23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriCabir Bayrak: Fuar Arapların ihtiyacına yönelik konut üretmekte faydalı oluyor!

Cabir Bayrak: Fuar Arapların ihtiyacına yönelik konut üretmekte faydalı oluyor!

Bugün 9. Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Gayrimenkul Zirvesi gerçekleşti. Fuarda yer alan Semerkand Yapı'nın Genel Koordinatörü Cabir Bayrak, Emladream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'in sorularını yanıtladı.
 
,
 
Fuarı değerlendiren Bayrak, "Arap yatırımcı ve tüketimcilere yönelik bir fuar. Zaten son 10 yıldır Arap sermayesinin ciddi şekilde Türkiye'de inşaat sektörüne aktığını yatırım yaptığını biliyoruz. Sektör için iyi bir fuar doğru bir adres iyi bir buluşma.
 
Yabancıya satışımızı yüzdeye vurursak düşük bir orandır. Çünkü bizim konutlarımız A standarlarında. Pek Arap müşterimiz olmadı doğrusu. Fuara katılmaktaki amaçlarımızdan biri hem bu sayıyı arttırmak hemde dediğim gibi inşaat sektörüne ciddi bir ilgi var. Onların ihtiyacına yönelik proje üretmek." dedi.
 
Semerkand Line projesini anlatan Bayrak, "Bakırköy Zuhuratbaba'da bir projemiz var. 214 konut ve 7 işyerinden oluşuyor. Yüzde 40'ı bitti inşaatının. Bu projemiz ile katıldık fuara. Proje 8 bin 500 metrekare arsa üzerine kurulu yüzde 80'i yeşil alanı kalmak kaydıyla dizayn edilmiş bir proje. 5 katlı bir proje." dedi.
 
Şaunda devam eden diğer projelerden bahseden Bayrak, "Esenyurt'ta bir projemiz var. Home ofis projesine başladık. 74 bağımsız bölümden oluşuyor. Yüzde 70'i satılmış durumda. Bir de Ankara'da bir projemiz var Eskişehir Yolu üzerinde. 82 adet daireden meydana geliyor. Daireler büyük 180 metrekare 4 oda 1 salon şeklinde." dedi.
 
Semerkand Yapı'nın kuruluşunu ve yaptığı projeleri anlatan Bayrak, "Semerkand Yapı'nın Semerkand olarak kuruluşu 2006 yılı ama bunun kurucuları ve yöneticileri olarak biz 1990 yılından beri sektör içerisindeyiz ve Türkiye'nin bir çok ilinde başta İstanbul'da olmak üzere inşaatlar yaptık. Projeler hep altyapı ve üstyapı ile birlikte. Semerkand Yapı'yı 2006'da kurduk ve lüks konut yapıyoruz. Bodrum'da 4 roje yaptık. Beylikdüzü'nde Esenyurt'ta projeler yaptık bitirdik. Şuanda Bakırköy, Esenyurt ve Ankara'da projelere devam ediyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI