23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerEmlak Konut GYO 60 yaşında!

Emlak Konut GYO 60 yaşında!

 

Sektörün en köklü kuruluşlarından Emlak Konut’un temelleri 1953 yılında atılmıştır. Kurulduğu günden itibaren daima Türkiye’yi modern yaşam alanlarıyla buluşturmayı ilke edinmiştir. İstanbul’da Ataköy, Ankara’da Oran ve Elvankent projeleri bu anlayışın en somut örnekleri olmuştur.
 
Ayrıca bu projeler modern kent anlayışının Türkiye’deki ilk temsilcileri arasında yer almıştır. Emlak Konut, yıllar içinde kazandığı birikimi ve teknik altyapısı sayesinde birçok büyük projede; mühendislik ve müşavirlik ve kontrolörlük desteği vermiştir.
 
2002 yılında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na dönüşen Emlak Konut, bugün Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı haline gelmiştir.
 
Emlak Konut, devlet kurumu disipliniyle özel sektör anlayışının bir araya geldiği nadir örneklerden biridir. Bu yaklaşımla dünyadaki inşaat teknolojilerini yakından takip ederek, Türkiye’ye pek çok yenilik kazandırmıştır.
 
Emlak Konut, her yeni projesinde çıtayı bir adım daha yukarılara taşıma gayretinden ödün vermemiş, 2003 yılından itibaren ürettiği ve ihalesini gerçekleştirdiği konut sayısı toplamda 62.000’e ulaşmıştır.
 
Emlak Konut geldiği noktada hızlı büyümesini sürdürmek amacıyla 2010 yılında halka arz edilmiştir. Beklenenin üzerinde bir ilgi gören Emlak Konut halka arzıyla; yurtiçi bireysel yatırımcı talebinde Türkiye rekoru kırıldığı gibi, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arzından biri gerçekleşmiştir.
 
Emlak Konut, hızlı yükselişiyle vizyonunu ve amaçlarını daha da yukarılara taşıyarak, sektöründe sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olmak için kararlılıkla çalışmaktadır.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI