23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerDesigner Outlet: Ağaçlar içinde tek katlı villardan oluşan alışveriş merkezi!

Designer Outlet: Ağaçlar içinde tek katlı villardan oluşan alışveriş merkezi!

Luxury designer Outlet’in tanıtım toplantısında, Emaar Bölgesel CEO’su Ozan Balaban, emlakdream.com Yayın Yönetmeni Ayla Özer’in sorularını cevapladı ve proje hakkında bilgi verdi:

İtalyan RDM ile ortak

“Luxury designer Outlet projesinde İtalyan RDM Şirketi, dünyanın en önde gelen outlet geliştirme ve operatör şirketlerinden birisiyle bir ortaklık kurduk. Projenin ön tasarımı ortaya çıktı. Şimdi ön kiralamalara da başladık. İnşaatın temelini de Ocak-Şubat aylarında atacağız. Haziran 2016’ya da yetiştirmeyi planlıyoruz.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN FOTOĞRAFI TIKLAYINIZ

Toplam 150 mağazanın olduğu, içersinde tüm lüks markaların, tasarımcı markaların olduğu, bunun yanında yeme içme, çocuk oyun alanlarının olduğu Avrupai standartlarda bir outlet olacak.

Burada halkımız hem ucuz ürünlere ulaşabilecek, hemde lüks markaları hesaplı bir şekilde alabilecek.”

İtalyan Mimarisi

“Mimari açıdan tamamen İtalyan mimarisi ile yapılmış, tek katlı evlerden, villalardan oluşan, Avrupa’daki örneklerine benzer, birde onun üzerine bizim Türk insanının beklediği, sevdiği şeyleri ekleyerek bir konsept oluşturduk. Çünkü biz alışveriş merkezlerini sosyal, kültürel alanlar olarak kullanıyoruz. Hafta sonları eşimiz, çocuklarımızla gitmek istiyoruz, ki bu önemli bir şey. O yüzden yeme içmenin çok geniş olacağı, çocuk oyun alanlarının çok geniş olacağı ama bunun yanında Avrupa’nın en önde gelen firmalarıyla birlikte, Türkiye’deki güzide markalarında yer alacağı, ev eşyasından takım elbiseye, ayakkabıdan spor eşyasına kadar her şeyin markalarıyla ve tasarımcılarıyla birlikte iyi fiyatlara alınabileceği bir merkez hedefliyoruz.”

Neden Büyükçekmece?

“Büyükçekmece stratejik olarak önemli bir yer. Çünkü şu anki Atatürk Havalimanı ve yeni yapılacak havalimanına yol bağlantılarıyla çok yakın bir yerde.

Ayrıca uluslararası markalar outletlere gelebilmek için şehirden en az 40-50 dakika uzakta olmasıı talep ediyorlar ki, Büyükçekmece buna tam uygun düşüyor.

Bunların yanında, bölge göle yakınlığı vasıtasıyla çok büyük imara açık olmayan, sadece yüzde 20 imar olan bir bölge. O yüzden de biz büyük arazi içinde ağaçları, çiçekleri, onun yanında tek katlı villalarıyla bölgedeki konseptede uygun bir şey planladığımızdan dolayı Büyükçekmece bu projeye çok uygun.”

Toplam yatırım bedeli 115 milyon Dolar

“Projenin toplam yatırım bedeli 115 milyon Dolar. Tabiki bu tür projeler uzun soluklu projeler. Biliyorsunuz hem Emaar, hemde bizim ortağımız RDM yeni giriyorlar ama Türkiye’de uzun soluklu projeler hedefliyoruz. O yüzden hem istihdam sağlaması açısından, hemde geri dönüş açısından uzun soluklu, ülkeye faydası olacak bir proje. Biz Emaar olarak, zaten Türkiye’ye kısa dönemli bir yatırım yapmıyoruz.”

 

Haber: Cem ERTUĞRUL

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI