20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerEn Çok Hangi Daire Tipi Satılıyor?

En Çok Hangi Daire Tipi Satılıyor?

Gayrimenkul sektörü, ekonominin lokomotif sektörlerinden biri. Sektörde genel anlamda olumlu gelişmeler yaşanırken dalgalanmalar da meydana gelebiliyor. Faiz oranlarının artmasıyla inşaat maliyet oranlarının da yükselmesi doğal olarak fiyatlara yansıyor. Fiyatlardaki değişiklik de gayrimenkul yatırımcısının kararlarını etkiliyor.
 
Milliyet'ten Bengü Öner'in haberine göre, Reidin-Gyoder geçtiğimiz günlerde emlak endeksi sonuçlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Mart ayında İstanbul'da metrekare başına konut satış fiyatları %1.27 oranında arttı. İstanbul, aynı zamanda konut fiyatları en çok artan il oldu.
 
İstanbul'u takip eden şehirler arasında sırasıyla Bursa, İzmir ve Antalya gözüküyor. 
 
Elbette yaşanan gelişmeler, gayrimenkul sektöründeki dalgalanma konut satış fiyatlarını etkilediği gibi kiralık konut fiyatlarını etkiledi. İkinci el piyasasında da değişiklikler yaşandı. Kira oranlarının en çok arttığı il Adana oldu. İstanbul, Antalya ve İzmir de kira fiyatlarının artığı iller arasında geliyor.
 
Markalı Projeleri Ne Kadar Kullanıyoruz?
 
Reidin Emlak Endeks raporuna göre, piyasada markalı projeler olarak adlandırılan kurumsal gayrimenkul şirketlerinin yeni projelerinde de rakamlar değişiklik gösteriyor.
 
Yeni konut fiyatları bir önceki aya göre, Avrupa Yakası'nda azalmış, Anadolu Yakası projelerinde ise artmış gözüküyor.
 
Henüz maket halindeki konutların daha yüksek oranda satıldığını gösteren rapora göre, markalı projeler ağırlıkla senetle alınıyor. 
 
Projeler içinde de en çok 2+1 daire tipleri rağbet görüyor.
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI