22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerBursa'ya Kentsel Dönüşümle Yüksek Binalar Yapılacak

Bursa’ya Kentsel Dönüşümle Yüksek Binalar Yapılacak

Bursa'da riskli bina tespitleri tamamlandı, ancak 4-5 katlı binaların yıkılıp, yerine 10- 12 katlı binaların inşa edilmesine onay verilmesi tepkilere sebep oldu.
 
 Yıldırım'daki 7 mahallenin ve Akpınar'ın gökdelenlere uygunluğunun araştırılması gerektiğini belirten meslek odaları, dönüşüme karşı yol haritası çizmek için harekete geçti.
 
Kentsel dönüşümde son sözü Hükümet söyledi. Bursa'daki riskli bölgeler 20 Ocak'ta Resmi Gazetede ilan edildi. Bursa'da dönüşüme Bakanlar Kurulu kararının ardından Cumhurbaşkanı onayıyla resmen vize çıkarken, 4-5 katlı binaların yıkılıp yerine 10- 12 katlı binaların yapılması yeni bir tartışmanın fitilini de ateşledi. Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, zemine uygun plan yapılması gerektiğini belirterek, "Bu bölgelerin zeminleri incelenmemiştir. Zemin çok katlı yapıyı kabul etmeyecektir" diyerek araştırma yapacaklarını söyledi.
 
YILDIRIM VE OSMANGAZİ'DE DÖNÜŞÜME VİZE
Yıldırım Belediyesi'nin Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahallelerini kapsayan bütünleşik uygulama bölgesi, afet riskli alanı oldu.  Büyükşehir Belediyesi'nin, Akpınar'da, Korupark- 1050 Konutlar arası olarak belirlediği bölge de yine Resmi Gazetede kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak tanımlandı.
 
10 KATLI BİNALAR…
Yapılacak kentsel dönüşüm projesiyle Yıldırım'da 7 bölgede 30 bin yeni konut yapılacak. Yine planlanacak projeyle 1050 konutlar-Akpınar'da yaklaşık 2 bin 500 bina kentsel dönüşüm için yıkılıp, yeniden yapılacak. Yıkılacak 4 ve 5 katlı konutların yerine 10 ve 12 katlı yeni binalar yapılması planlanıyor. Yıldırım İlçesindeki "Kentsel Dönüşüm Projeleri" 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun ikinci maddesine göre, yapılacak. Osmangazi Belediyesi sınırlarında kalan Akpınar Mahallesindeki proje ise 5393 sayılı Belediye kanununa göre gerçekleşecek.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI