28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerEmre Çamlıbel: 'Yatırımcının Balıkesir'e gelmesi için devletin yasal düzenlemeler yapması gerekir'

Emre Çamlıbel: ‘Yatırımcının Balıkesir’e gelmesi için devletin yasal düzenlemeler yapması gerekir’

7. Gelişen Kentler Zirvesi Balıkesir'de gerçekleşti. Zirvede açıklamalarda bulunan GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel Balıkesir’in Marmara Bölgesi’nin önemli bir kenti olduğunu söyleyerek; “Balıkesir’in aynı zamanda Ege Bölgesi ile de ciddi bir itibatı var. Gerek mega projelerin yarattığı ulaşım imkanı, gerek Ege Bölgesi ile bağlantılı olmanın verdiği turizm imkanı, nüfus çekiyor olması Balıkesir’i gayrimenkul sektörü açısından gelişim ve yatırım olarak masaya yatırmamızı gerektirdi.”dedi.

Sektör olarak Balıkesir’e hazırlıksız gelmediklerinin altını çizen Çamlıbel: “Uzun süren analiz ve rapor çalışmaları neticesinde buraya geldik. Balıkesir’in önümüzdeki dönemde gayrimenkul sektörü için önemli bir şehir olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede buraya ulusal ve uluslararası yatırımcının nasıl yaklaşması gerektiğini daha detaylı tartışmak amacıyla da bu konferans düzenlendi.  Ali Babacan ve Aziz Torun’un konuşmaları çok önemli.

 

Herhangi bir şehirde yatırım yapılmasını sadece istemenin yeterli olmadığını söyleyen Emre Çamlıbel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mevzuat anlamında, yasal alt yapısını da hazırlamak gerekiyor. Bu yasal altyapı gerek mevzuat açısından, gerek mali mevzuat açısından hazırlanmalı. Her ne kadar GYODER Başkanı Aziz Torun sektörün yatırım yapması için gerekli olan ortamın bir takım mali mevzuat değişiklikleri ile sağlanması gerektiğini ifade ettiyse de, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bunlara değinmedi. Daha ziyade makro ekonomik hususlara işaret etti. Ancak biz isteriz ki, sektör olarak işaret ettiğimiz belirli yerlere yatırım yapabilmemiz için, matematiksel olarak gerekli olan bir takım isteklerin, istisnaların, tesviklerin biran önce yasal olarak ele alınmasıdır. Bu sadece kentsel dönüşüm yasası için değil, gelir vergisi açısından, imar kanunu açısından , kampsamlı olarakda  mevduat açısından ele alınmalı diye düşünüyorum. Sektörün ulusal ve uluslararası yatırımcılarının Balıkesir’e gelip, yatırım yapması için devletin de bir takım yasal düzenlemer yapması gerektiğini düşünüyoruz."

Özlem ATİLA / Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI