29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden Haberler‘Doğru planlanmış şehirler hayatı kolaylaştırır’

‘Doğru planlanmış şehirler hayatı kolaylaştırır’

Son yıllarda İstanbul ile İzmit, Sakarya, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne; İzmir ile Manisa; Adana ile Mersin, Osmaniye, Hatay arasında sınırların fiili anlamda yok olması, Anadolu’da da yavaş yavaş kendini gösteriyor.

İnşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü kent olarak tanımlanan Ankara’da yaşanılabilir ortamlar sağlayan, sosyal donatıları olan, aynı zamanda ekonomik konut projeleri ihtiyacını gidermek isteyenlerin tercihi kentin özellikle batı ve doğu bölümünde inşa edilen projeler oluyor.

Ankara’daki gayrimenkul yatırımları ile Başkent’in gelişimine önemli katkılar sağlayan Barışkent & BA Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı; aynı zamanda Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, günümüzde Ortadoğu dışında dünya genelinde ülke sınırlarının değişme ihtimalinin neredeyse kalmadığını, ülkelerin artık birbiriyle değil kentleriyle yarışmaya başladıklarını kaydetti.

New York, Moskova, Londra, Berlin, Paris, Tokyo isimlerinin ülkelerden fazla anılmasının altında da ülkelerin marka kentlerine verdikleri önemin yattığını anlatan Aydın, marka kentlerin ise coğrafyalarının 4 bir yanına büyüyerek, hızla çevresindeki kentleri de metropollerine dahil ettiklerini söyledi.

Barış Aydın, Türkiye’nin marka kenti İstanbul’un da bugün çevresindeki tüm illerle sınırları kaldırdığını anımsatarak, şunları söyledi: “Muhteşem bir coğrafyada bulunan Türkiye’de sahil yörelerindeki ve ekonomik anlamda önde olan kentlerdeki sınırların yok olması artık Anadolu’ya da yansıyor. Gerek sanayi, gerekse inşaat sektöründeki yatırımları ile hızla marka kent haline gelen Ankara, özellikle doğu ve batı yönlerinde baş döndürücü hızla ilerliyor. 72 kilometre doğumuzda bulunan Kırıkkale’yi metropolüne katan Ankara’da yol boyunca Kızılırmak’ı çevreleyen yeşil vadi olarak bilinen alan hızla değer kazanıyor.

Ankara’ya 233 kilometre uzaklıkta bulunan Eskişehir bile neredeyse Ankara ile sınırları kaldıracak. Çok değil 10 yıl öncesine kadar çok uzak mesafede algılanan Polatlı, Ankara ile birleşti. Eskişehir yolunun Yapracık, Temelli gibi bölümlerinde büyük konut yatırımları başladı. Eskişehir de Ankara aksına doğru gelişiyor. Önümüzdeki yıllarda Başkent’in 50 kilometre batısı ile iç bölgeler arasındaki değer makası çok daha azalacak. Bu gelişimde elbette kentleri yakınlaştıran hızlı trenin de önemli rolü var.”

Barış Aydın, Ankara’nın çevresindeki kentlerin gelişimleri de dikkate alındığında okların Ankara’yı gösterdiğine işaret ederek, “Ankara’daki gelişim Kırıkkale, Eskişehir’in de değer kazanmasını sağlayacak. Bu aşamada, büyüyen Türkiye’de kentlerin doğru planlanması gelecekte hayatı kolaylaştıracak çözümler sağlayacaktır. Gelişmiş ülkelerde kentlere yön veren büyük şirketlerde olduğu gibi şirketlerimiz Barışkent ve BA da son 10 yılda bu bölgelerde toplamda  1 milyon  metrekare alan üzerinde yatırım yaparak, Başkent için üzerine düşeni gerçekleştirdi. Kent planlamacılarının bundan sonraki hamleleri Ankara’nın dünyanın marka kentleri arasında yer alması açısından büyük önem taşıyor.”

(HT Emlak)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI