27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerDönüşüm İçin 10 Milyon Kredi Kullanıldı

Dönüşüm İçin 10 Milyon Kredi Kullanıldı


Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun yenileneceği Kentsel Dönüşüm kanunu çıkalı yaklaşık bir yıl olurken, riskli evini yenilemek isteyenler bankalara yöneldi.

Banka ve finans kuruluşlarıyla protokol imzalayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üç ayda 10 milyon lira krediye onay verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bankalardan kullandırılan kredi faiz oranının konutlarda yüzde 4, işyerlerinde ise yüzde 3'ünün Bakanlık tarafından karşılandığını hatırlatarak ilk faiz ödemesinin yapıldığını belirtti. Bayraktar, "650 lirayı bulan Kira yardımlarımızda devam ediyor. Riskli alanlarda Kira yardımı 28.5 milyonu buldu. 61 tane riskli binanın kira isteğine onay verdik. 108 tanesi de onay aşamasında" dedi. Bayraktar, Kentsel Dönüşüm kredilerinde işlem, sözleşme, noter, Tapu ve belediye harçları, damga ve veraset intikal vergileri, döner sermaye gibi ücretlerin de alınmadığını söyledi.

Kredi süreci nasıl işliyor?

Eski evini yenilemek için bankadan kredi kullanmak isteyenler önce bakanlığın belirlediği lisanslı kurum ve kuruluşlara binalarının risk tespitini yaptırıyor. İstediği bankaya riskli bina raporuyla başvuruyor. Banka rapor doğrultusunda kredi talebi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onay yazısı gönderiyor. Bakanlık talebi uygun bulması halinde banka krediyi serbest bırakıyor. 100 bin liralık kredi için, 120 ay vadeli faiz oranı yüzde 8,8 olduğunda 50 bin lira faiz ödenmesi gerekiyor. Bunun 23 bin lirası devlet tarafından karşılanıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI