19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerBüyükova Projesi tarım arazilerini koruma altına alacak..

Büyükova Projesi tarım arazilerini koruma altına alacak..

2015 yılında uygulamaya konulacak olan Büyükova Projesi kapsamında tarım arazileri tıpkı SİT Alanları gibi koruma altına alınacak.
 
Tarım arazilerinin tarım dışı kullanımını önlemek amacıyla 2015 tarihinde hayata geçirilecek olan 'Büyükova' Projesi kapsamında tarım arazileri de tıpkı sit alanları gibi dokunulmaz olacak.
 
Arazi kullanım oranının her geçen gün arttığı ve genellikle planlamaların tarım arazileri üzerinde yapılması sebebiyle, Türkiye'nin tarım arazileri üzerinde sadece ülke ve bölge planlarına uygun olarak, tarım, orman, mera, turizm, yerleşim ve diğer alanların planlanmasını  sağlamak amacıyla çalışma başlattı.  
 
5403 sayılı 'Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu' kapsamında tarımsal potansiyeli yüksek araziler tespit edilerek, bu alanlar sayısal olarak haritalara işlenecek.   
 
Tarım arazilerinin çoğunlukla taban arazilerinin yoğunlukta olduğu ovalarda yer alması sebebiyle belirlenen alanlar Bakanlık tarafından  ‘Büyükova’ olarak nitelendirecek ve söz konusu büyük ovalar bütünlük içerisinde tarımsal üretimde tutulacak. Kullanım kararı tamamen bakanlığa ait olacak söz konusu alanlar yine Bakanlık web sayfasında ilan edilecek. 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI