19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerEn düşük kira nerede?

En düşük kira nerede?

İstanbul'da ofis fiyatları 2013 ikinci çeyrek sonuçlarına göre ortalama yüzde 5 artış gösterdi. En yüksek kira değeri Esentepe'de iken Kavacık bölgesi en altta bulunuyor.
 
AA muhabirinin REIDIN Ofis Kira Endeksi'nden derlediği bilgiye göre, 2013 ikinci çeyrekte İstanbul geneli ofis kira değerlerinde üst segmentte yüzde 5,75 alt segmentte ise yüzde 3,59 artış oldu.
 
İstanbul geneli üst ve alt fiyat segmentindeki, endeksin başlangıç dönemi olan 2009 birinci çeyrekten bugüne olan değişimlerine bakıldığında alt fiyat segmenti ofis projelerindeki kira değerlerinin üst fiyat segmentindeki ofis projelerine göre yaklaşık 2 kat daha fazla artı yönde değişim gösterdi. Dört buçuk yılda üst fiyat segmenti yüzde 7,16 artış gösterirken, alt fiyat segmentinde bu artış yüzde 14,53 olarak gerçekleşti.
 
Son ay artışları ile birlikte kira değerlerinde son dört buçuk yılın en üst seviyesinde bir fiyat ortaya çıktı. 2013 ikinci çeyrek verilerine göre İstanbul geneli ofis kira değerleri üst fiyat segmentinde 28,85 dolar seviyesinde iken, alt fiyat segmentinde kira değeri 17,36 dolar oldu.
 
Ofis piyasası bölgeleri ayrı ayrı incelendiğinde, 2013 ikinci çeyrek verilerine göre en yüksek kira değeri her iki segmentte de 41,02 dolar ve 28,63 dolar ile Esentepe iken Kavacık bölgesi alt fiyat segmentinde 10,28 dolar ile en altta bulunuyor.
 
Esentepe bölgesini yüksek kira değeri sıralamasında Beşiktaş, Şişli ve Levent bölgeleri takip ediyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI