19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerDönüşüm, Uzlaşma ve Algı Yönetimi

Dönüşüm, Uzlaşma ve Algı Yönetimi

Marmara Mühendis, Mimar ve Teknik Elemanlar Federasyonu (MÜTEF) tarafından Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "İstanbul Kent Kimliği Sosyal Yaşam ve Kentsel Dönüşüm” panelinde, Dumankaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya konuşmacı olarak yer aldı.
 
02 Aralık 2013, İstanbul- Dumankaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya yaptığı konuşmada sektörde yetkin isimlerin olması gerektiğine vurgu yaparak, doğru kentleşmenin önemine değindi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının bir “Uzlaşma ve Algı Yönetimi” olduğunun altını çizdi.
 
Dumankaya sözlerine şöyle devam etti. “Çok dinamik, 14 tane ili 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir ülkede yaşıyoruz. Ekonomi ve kültürel hayatımızın büyük bir bölümü ise İstanbul’da bulunuyor. İstanbul doğal ve kültürel güzelliklere sahip bir şehir ancak ciddi bir planlama sorunu bulunuyor. İstanbul için doğru planlama çalışmaları çok önemli. Devletin bu anlamda yaptırımlar getirmesi çok önemli. Türkiye’yi inşaa ederken liyakat ve performans odaklı çalışmalar yapılması gerekir” dedi.
 
Uğur Dumankaya, Dumankaya Grup olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini de belirterek, bu alanda farklı bir model geliştirdiklerini söyledi. Dumankaya Kentsel adıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yapacakları bir şirket kurduklarını ifade eden Uğur Dumankaya, kentsel dönüşümü butik olarak, 15-20 dairelik binalarda geliştirmek istediklerinin altını çizerek, bu modelle şehrin merkezi noktalarında aynı anda 40-50 projeye başlayabileceklerinin altını çizdi.
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI