28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriÇamlıca Mesa son teknoloji sistemlerle satışa devam ediyor!

Çamlıca Mesa son teknoloji sistemlerle satışa devam ediyor!

Bosch Termoteknik, 37 yıllık tesisat, proje ve uygulama deneyimi ile birçok prestijli projeye imzasını atıyor. Geniş ürün yelpazesi ile yüksek kaliteli ve profesyonel mühendislik desteğini buluşturarak ısıtmadan, soğutma ve havalandırma ürünlerine kadar tam bir sistem çözümü sunuyor.

İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın en değerli şehirlerinden biri İstanbul’da, geçmişe tanıklık eden semti Çamlıca'da inşa edilen Mesa Konut Projesi’nde de Bosch Termoteknik bünyesinde bulunan Buderus GB162 Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Kaskad Sistem, Buderus Logalux Duoclean Boyler ve LG Multi V IV VRF sistemleri tercih edildi.

1969 yılında kurulan Mesa Mesken A.Ş. 45 yıllık tecrübesi ile 8.000.000 m² alan ve 80.000’den fazla konut üretti. Dönemin en özel ve iddialı projelerinden biri olmaya aday Çamlıca Mesa; toplam 115 adet konuttan oluşuyor. Çamlıca Mesa’da 5 adet 2 katlı, 15 adet 3 katlı olmak üzere; toplam 20 adet apartmanda, 40 adet bahçe kullanımlı, 40 adet dubleks ve 30 adet de ara kat daire bulunuyor.

Projede soğutma sistemi için 1098 HP LG Multi V IV VRF dış ünite, 791 adet iç ünite bulunurken, ısıtma sistemi için 2 adedi bloklar altında olmak üzere toplam 65 adet GB162/80 Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan kullanılıyor. Sıcak su sistemi için ise 5 adet Buderus duoClean Logalux SU500 ve 15 adet Buderus DuoClean Logalux SU750 boyler tercih ediliyor. 

Her dairede KNX otomasyon sistemi kullanılırken, LG PQCSZ250S0 AC EZ Merkezi Kumanda sistemine bağlayıp dairelerde akıllı sistem ile soğutma sisteminin çalıştırılması planlanıyor.

Isıtma sistemlerinde kullanıcılarına her türlü çözümü sunan Buderus’un teknolojisi, kazandan güneş kolektörüne, boylerden radyatöre ve aksesuarlara kadar her ürünü kapsıyor. Akıllı ve kalıcı kontrol sistemleri ile bütünsel bir kullanım konseptine sahip olması, ekonomik ve çevre dostu bir ısınma şeklini mümkün kılıyor. Tüm ısıtma ürünlerinin birbirine uyumu, planlama ve montajı da kolaylaştırıyor.

Logamax Plus GB162’nin özel olarak tasarlanan alüminyum eşanjörü, ALU Plus teknolojisi ile üretilmiştir. Bu, ideal bir akış ve yüzey teknolojisini mükemmel şekilde bir araya getiren bir yenilik anlamına gelir. Benzersiz kaskad tasarımı, kullanıcılara daha yüksek bir kapasite sunar.

Buderus duoCLEAN Hijyenik Boylerlerin ic yuzeyi 870 – 900°C sıcaklıkta termoglasur adı verilen cam katkılı bir alaşımla kaplanır. Bu kaplama, boyler icinde depo edilen kullanma suyunun hijyenik olarak korunmasını sağlar. Termoglasur kaplama ile oluşan pürüzsüz yüzey hem hijyenik özelliktedir, hem de korozyona ve kirec birikimine engel olur. Buderus duoCLEAN Hijyenik Boyler etrafında 80 mm’ye kadar poliüretan izolasyon vardır. 120-400 L aralığındaki kapasiteler fabrika montajlı sert kopuk izolasyon ile gelirken, 500-1000 L aralığındaki kapasitelerde ise yumuşak kopuk izolasyon kullanılmaktadır. Bundan dolayı

termos özelliği taşır. Isıtılan su çok uzun sure sıcak kalır. Kazanın devreye girme sayısı ve suresi azaltılarak çok daha az yakıt harcanır. Ayrıca Logamatic Panel, boylerdeki su istenilen sıcaklığa gelmeden, hesapladığı sure kadar önceden brülörü durdurarak kazandaki ısının tamamına yakınının boylere transfer edilmesini sağlar, kazanda atık ısı bırakmaz.

LG VRF sistemlerinde kullanılan tümü inverter kompresörler, inverter kondenser fan motorları, aşırı soğutma devresi ve yüksek basınçlı yağ geri dönüşü sistemleri ile toplam verim artırılmıştır. Uzun borulama mesafeleri ve iç-dış ünite kot farkları sayesinde optimum sistem çözümü sağlanmıştır. 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI