve Birlik Gecesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar onur konuğu olarak katıldı.Geceye İstanbul 3. Bölge AK Parti Milletvekilleri Harun Karaca ve Bülent Turan da katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar onur konuğu olarak katıldığı gecede konuşmasına "Türkiye'nin bugünü ve geleceği için çalışan sevgili arkadaşlarımız ve değerli misafirlerimizle bu kıymetli vakti paylaşmak memnuniyet verici" diyerek başladı. Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'miz büyük bir kalkınma hamlesi içinde. Ülkemizde büyük bir değişim ve Dönüşüm yaşanıyor. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Türkiye'nin gelişimine paralel bir şehircilik anlayışı ile marka kentler oluşturma hedefiyle çalışıyoruz" dedi. Bayraktar ayrıca Dönüşüm sürecinin, uzun bir süreç olduğunu ve mümkün olduğunca hızlı hareket edilmesi gerektiğini belirterek "Biz de Bakanlık olarak, bu süreçte belediyelerimize ve vatandaşlarımıza; özel kurumlara ve kamu kurumlarına her türlü desteği vereceğiz. Gayemiz sadece binaları yenilemek değil. Önümüzdeki sürecin grafiğini yükseltecek en önemli çalışma dönüşüm seferberliğimiz olacaktır" diyerek sözlerine devam etti.

14 Milyon konut elden geçirilecek…

Ülkemiz için zorunluluk haline gelen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yaklaşık 14 milyon konutun elden geçirileceğini ve bunların 6,5 milyonunun yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini belirten Bakan Bayraktar ülkemizde, son 10 yılda Konut açığının giderilmesi ve mevcut Konut stokunun yenilenmesi kapsamında, ciddi uygulamaların da yapıldığını söyledi. Gerek TOKİ, gerekse de Belediyelerce birçok Kentsel Dönüşüm ve yenileme projelerinin gerçekleştirildiği belirtilerek özel sektör dahil son 10 yılda toplam üretilen konut sayısının 5 Milyon olduğu açıklandı.
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Kurucu İlçe Başkanı Fikret Erdem ve bir evvelki İlçe Başkanı ve 3. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Güllük'te geceye katılanlar arasındaydı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI