28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerÇevre Bakanlığı, Çeşme'de yüksek katlı toplu konuta onay verdi..

Çevre Bakanlığı, Çeşme’de yüksek katlı toplu konuta onay verdi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık TOKİ tarafından Çeşme’de yapılması planlanan konut projesini onayladı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Bakanlık bizim açtığımız dava devam ederken yapım ihalesini de yaptı. Projeyi de onayladı. Ancak ruhsat için belediyeye, bize başvurdular. Bizim onayımız gerekiyor. Ama isterse Bakanlık da onaylayabilir. Bilirkişi raporları planın iptali yönünde. Biz de dava sonucunu bekliyoruz” dedi. 

Dalgıç dava sonuçlanıncaya kadar belediye olarak inşaat ruhsatlarını onaylamayacaklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Yargıya güveniyoruz. Biz konut yapılmasına karşı değiliz. Bölgenin konut ihtiyacı vardır. Konut yapılması gerekir ama bu şekilde yoğunluğu arttıran ve Çeşme’de konut alanında olmayan kat yüksekliğine karşıyız. Davamızın nedeni budur” dedi.  Mahkeme kararı gelmeden da işlemlerin devam ettiğini vurgulayan Dalgıç, “ Biz, hakkımızı aramaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.”

İLK ETAPTA 584 KONUT

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce  Reisdere’de inşa edilmesi planlanan bin 153 konutluk projeye, Çeşme Belediyesi  kat yüksekliği ve imar yoğunluğu gerekçeleriyle dava açmıştı. TOKİ projesi iki etaptan oluşuyor. Birinci etapta  584  konut, bin 600 kişilik cami, 2  büfe yer alıyor. Projenin ikinci etabında ise 603 adet konut, 4 adet büfe, birer adet 32 derslikli ilköğretim okulu ve 32 derslikli lise ile 600 kişilik camii bulunuyor.

Banu Şen / Hürriyet

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI