19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerDağlarda Özelleştiriliyor

Dağlarda Özelleştiriliyor


Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın konuya ilişkin ÖYK Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Erzurum'un Palandöken ilçesi, Palandöken Kayak merkezi'nde yer alan Maliye Hazinesi ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlar ile sınırları belirlenen devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlar, bunların üzerindeki Gençlik ve İl Müdürlüğü Kayak Eğitim ve Dinlenme Tesisi, kafeterya, pist, lift, Gölet ve benzeri Yapı, tesis ve diğer varlıklar özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Ayrıca, Erzurum'un Palandöken ilçesi, Konaklı Mahallesi, Konaklı Kayak merkezi'nde yer alan Maliye Hazinesi ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlar ile bunların üzerindeki; pist, lift, Gölet ve benzeri Yapı, tesis ve diğer varlıkların da özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

Özelleştirme "işletme hakkı devri" yöntemiyle gerçekleştirilecek. Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar söz konusu taşınmazlar ile üzerindeki Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim ve Dinlenme Tesisi, kafeterya, pist, lift, gölet ve benzeri yapı, tesis ve diğer varlıkların her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bunlardan doğan her tür hak ve yükümlülüklerin işletilmesinden elde edilecek gelirlerin mevcut işletilme durumlarına göre Spor Genel Müdürlüğü ve/veya Türkiye Kayak Federasyonu'na bırakılacak.

Bu kararın uygulanması ile ilgili hususların gerek görülmesi halinde Maliye Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Kayak Federasyonu ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arasında yapılacak protokol/protokollerle belirlenecek.

Özelleştirme 3 yıl içinde tamamlanacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI