19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerÇevreci yarışmaya yoğun ilgi, son gün 13 Şubat

Çevreci yarışmaya yoğun ilgi, son gün 13 Şubat

Rönesans Holding’in yaratıcı ve özgün fikirlere sahip üniversiteli gençleri sektöre kazandırmak amacıyla, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” çağrısıyla düzenlediği proje yarışmasına rekor başvuru yapıldı.

Son gün 13 Şubat

Gençlere “sürdürülebilirlik” ve “çevre dostu sistemler” konularındaki yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürme ve onlara hem yaratıcı bir proje hazırlama hem de kendi geleceklerini tasarlama fırsatının sunulduğu Rönesans Holding’in proje yarışmasına, şu ana kadar 78 üniversiteden 408 proje grubu olarak 1065 öğrenci başvuruda bulundu. Alanlarındaki bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencilerinin 13 Şubat’a kadar projelerini teslim etmeleri gerekiyor.

Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençlerin kendi sınırlarını aşmasının önünü açmayı hedefleyen Rönesans Holding’in bu hedef çerçevesinde, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” sloganıyla düzenlediği ve 15 Ekim 2014’de ilan edilen proje yarışmasına başvurular devam ediyor. Konuya ilişkin olarak üniversitelerde düzenlenen seminerlerle de adından sıkça söz ettiren Rönesans’ın proje yarışmasına mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğrencileri yoğun ilgi gösteriliyor.

Yarışmaya, Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin 3. ve 4. sınıf mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileri, takımlar halinde katılabiliyorlar. “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler” temalı yarışmada öğrenciler; çevre dostu, kalıcı değerler taşıyan yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir projeler geliştirmeye çalışıyorlar.

27 üniversitede 2 bin 592 öğrenci Rönesans'la tanıştı

Rönesans Holding, yarışma kapsamında bugüne kadar Türkiye’nin 19 şehrindeki farklı üniversitelerde ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Çevre Dostu Sistemler’ konusunda seminerler de düzenledi. İstanbul, Trabzon, Ankara, Malatya, Şanlıurfa, İzmir, Adana, Mardin, Gaziantep, Eskişehir, Bursa, Konya, Erzurum, Kahramanmaraş, Mersin, Kayseri, Edirne, Kocaeli ve Balıkesir’de 27 üniversite ziyaret edildi ve bugüne kadar 2 bin 592 öğrencinin katıldığı bu seminerlerde gençlere Rönesans’ın ‘Yalın İnşaat’ prensipleri ve yeşil binaları hakkında bilgi verildi.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI