24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerCeyhan'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı

Ceyhan’da kentsel dönüşüm yıkımları başladı

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Türlübaş Mahallesi'nde düzenlenen törende, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabına başladıklarını söyledi.

Dönüşümün ilk etabında 75 bin metrekarede 600 konut ve 77 iş yeri yapılacağını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşüm, 3 etap altında olacak. Bu yıl yapılacak konut ve iş yerlerinin temelini birlikte atacağız. 2017 yılının sonunda Ceyhanlı vatandaşlarım bu konutlarda oturacaklarının sözünü veriyorum. Görevim sürecinde kısa sürede 3 etabı bitireceğiz. İlk yıkıma, park bahçe müdürlüğü ve mezbahane alanımızın da bulunduğu yerden başlıyoruz. Buradaki yeşil alanımızın tamamını, zarar vermeden sökme makineleriyle diğer yeşil alanlara götüreceğiz."

Ceyhan Nehri'nin sahil düzenlenmesini Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile yapacaklarını ifade eden Öztürk, "Sahil yolunda köprüler, spor, sosyal ve gezi alanları oluşturarak, yaşam merkezi inşa edeceğiz. Herkesin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir oluşturacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Öztürk ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Ulu, iş makinesi ile sembolik olarak ilk yıkımı gerçekleştirdi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI