29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaKonut ProjeleriBurçkale Yapı Şile'de projelerine devam edecek!

Burçkale Yapı Şile’de projelerine devam edecek!

Şile'de 4. projelerine hazırlanan Burçkale Yapı'nın hayata geçirdiği Green Village Şile projesinin Satış Koordinatörü Cafer İnan, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmen Ayla Özer'in sorularını yanıtladı.
 
RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
 
 
Çocuklu ailelere hitap eden bir proje!
 
Burçkale olarak geçen sene başladığımız bir proje. Bu proje Şile'de 3. projemiz. Önümüzdeki ay başlayacağımız 4. projemiz var. Arazimiz 17 bin 200 metrekare. Tamamı 4+1 dubleksten oluşan 72 villadan meydana geliyor. Tamamen çocuklu ailelerin yaşayabileceği haftasonu ve yaz döneminde kullanabileceği içinde organizasyonların full çocuklara  yönelik olduğu, yetişkin ve çocuk programlarının ayrı ayrı  oluşturulduğu güzel bir proje.
 
Şile haftasonu kaçamakları için çok rağbet gören bir bölge!
 
Şile İstanbul'a yaklaşık 30 dakikalık mesafede. Herkesin çok rahat ulaşabileceği, özellikle son zamanlarda yollarının genişlediği, Ağva'daki liman projesi ile bütünleştiği, 3. yolunda 15 dakika daha geriden geldiğimizde beraber güçlendirdiği bir bölge oldu. Son 3 yıldır Şile çok rabet gören bir bölge. İstanbul'a yakınlığı ve merkezdeki ailelerin haftasonu için kaçamak yaptığı bölgelerin en başında geliyor. Anadolu bölgesindede hem denize yakın Karadeniz gibi temiz havasının olduğu jeolojik olarakta toprak yapısının sağlam olduğu bir bölge yok. Dolayısıyla bir bu gelişen potansiyeli değerlendirmek için Şile'yi genel bir ana bölge olarak değerlendiriyoruz. Bir de bunun dışında Beykoz'da çalışıyoruz.
 
Çocuklara özel 3 bin 500 metrekarelik sosyal alan!
 
Projemizde 3 bin 500 metrekare sadece çocuklar için düzenlenmiş bir alanda oynayabileceği başında eğitimci abilerimizin ablalarımızın olduğu yaz okul projelerinin programının yapıldığı yeşil kovboy kasabasını çıkardığımız bir uygulama. Türkiye'de ilk defa biz uyguladık. Etkinlikler Nisan ayı ortası itibariyle  havaların ısınmaya başladığı dönemden itibaren haftasonları, 15 Haziran – 15 Eylül dediğimiz o pick dönemde de hafta içi 5 gün, haftasonları da farklı programların olduğu yaz okulu başlayacak. Yaz okulu dediğimiz yüzme, basketbol, voleybol, tenisi kendi tekniğiyle öğrenebileceği, gezi programlarının olduğu, izciliğin olduğu, kendi içinde istediği zaman ekip biçebileceği, yetiştirdiği ürünleri sosyal tesiste yemek yapıp sergileyebileceği, mini çiftliği ile tamamen çocuklar için tasarlanmış bir alan. 
 
Enerjisini topraktan atan bir nesil yetişsin istiyoruz!
 
Bir aile buraya geldiğinde güvenlikli bir ortamda sabah 9'dan akşam 6'ya kadar programı yapılmış saat saat hangi programın yapılacağı örneğin bir gün çocuklar için yoga yapılıyorsa ertesi gün tenisle başlatılıyor. Çocuk jimnastiği pedagog eğitimi almış hocaların içinde olduğu bir eğitim programı. Bir de şunu diyebiliriz benim çocuğum buraya geldiği andan itibaren tün yaz boyunca tüm tekniğiyle her sporu öğrenebilecek, tamamen doğayla içiçe yaşayacak. Bizim amacımız doğayı tanıyan, doğayla yaşayan, enerjisini topraktan atan bir nesil yetişsin istiyoruz. Bu konsept şuan da çok tuttu.   
 
Şile'nin merkezi bir sayfiye kasabası gibi. Denizde çok yakın. Araç ile 3 dakika mesafede. İzmir'de bir Çeşme neyse, İstanbul'da Şile'de odur. 3 kesim geliyor buraya. Haftasonu kahvaltıya yemeğe gelenler, deniz için gelenler bir de organizasyonlar için gelenler oluyor. Burada sürekli gelen takip eden bir aile kitlemiz var. Bizim amacımız burayı takip edip satın almak isteyenlere bir konsept oluşturmak.
 
Son 4 daire kaldı!
 
Projenin yüzde 40'ına yakını uzun vadeli yaşamı düşüyor. Bunuda şöyle değerlendirebiliriz. Proje bittiğinden itibaren o ilk yıl ki o yaz dönemi atlatıldıktan sonra o oran yüzde 60'a gelecektir. Daha çok çocuklu aile profili. 35-50 yaş aralığında. Banka sektörü, gayrimenkul sektörü, finans sektörü, doktorlar gibi bir müşteri kitlemiz var. Bizden satın alan muhakkak bir arkadaşını getiriyor. Böyle gruplarımız olmaya başladı. Satışa 6 ay önce başladık. 72 daireden 4 daire kaldı.  
Şile'de 6-7 proje daha geliştireceğimiz arsamız var!
 
İlk projemiz Ümraniye'de İKEA'nın olduğu bölgedeydi 120 konutluk bir proje yapmıştık. 2. projede Şile'ye geldik. Şuanda Şile'nin en büyük yatırımcı firmasıyız.  Şile'de yapacağımız 6 7 projemizde daha var yapacağımız. 2. projemizde Taş Evler projesiydi. O da tamamen yine Şile'ye ait bir projeydi. O da çok talep gördü ama burası konsept olarak artık belirlediğimiz bir konsept var bu konseptin devamını yapacağız.
 
Green Village Şile 2 projesi!
 
Arazi olarak 24 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş 142 tane konuttan oluşan ama tek katlı 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1, ayrıca dubleks tiplerinde üniteler var. Brüt olarak bakıldığında 60 metrekare ile 130 metrekare arasında değişiyor büyüklükleri.  
 
Villa daire sistemi!
 
İstanbul'dan biraz sayfiye alanlara doğru gittikçe dubleks ya da tribleks villalar yapılır. Bu villaların büyüklükleri 150 ile 300 metrekare arasında değişir. Bu sefer bi aile yüksek metrekareyi yüksek bedellerle almak zorunda kalıyor. Halbuki ben sadece haftasonu kullanacaksam veya yazın belli bir döneminde kullanacaksam 700 800 bin liralar vermek istemiyorum. Bir de yapılan villa projelerinde konsept olarka zayıflık var. İçerisinde sadece yüzme havuzu var. Biz bunu çocukların ve ailelerin gün içerisinde geçirebileceği zamanları düşünerek programlayarak yaptığımızdan üniteleri küçülterek kullanım alanları daraltarak daha çok sosyal yaşamı yaşatmaya çalıştığımız için küçük üniteleri daha hızlı ve daha kolay satmaya başladık. Villa daire dediğimiz bir sistem geliştirdik. Tek katlı 1+1'den 4+1'e kadar ya da çatı dubleksi ve bahçe dubleksleri yaptık. Her daire tipine talep var. Ön talepler toplamaya başladık. 
 
Green Village Şile 2'de fiyatlar 135 bin liradan başlıyor!
 
1+1 daireler 135 bin liradan başlıyor. 2+1'ler 180 -190 bin lira ortalamalarında 3+1'lerde 230 bin lira ortalamayla gidiyor. 4+1'lerde 250 bin lira civarında. Ama 36 ay faiz almadan vadelendiriyoruz. Yüzde 25 gibi bir peşinat alıyor. Kalan tutar 0 faizle taksitlendiriyoruz. Ayrıca ailelerin ödeyebileceği şekilde özel bir planda oluşturabiliyoruz. Sözleşme süremizde teslim tarihi 24 ay ama 20 aya çekmeyi düşünüyoruz. Şuandaki planlamamız öyle. 
 
Her gruba özel ayrı sosyal alan!
 
2. projemizde konsepti biraz daha genişletiyoruz. Arazide geniş olunca arazi yapısına göre çok ciddi bir gölet şelale bir kale yaptık. Kapalı sosyal tesis var bu projemizde. İnsanlara cazip gelen projeye girdiği andan itibaren tatil köyüne benzeyen imkanların olması. Çünkü yaz okulu programı var çocuklara yönelik. Bayanların kendi aralarında oturabileceği göletin ortasında bir fiskos adası var. Türk kahvesini kızgın kumda yapacağı kendi pişirip kendi içeceği sohbet edebileceği sadece onlara ait bir alan. Gençler için bir ada var. Kızgın taşların ateşlerin yandığı çalıp söyleyebilecekleri sohbet edebilecekleri gençlere özel bir alan olacak.  
 
Şile'nin en büyük turizm yatırımını yapacağız!
 
Şile ile yapımız uyuştu. Haftasonu ve yazlık proje olarak düşündüğünde bizim burada geliştirdiğimiz arazilerimiz olduğu için önceliği buraya veriyoruz. Ama Beykoz'da imara açılan Kirazlıyayla bölgesi gibi bir yerde de geliştirme yapıyoruz. Bağdat Caddesi'nde bir iki tane proje geliştiriyoruz. Bunlar ara projeler olacak. Ağırlığımızın yüzde 80'i burada. Çünkü biz seneye yaklaşık 350 400 konutlu bir proje geliştiriyoruz. En önemliside Şile'nin en büyük turizm yatırımını yapacağız burada. Yaklaşık 500 600 odalı termal odalı otel yapmayı düşünüyoruz. Şuanda konsept geliştiriyoruz. Denize sıfır olacak. Bölgede iyi tanınan bir firmayız güçlenmeye başladık. Şile'ninde biraz algısını değiştirmek istiyoruz. Biz Şile'nin biraz daha pr'ına çalışıyoruz. Yatırım yaptıkça, çağırdıkça insanları bakış açısı değişmeye başlıyor. Eskiden Şile 3-4 saatte gelinip yine aynı şekilde dönülen bir bölgeydi. Artık insanlar uzaklaşmaya başlamıştı. Fakat artık yol çok güzel. 30 dakikada şehir merkezinden geliyorsunuz. Havaalanına tam 30 dakika mesafesi var yine. 2 şeritli yol var. Liman yapılıp o yol birleştiğinde ise çok daha değerli olacak.

 
Yüzde 60 prim!
 
Konsept projenin avantajı yaşam başladığı zaman verilen bedelin yüzde 15 arttığını görüyorsunuz. Yani prim yapan bir bölge. İnşaat başladığından aldığınızla sonraki final arasında yaklaşık yüzde 50-60 bir değer artışı var. Küçük bir bütçe ile her hafta gelebileceğim ve yaz tatilimi geçirebileceğim içinde tatil köyü konseptinde imkanların olduğu bir projeden ev almış oluyorum. 
 
Şile'de 5 yıl daha talep olacak!
 
Projede metrekare fiyatının 2 bin 200 lira olmasını öngörüyoruz. Merkezde fiyatlar oturmaya başladı ama Şile gelişen bir bölge olduğu için arsa maliyetleride almaya başladı. Bunun üzerine bir de dolar gelince yüzde 15 oranında maliyetlerimiz arttı. Bizim şu avantajımız var hızlı satabilen bir ekibiz. Referansla da çok satış yapabiliyoruz. Burada yatırım ihtiyacını oturma ihtiyacını karşılamış biraz daha çocukları ile ilgili geleceğe yönelik zaman geçirmek isteyen aileler var. Tahminimce Şile'de bir 5 yıl daha talep olacak. Bizim maliyetlerimiz bizim kendi içimizde tolere edebileceğimiz yerlere geliyor ama satış hızımızı kesmiyor. Yani herhangi bir kriz, seçim veya herhangi birşey yapmaya çalıştığımız projedeki talebi etkilemedi. 
 
Burçkale'den Beykoz Kirazlı Yayla'ya proje!
 
Beykoz'da kentsel dönüşüm projeleri gibi daha çok villa tipi yapımı ağırlık verdi ama yine daire tipinide yapacağız. Orada çok büyük oyuncularda girmeye başladı. Tamamen boğaz manzaralı, boğaza nazır araziler. Biz orada bu süreci 2 3 yıl olacağını düşünerek oraya bir ofis açtık. Görüşmeler yapıyoruz. Belli bir alanda toparladık. 2 yıl sonrasında hedeflediğimiz bir yer. Yine konsept olarak site konsepti olacak ama bu çocuklu ailelerin, yetişkinlere ayrı standart sosyal tesislerin dışında farklı birşey yapacağız. Ciddi ses getirecek bir proje olacak.
 

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYIN

 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI