23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerDönüşümde ilk teslimler Acıbadem’den

Dönüşümde ilk teslimler Acıbadem’den


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Bülent Babaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Gaziosmanpaşa’nın Sarıgöl mevkisini ziyaret etti.

Kentsel Dönüşüm kapsamında Acıbadem'de inşa edilen binaların anahtarlarının eylül veya ekim ayında teslim edileceğini belirten Babaoğlu, "Şu an 280 binanın yapımı devam ediyor. 1138 binanın da yıkım işlemi devam ediyor. Sadece riskli yapılardan bahsediyorum. Babayiğit bir Müteahhit çıkar, 3 ayda bitirir, onunkini hemen teslim ederiz. Şu an bitiş süresine yakın olan Acıbadem'de binamız var. Kaba inşaatı bitmiş durumda" dedi. İstanbul'da bazı bölgelerde Kentsel Dönüşümün, yasa çıkmadan önce başlatıldığını ve sonuçlandırıldığını hatırlatan Babaoğlu, geçen yılın Ağustos ayında yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yasası'nın uygulama yönetmeliğinin de bir ay sonra yayımlandığını anlattı. Babaoğlu, yönetmelikle birlikte dönüşümün hızlandığını belirterek, yasa kapsamında belirlenen alanlarda kentsel dönüşüm faaliyetlerinin başladığını, bunun yanı sıra vatandaşların dönüştürülmesini talep ettiği binalar da bulunduğunu aktardı. Babaoğlu, "Yasa çıktıktan sonra şu ana kadar İstanbul'da 40 bin Konut ve iş yeri yıkıldı. Önümüzdeki 6 ay içerisinde yıkılacak birim sayısı 50 bin 57" dedi.

Bütün ilçelerde riskli alan var

İstanbul'un farklı yerlerinde ilan edilen 15 riskli alan bulunduğunu belirten Babaoğlu, dönüşümün en iyi durumda olduğu ilçelerin Gaziosmanpaşa, Esenler, Bağcılar ve Beyoğlu olduğunu söyledi. Hemen hemen tüm ilçelerde dönüşüm alanı olduğunu belirten Babaoğlu, "Dönüşüm alanlarını, ‘en çok şu bölgede' veya ‘en az bu ilçede' diye sınırlamak zor. Her alanın kendine göre zorlukları ve kolaylıkları var. İlçedeki konut stoğu da dönüşüm sürecini hızlandıran unsurdur" dedi.

2014’TEKİ YIKIM hedefi: 200 BİN birim

Bülent Babaoğlu, İstanbul'da çok yoğun riskli yapı stoku bulunduğunu ifade ederek, kentsel dönüşümün son 6 ay içerisinde vatandaşlar tarafından inanılmaz şekilde rağbet gördüğünü, her yerde iyi ya da kötü yönde konuşulduğunu kaydetti. Kentsel dönüşüm alanındaki hedeflerine de değinen Babaoğlu, "Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde, özellikle 2014'ün sonuna kadar bakanlığımızın hedefi 200 bin ev ve iş yerini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek" dedi

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI