16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriElmar Towers projesi 10 yılda kendisini amorti ediyor!

Elmar Towers projesi 10 yılda kendisini amorti ediyor!

3 işadamının bir araya gelerek kurduğu Elmar Yapı'nın projesi Elmar Towers görücüye çıktı. Resmi satışların 18 Nisan Cumartesi günü başlayacağı projenin detaylarını Elmar Yapı Ortakları Salih Küsmüş, Ufuk Küsmüş, Siyami Öztürk ile Elmar Yapı’nın Pazarlama Direktörü Oğuz Kaan Karaer paylaştı.
 
Elmar Towers projesi 197 bin liradan başlayan fiyatlarla!
 
177 metre yükseklikle Ankara'nın en yüksek binası olacak olan Elmar Towers projesinde satışlar 18 Nisan Cumartesi günü başlayacak. Projede 3 bine yakın ön talep toplanmış durumda.
 
Elmar Towers projesi 650 milyon lira yatırım bedeli ile Ankara Eskişehir You üzerinde inşa ediliyor. Bir baza üzerinde 2 blok halinde yükselen Elmar Towers projesi 803 konut ve 30 bin metrekare alana sahip alışveriş merkezinden meydana geliyor.
 
 
Elmar Towers projesi 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve dubleks daire tiplerinde dizayn edildi. Projede 753 adet 1 oda 1 salon, 50 adet ise 2 oda 1 salon daireler yer alıyor. Projede fiyatları 197 bin liradan başlıyor.
 
Banka kredisi ile vadelendirme imkanı sunulan Elmar Towers projesinde yüzde 20 peşinat ile 30 ay vade farksız firma bünyesinde taksitlendirmekte mümkün. Ayrıca projede verilen peşinata göre indirim uygulanıyor. Yüzde 20 peşinat verildiğinde yüzde 2 indirim uygulanıyor.
 
Elmar Towers projesi Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Bilkent, Başkent Üniversitesi, Çankaya Üniversite ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kampüsleri, 8 Bakanlık ile birlikte Sayıştay ve Danıştay binalarına, TOBB binasına, Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yer aldığı bölgede konumlanıyor.
 
Teslimlerinin 2017 yılının Ekim ayında yapılması planlanan Elmar Towers projesinde fitness, yüzme havuzu, spa, otopark, güvenlik gibi imkanlar sunulurken ayrıca alışveriş merkezinden de hipermarket, market, restoran ve fastfood birimlerine kolayca ulaşılabilecek.
 
Toplantı sonrasında görüşlerini almak üzere mikrofon uzattığımız Elmar Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Siyami Öztürk, "Elmar 3 ortakla bir araya geldiğimiz bir proje. Yaklaşık 1 buçuk yıldır fizibilite çalışması yapılan Ankara'da küçük mikro daireleri hedef alınan makro kazançlar üretebilen bir proje. Lokasyon anlamında Eskişehir Yolu üzerinde. Çayyolu ve Bakanlıklar hattında bulunan bir proje. İstanbul'daki Maslak'a benzeyecek bir bölge olacağını düşünüyoruz." dedi.
 
RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!
 
 
Ağırlıklı olarak 1 oda 1 salon daire olmasının sebebini açıklayan Öztürk, "hem yatırımcı hemde ağırlıklı olarak öğrencilerin olduğu bir bölge. Yaklaşık 7 üniversitenin arasında kalan bir proje. Yatırımcıya kiranın 7,5 yılda yapım süresinide koyduğumuzda 10 yılda geri dönüşümü sağlamak amacımız projede.
Bugün itibariyle esas alırsanız 1.500 lira 1+1 daire. Elmar Towers gibi ciddi bir projeden aldığınızda 3 yıl inşaat birim süresini koyun, aldığınız zaman bin 800 lira. Bugün bin 500 lira kira alırsanız yüzde 8'lik artışlarla beraber 7. yılın sonunda göreceğiz ki toplamda 2 bin 200 lira getirisi olacak. Biz şuanda 197 bin liradan başlayan fiyatlarla satıyoruz. Böyle bir daireyi 10 yılda yapım süreside dahil amorti etmiş olacak." dedi.
 
Elmar Towers'ın ne kadar prim yapacağı konusunda ise Öztürk, "Araştırmalarımıza göre proje bitimlerinde Ankara projelerine baktığımızda yüzde 65 ile yüzde 70 arasında değer kazandığı görülüyor. Ama biz daha gerçekçi bir rakam aldık yüzde 60 oranında proje bittiğinde bir değer artışı olacaktır. Projeden bugünden alan karlı çıkacaktır." şeklinde açıklamada bulundu.
 
Projenin detayları hakkında Emlakdream.com'a açıklamada bulunan Elmar Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Oğuz Kaan Karaer ise, " Elmar Towers projesi üzerinde son 2 seneden beri çalışıyoruz. Çok ciddi anlamda bir Ar-Ge yaptık. Projemiz aslında Ankara'nın enlerini kendi içinde barındıran bir proje." dedi.
 
RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!
 
 
Projenin lokasyonunu değerlendiren Karaer, "Her ne gayrimenkul projesi olursa olsun her ne yaparsanız yapın, ister mimari olarak farklılaşın ister içinde çok verimli çok kullanıma dönük veya yatırıma dönük konutlar üretirseniz üretin doğru lokasyonda değilseniz amacınıza ulaşamıyorsunuz. O yüzden lokasyon gayrimenkulde birinci dikkat etmeniz gereken unsur. Doğru lokasyonu bulduktan sonra doğru projeyi geliştirmeye çalışmalısınız. Eskişehir Yolu dünyada baktığınız zaman tesadüf diyemeyeceğim şehirler hep batıya doğru ilerliyor. Eskişehir Yolu'da batıya doğru giden bir aks ve çok geniş bir aks. Bakanlıkların çoğu eski binalarını kapatıp bu aks üzerinde konumlandırıyorlar. Aynı zamanda bu aks üzerinde Ankara'nın en önemli ofis projeleri, en önemli alışveriş merkezi projeleri yer alıyor. O anlamda  Eskişehir Yolu geleceği dönük yatırım yapmak için en doğru lokasyon. Hepimiz internetten görmüşüzdür Dubai'de bir resim vardır. 10 sene öncesi ve 10 sene sonrası diye 2 resim gösterirler. 10 sene önce bir tane blok vardır ve etrafı bomboştur, 10 sene sonra o blok duruyordur orada ve sağındaki solundaki karşısındaki heryer dolmuştur. Ben Eskişehir Yolu'nu buna benziyorum biraz. Bugünden buraya yatırım yapan yatırımcı çok karlı çıkacak." dedi.
 

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI