20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerEnerji Kimlik Belgesi olmayan bina satılamayacak

Enerji Kimlik Belgesi olmayan bina satılamayacak

 
Enerji Performansı Yönetmeliği'yle yeni binalara getirilen kimlik belgesi zorunluluğu 2017 sonunda devreye girecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında yeni inşa edilecek binalarda da bu belgenin alınmasının zorunlu olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, "Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bulunmayan eski binaların 2017 yılı sonuna kadar mutlaka bu belgeyi alması gerekiyor. Bu tarihe kadar belgesini alamayan binalar, tapuda görülecek. Dolayısıyla bunların satışı zorlaşacak" dedi. 
 
120 BİN BİNA ENERJİ DOSTU 
 
Bakanlık verilerine göre, Türkiye'de eski binalardan sadece 814 müstakil konut, 4 bin 371 apartman, 21 rezidansın enerji kimlik belgesi bulunuyor. Yeni binalardan da 12 bin 289 müstakil konut, 95 bin 880 apartman, 678 rezidans bu belgeye sahip. Uygulama yaygınlaştığında 6.75 milyar dolarlık tasarruf sağlanması bekleniyor. 
 
ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEDİR?
 
Enerji kimlik belgesi, bir binanın enerji ihtiyacı ve tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri, ısıtma veya soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgileri içeriyor. Belgeyi, sanayi alanlarında üretim faaliyetleri yürüten, planlanan kullanım süresi 2 yıldan az olan, toplam kullanım alanı 50 metrekarenin altındaki tüm binaların alması zorunlu tutuluyor.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI