23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerEmlak Konut'tan 1200 konutluk destek

Emlak Konut’tan 1200 konutluk destek

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konut desteğiyle kentsel dönüşümün hızlanacağını belirtti.
 
KENTSEL dönüşüm çalışmalarına destek olmak amacıyla yeni konut projelerinden 1200 konutu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sattıklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bakanlık kredi ve faiz desteğiyle dönüşümü cazip hale getirdi. Bu konutlarla birlikte insanlar ne alacağını bilerek hareket edecek ve süreç hızlanacak. Evleri bedeli karşılığı satıldı ama biz de fedakarlık yaptık” dedi. Kentsel dönüşüm projelerinde geliştirici olarak da rol alacaklarını belirten Kurum, Ataşehir, Avcılar, Başakşehir, Sarıyer ve Gebze’de görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. 2013 yılı Ocak ve Ağustos ayları arasında 9 bin 300 bağımsız bölüm satışı yapıp, 3 milyar 200 bin TL ciro elde ettiklerini söyleyen Kurum, Kayabaşı’nda 2 bin 600 konutluk Emlak Konut Başakşehir Evleri’ni hayata geçireceklerini söyledi. Bin konutun kurayla satılacağı projeye yoğun ilgi beklediklerini belirten Kurum, “Projemizde 4 kule dışında 6-10 katlı yapılar olacak. Bünyamin Derman’ın tasarladığı projede sosyal konut fiyatlarıyla lüks konut tasarladık” dedi. Projede ortalama metrekare satış fiyatının 2 bin 420 TL olacağını söyleyen Kurum, kura başvurularının 30 Eylül’e kadar devam edeceğini belirtti. Ispartakule’de 2 bin konutluk proje planladıklarını belirten Kurum, Bakanlığın planları askıya çıkarmasından sonra çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. 
 
ZEYTİNBURNU’NDA BİR İHALE DAHA
 
2003 yılından bu yana 87 bin konut için sözleşme imzaladıklarını belirten Kurum, bu yıl 20 bin konut ihalesi hedeflediklerini söyledi. 8.3 milyon metrekarelik arsa stokları bulunduğunu belirten Kurum, Zeytinburnu’nda şehir park projesi nedeniyle iptal edilen ihale sonrası bölgede yeni bir ihale yapacaklarını söyledi. Zeytinburnu sahilde 126 dönümlük arsa ihalesi için hazırlıkların sürdüğünü dile getiren Kurum, Hoşdere ve Kayabaşı’nda ihaleler olacağını ifade etti. Kurum, ön satışa elde ettikleri nakitleri arsa yatırımlarına kullandıklarını dile getirdi.
 
KDV teşvik ediyor
 
EMLAK Konut GYO Genel Müdürü, konutta KDV’nin arsa rayiç bedeli üzerinden belirlenmesi ile ilgili düzenlemenin şehrin gelişim çeperleri için teşvik edici olduğunu söyledi. Anadolu Yakası’nda Tuzla, Kartal, Pendik, Avrupa Yakası’nda ise Gaziosmanpaşa’dan Esenyurt’a kadar olan bölgede hareketliliğin devam ettiğini söyleyen Kurum, “Bu bölgeler KDV yüzde 1 olduğu için hem konut alıcısı hem de yatırımcı için cazip hale geldi” dedi.
 
Doğru karar verdik
 
TÜRKİYE’NİN en büyük gayrimenkul yatırım ortalığı olan Emlak Konut GYO, geçtiğimiz aylarda ikincil halka arzını ertelemişti. Yoğun talep görmelerine karşın, Türkiye ve uluslararası arenadaki dalgalanma nedeniyle erteleme kararı aldıklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, “Şimdi doğru karar verdiğimizi görüyoruz. Nakit ihtiyacımız olmadığı için uygun zamanı bekliyoruz” dedi. 
 
Hürriyet

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI