20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaYeni ProjelerEmaar ve RDM İstanbul’da nikah kıydı!

Emaar ve RDM İstanbul’da nikah kıydı!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties PJSC’nin ülke iştiraki olan Emaar Türkiye, Toskana Vadisi projesinin hemen yanı başında, Türkiye’nin ilk ve kapsamlı designer outlet’ini inşa ediyor. 125 milyon dolarlık proje bedeliyle dikkat çeken Luxury Designer Outlet, Emaar’ın Türkiye yatırımlarını arttırarak devam edeceğine de işaret ediyor.

Emaar Türkiye, luxury Designer Outlet projesi için İtalyan FINGEN’in grup şirketleri RDM, FINGEN Group ve JM Investments ortaklığıyla çalışıyor. Daha önce Roma, Floransa, Milano, Venedik ve Napoli’de başarılı outlet projeleri geliştiren grup, 2011 yılında Pekin’de açtığı designer outlet ile de Çin’deki yatırımlarına başlayan şirket 2015 yılında hayata geçireceği Şanghay ve Guangzhou projeleriyle de yatırımlarına devam edecek. 

Toplantıda konuşan Emaar’ın Regional CEO’sı Ozan Balaban, amaçlarının Türkiye için çalışmak olduğunu belirtti ve:

“Benim iki misyonum var. Bir, Emaar’ın CEO’suyum. Şimdi yeni bir görev daha aldım ve Bölgesel CEO oldum. Ama onun yanında birde Türk vatandaşıyım. Türkiye’ye böyle değerli markaları, değerli yatırımcıları, ortakları getirmenin değerini yaşıyoruz.

RDM çok değerli bir grup. İstanbul ise dünyanın en güzel şehri. Tarihi ve doğal güzellikleriyle bence New York, Paris, Londra hepsinden güzel. O yüzden İstanbul’un biraz ufak dokunuşlara, biraz yeni projelere ihtiyacı var. İstanbul 10 milyon turist alıyor ama 30 milyon turisti de hak ediyoruz. O yüzden yaptığımız her projede ülkemize nasıl katkı sağlarız, onun da bilinci içinde çalışıyoruz.” dedi.

RDM CEO’su Jacopo Mazzei de, yaptığı konuşmasında Designer Outlet projesini Türkiye’ye getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi ve özetle:

“Bugün burada olmamızın, bizi mutlu eden üç sebebi var. Birincisi yıllar sonra, bu lüks tasarımcı outlet’ini dünyanın en büyük şehirlerinden birisinde açmanın heyecanı içindeyiz.

BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN FOTOGRAFI TIKLAYINIZ…

İkinci sebebi Emaar gibi dünyaya örnek olmuş, yaptığı yatırımlarla, projelerle bir çok şirkete ilham vermiş bir firmayla ortak olmanın da heyecanını yaşıyoruz.

Üçüncü sebebi de; Türkiye’ye bir İtalyan yatırımı getirmenin heyecanı içindeyiz. Çünkü İtalya ile Türkiye uzun yıllardan beri iki tane dost, müttefik ülke. Biz bu dostluğumuzu devam ettirme, daha da geliştirebilme adına bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bize.” dedi.

Mazzei konuşmasına; “İstanbul hem turist olarak, hemde piyasa olarak çok geniş bir yer. Her yıl hem turistin, hemde satınalma gücünün arttığı bir şehir. Çok genç ve gelişmekte olan bir şehir. Avrupa seviyesine gelmiş. O yüzden biz bu potansiyele inanarak geldik.

Seçtiğimiz lokasyon, stratejik olarak çok önemli bir lokasyon. Çünkü hem eski, hem yeni havalimanına yakın bir noktada. Avrupa yakasında, etrafında ciddi bir popilasyon var. Bunun yanında da sadece bir alışveriş merkezi değil, bir kültür merkezi olarak da servis verebilecek bir yer.

Designer Outlet, tüm yeme içmeleriyle, alışverişiyle, çocuk oyun alanlarıyla model olacak bir proje.” diye devam etti.

Jones Lang La Salle şirketini Türkiye’ye getiren ve alışveriş merkezlerinin uzmanı olarak bilinen Avi Alkaş ise:

“Lüks pazarı gelişiyor. Bir iki rakamla paylaşmak istiyorum. Boston Consulting’in bir araştırmasına göre son 5 senelik süreçte, 2013 itibariyle her sene %15’lik bir büyüme gerçekleşti. Ve de şu andaki pazarımızın, özellikle lüks markaların oluşturduğu pazarın da Türkiye’mizde 2,9 milyar Dolara eriştiğini görüyoruz. Ki bu rakamın 2018’e giden süreçte de 5,4 milyar Dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Dünyadaki lüks markalar pazarına baktığımız zaman da, bu rakamın bugün 1 triliyon Avro olduğunu ve Türkiye’nin bundan, henüz sadece %1’lik bir pay alabildiğini görüyoruz.

Yine bizim şirketimizin yapmış olduğu bir araştırmaya bakmış olduğumuzda da İstanbul Avrupa’da Londra, Paris, Moskova, Milano ve Roma ile beraber altıncı en cazip kent haline gelmiş durumda. 2020 yılı itibariyle, dünyada 300 büyük şehir ile yapılan araştırmaya göre de İstanbul kıta Avrupa’sındaki ilk dört büyük şehirden biri haline gelecek.

Dolayısıyla altyapı yatırımlarını tamamlama sürecine girmiş İstanbul’da, artık bizim de gerçek anlamdaki Outlet Center’a  erişme zamanımız geldi.” şeklinde konuştu.

Emaar Türkiye iletişim:

Web: www.emaar.com.tr

 

Haber: Cem ERTUĞRUL

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI