20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerDev Gökdelen İçin Rönesans'ı Seçti

Dev Gökdelen İçin Rönesans’ı Seçti

St. Petersburg’a taşınmaya hazırlanan Gazprom, dev gökdeleni için ana müteahhit olarak Rönesans’ı seçti.

Rus doğalgaz devi Gazprom, ‘yeni evi’ Lahkta Center’ı Türklere yaptıracak. Moskova’dan St. Petersburg’a taşınmaya hazırlanan Gazprom, Avrupa’nın en yüksek binası olacak yeni merkezi için Rusya’da bugüne kadar çok sayıda projeye imza atan Türk inşaat şirketi Rönesans’ı seçti. Rönesans, yeniden Doğuş anlamına geliyor.

463 metrelik bir gökdelene sahip Lahkta Center’ın inşaatı etap etap yapılıyor. 86 katlı gökdelenin ve çevresindeki merkezin kullanım alanı 334 bin metrekare olacak. St. Petersburg’daki inşaatın ilk etabını Dubai merkezli Arabtec Holding üstlendi. Dubai’deki 828 metrelik Burj Khalifa’nın yapımında da çalışan Arabtec, gökdelenin diyafram duvar ve kazık temel işlerini yaptı. Rus enerji haber ajansı Pronedra, Gazprom’un gökdelenin ana müteahhiti olarak ise Rönesans’ı seçtiğini yazdı. Rönesans, Pronedra’ya yaptığı açıklamada, henüz kendilerine resmi bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Gazprom gökdelen için önce şehir merkezinde Smolny Katedrali’nin karşısında yeri alan Okhta’da karar kılmış ancak çevrecilerin protestosu sonucu proje şehre 9 kilometre mesafedeki Primorsky’ye taşınmıştı. Lakhta Center’ın yaklaşık 640 milyon dolara mal olması bekleniyor. 

2018’de teslim

Gelecek yıl sonuna kadar parça parça St. Petersburg’a taşınacak olan Gazprom, yeni merkezini 2018 yılında teslim alacak.

400 bin çalışanı bulunan Gazprom’un taşınmasından sadece Moskova kadrosu etkilenecek. Şirketin St. Petersburg’a giden çalışanlarına 3 maaş ikramiye vereceği belirtiliyor. Gazprom Lakhta Center bitene kadar kiralayacağı yerlerde faaliyet gösterecek. Taşınmayla birlikte Moskova yaklaşık 5 milyar dolar vergi gelirinden mahrum kalacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI