22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaYeni ProjelerDumankaya Mozaik Sancaktepe basın lansmanından notlar!

Dumankaya Mozaik Sancaktepe basın lansmanından notlar!

“3084 konutun teslimi gerçekleşti”

Toplantıda konuşan Dumankaya İnşaat Başkan Vekili Barış Dumankaya şu bilgileri verdi.

Toplam satışların içerisinde yurtdışı satışlarının payı %30 olarak gerçekleşti. 2012 senesinde %15, 2013 te %17 iken bu sene ise 30 olarak gerçekleşti. Satışların %35 i peşin, %50 si banka kredili, %15 i Dumankaya Finansman odelinden gerçekleşti. Toplam 3084 konutun teslimi yapılacak bunun 1705 adedinin teslimi yapılırken, 1379 adedin daha teslimi gerçekleştirilecek.

“10 ayrı projenin satışı devam etmekte”

Toplamda 4 farklı lokasyonda 10 ayrı projenin satışı halen devam etmekte 2014 yılı ciro hedefie 580 milyon TL geçen seneye göre % 38 lik bir büyüme bunu yakalamayı hedeflemekteyiz. Faiz oranları 0.7 seviyesindeyken 2014 yılında 0.95 ile 1 seviyelerinde %40 yükselmiş bulunmakta.

Bu yıl içeridsinde Dumankaya Hi Fit projesinin  lasmanını yaptık.Toplam 200 milyon değerinde 610 konutluk bir proje.satışların yüzde 30'u tamamlandı.

Eylüllün ikinci yarısında Fikirtepe konsept geliştirme çalışmaları devam eden yeni projemizi satışa çıkacağız.

“2013 yılında 420 milyon lira ciro elde ettik”

2013 yılında 9 farklı projeden 1500 satış ile toplamda 420 milyon lira ciro elde ettik. Bu satışların %60”ı Avrupa yakasından %40”ı ise Anadolu Yakası”ndan yapılan projelerden gerçekleşti. .2013 yılında %29'luk büyüme gerçekleştirdik.Bunun %87'si konut,%13'ü ticari ünitele satışından gerçekleşti.Yurt dışı toplam satışların payı %17 olarak gerçekleşti. Geçen sene bizi motive eden en önemli unsur yurtdışı satışları idi.

“Mozaik Sancaktepe önemli bir lokasyon”

Toplantıda konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya 2014 yılı hedefleri hakkında bilgi verirken "Geçen seneye göre biraz daha iyi performans gösteriyoruz aslında  ama  hedeflerinin biraz uzağında yüzde 85'lerdeyiz.Yüksek hedef koyduk bu hedefi de yakalamaya çalışacağız" dedi.. 

Dumankaya "Geçen sene bizi en önemli motive eden unsur yurt dışı satışlarındaki ivme oldu.Artık yeni proje geliştirirken yurt dışı satışlarını da göz önünde bulunduruyoruz..Bugün burada Sancaktepe projemizi tanıtmak için sizinle bir araya geldik. olarak mozaik sakin bir hayat sürülecek ve şehir hayatından kopmayacak olan önemli bir proje Sancaktepe”de yaptığımız ilk proje olarak hayata geçiyor. %75 yeşil alanı bulunmakta. Merkezi yerlere yakınlığıyla önemli bir lokasyonda yer almakta. Sancaktepe bölgesini daha önemli bir yer olarak hayata geçiren unsurda temelleri atılması planlanan Avrupa”nın en büyük şehir hastanesine komşu olarak yer alması..Yattırımcı açısından bakıldığında projede ciddi talep oldu ön satışa çıktığımız 100 daire bir hafta içinde  bitti "dedi. 

Basın Toplantısını İzlemek İçin Resmi Tıklayınız

 

 

“Amacımız birbirinden farklı yapılar kopya olmayan daireler”

Proje hakkında bilgi veren Dumankaya İnşaat Pazarlama Müdürü Sone Keleş 

"Sancaktepe Dumankaya Mozaik projesi 64 dönüm arazi üzerinde 3 etapta 700 adet birbirinden farklı konumlardan oluşmakta. Soyal alanı ve peyzaj alanları ile insani bir proje hayata geçiriyoruz. Projenin amacı alışıla gelmiş tektip yapılardan ziyade her zevke hitap eden daireler oluşturmak. Binalar tektip ve daireler birbirinin kopyası değil. İskandinav tarzından Country tarzına kadar dört farklı dekorasyonda iç yapı lardan oluşmakta.

“Sancaktepe Mozaik metrekareleri”

Projeyi farklı kılan en önemli özelliği farklılaşan yapılardan oluşan bir proje olması. Az sayıda yer alan stüdyo daireler 44 ila 47 metrekare ralığında olurken 1+1 tip daireleri 54 ila 59 metrekare,,. 2+1 88 ila 127 metrekare, 3+1 daireler 145 ve 155 metrekare aralığında, yine az sayıda bulunan 4+1 daireler ise 180 metrekare büyüklüğünde yer alıyorlar. Projenin teslim tarihi 2017 Nisan ayı.

“Ortalama 3200 TL çıkış fiyatıyla satışa başladık”

Ön satış döneminde sınırlı sayıda daireyi 3200 TL ortalama çıkış fiyatıyla satışa başlattık. 1+1 dairelerde kısa bir süre içerisinde %4 lük bir konut satışı gerçekleştirdik bunu kamuoyuna duyurmadan yaptık, bu satışları özel müşterilerimize gerçekleştirdik. 1 Ağustos ve Eylül ayı içerisinde talep toplamaya devam edeceğiz.

Ön satışlar 153 bin TL ile 600 bin TL arasında”

31 Temmuz tarihine kadar geçerli olan ücretlerde başlangıçta stüdyo daireler 153 bin TL”den başlamakta. 1+1”ler 185 bin liradan, 2+1 ler  262 bin liradan, 3+1 ler 405 bin liradan son olarak 4+1 ler ise 600 bin TL den satışa sunulmakta.

“Ortalama 4500 TL”lik bir fiyatla satışı tamalayacağız”

Uğur Dumankaya"Eylül ayı içerisinde lansmana başladığımız zaman şu anda 3200 TL olan ortala fiyat 3600 TL olarak piyasaya duyurulmuş olacak. Projenin bitiminde ise ortalaması 4500 TL olan bir fiyatla bitirmeyi hedefliyoruz. Ön satış ile projenin bitimindeki Aralıkta %45”lik bir değer artışı ön görmekteyiz.

“Projedeki amacımız farklı bir Mozaik yaratmak”

Yapmaya  çalıştığımız farklı bir Mozaik yaratmak.İnsanlar bambaşka bir yaşamla karşılaşmalı, geçmişte mahallelerde birbirinden farkı yaşamlar yaşayan insanların aynı üslupla yaşama bakmalarını sağlamak. Bizim ortaya koymaya çalıştığımız mantık bu elbette lokasyon ve fiyat önemli ancak farklı bir yaşam sunmanın bu proje için daha farklı olduğunu düşünüyoruz. Dekorasyon olarak farklı tercihlerle şimdiden karşılaşıyoruz" dedi.

“Fikirtepe”de 2 yeni anlaşma”

Fikirepe projesi ile ilgili de bilgi veren Uğur Dumankaya

"Fikirtepe”de şu anda biz 2 parselle anlaşma yaptık. Biri ile % 100 diğerinde e yakın anlaşma yaptık. 2 etabında projenin konseptlerini belirledik.İkisi de gerçekten güzel bir çalışma oldu. Fikitepe”de bir anda 20 bin 500 konut devreye girecek burada rekabet daha farklı ,asıl olarak burada yükseliş olması gereken nokta aslında burası.

“Fikirtepe”de 16 dönüm arazide 1200 konut”

O bölgede herkesin yaptığından daha farklı bir proje olması gerekli. Fikirtepe”de bine yakın ön talep var,  yakında ön  mimarlık için ön bir sunum yapılacak. 16 dönüm toplamda 1200 konut olacak şekilde ancak metrekareleri daha fazla yaparsak daha fazla olabilir.

“Fikirtepe”de yeni ve acemi oyuncular var”

 Fikirtepe lokasyon olarak mükemmel bir lokasyon. İstanbul”un Anadolu Yakasına damga vurabilecek bir lokasyon.Ancak problem şu yeni ve acemi oyuncular var yüksek konutun getirmiş olduğu maliyetler var. Çok fazla arz aynı anda verilecek dikkat edilmesi gereken durum bu yoksa Fikirtepe çok önemli ve değerli bir lokasyon. Kısa vadede belirli bir çalışma içerisinde sıkıntılarda barındırabilir. Fiyat olarak bizim maliyetimizin daha altında. Bu fiyattan satılırsa zarar edersiniz Fikirtepe”nin gideceği daha çok yol var metrekare fiyatları daha artacak. Metrekare fiyatı en az 6 bin lira olan bir yer sıkıntı oluşturabilir.

“Fikirtepe bizim ustalığımızı göstereceğimiz bir lokasyon”

Fikirtepe bölgenin en değerli lokasyonların bir tanesi o bölge farklı bir enstantene getirecek. Yanlış fiyatlandırma Anadolu Yakasının dengesini bozabilir. Maliyetin çok belli olduğu ve fiyatların belli olduğu bir noktada firmaların çok dikkatli stratejik dikkat eden noktalarda olması gerekiyor. Fikirtepe”de proje yapmak daha fazla bir ustalık gerektiriyor. 4500 dairede biz kural kurucuyuz, ancak Fikirtepe bizim ustalığımızı gösterebileceğimiz bir alan olarak görüyoruz, bu üzden herkesin ne yapabileceğini anlamaya çalışıyoruz.

“2. Yarıda lansman düşünüyoruz”

Fikirtepe projesinin çalışmaları devam ediyor ve 2. yarıda bununda lansmanını gerçekleştireceğiz

Dumankaya Mozaik İletişim

 www.dumankaya.com  

Eren Aşnaz/emlakdream.com

(Dumankaya Mozaik, Sancaktepe Mozaik fiyat, Sancaktepe Mozaik nerede, Sancaktepe Mozaik lokasyon, Sancaktepe Mozaik iletişim, Sancaktepe Mozaik basın lansmanı)

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI