28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriBu projelerde kampanyalar büyük, ödemeler kolay

Bu projelerde kampanyalar büyük, ödemeler kolay

Konutta balon var mı sorusu arada bir gündem olmaya devam etse de, sektördeki yeni projeler hız kesmeden devam ediyor. Yeni projeler gayrimenkul sektöründeki yarışa katılırken, bu yarışa bir adım önde başlamak isteyen firmalar, biribirinden farklı kampanyalar düzenlliyor.

Dövizdeki yükseliş ev almak isteyenleri düşündürürken, gayrimenkul firmaları yaptıkları kampanyalarla, ev almayı düşünmeyenleri bile harekete geçiriyor. Birbirinden cazip kampanyalarla tüketicileri etkileyen firmalar, indirimden, faizsiz taksit kapmanyasına, ödemeyi 1 yıl erteleyen kampanyalardan, peşinatsız konut kampanyalarına kadar her bütçeye uygun ödeme çözümleri sunuyor. Artık ev almak isteyip yeterli birikimi bulunmayanlar da, küçük takitlerle ev sahibi olmak isyeyenler de, taksit öderken faiz ödemek istemeyenler de ev sahibi olabiliyor.

EgeYapı'dan finansman desteği 

Son günlerde en çok konuşulan konut kampanyası ise kuşkusuz Ege Yapı tarafından düzenlenen ‘finansman desteği’ kampanyasıydı. Alışılagelmiş kampanyalardan biraz daha farklı olan bu kampanyada, firma 18 ay boyunca, konut alan tüketicilerin taksitlerini ödeyecek. 8 ay sonra daire teslimlerinin başlayacağı projede, evini teslim alan  tüketicinin takisiti 10 ay daha firma tarafından ödeniyor. Batışehir ve Pega Kartal projelerinde geçerli olan kampanya 30 Nisan 2015 tarihine kadar geçerli olacak.

Egeyapı Group Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy, Emlakdream.com’a verdiği röportajta kampanyayı şöyle anlattı :

“Örnek ile anlatmak gerekirse 380 bin liralık bir daire alan müşterimiz peşinatı 3 taksite bölüyor. Yüzde 25 peşinat veriliyor. Kalan 2 taksit ise biri 1 yıl diğeri ise 2 yıl sonra olmak üzere ödeniyor. Kalan kısmı için kredi kullanıyor. Banka kredisi ile beraber finansman desteğimizde hemen başlıyor ve 18 ay boyunca devam ediyor. Böylelikle 380 bin liralık bir daire için müşterinin cebinden çıkan para 247 bin liraya iniyor. Yaşamak için bu daireyi alanlarda da bu desteğe devam ediyoruz. 8 ay sonra taşınsa bile desteği 18 ay boyunca bizden almaya devam ediyor.”

 

Ağaoğlu 'herşeyi devletten beklemek olmaz' dedi ve…

Devletin konutta peşinat desteği vereceğinin açıklanması üzerine, özel sektör de bu desteğe katkı sağladı. “Herşeyi devletten beklemek olmaz” diyerek Ali Ağaoğlu ilk adımı attı. Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından başlatılan faiz desteği kampanyasında, firma faizin yüzde 35’ini ödüyor. Andromeda Gold, My Towerland, My Home Maslak projelerinde geçerli olan kampanyada, yüzde 1 peşinat ödeyerek konut sahibi olmak mümkün.  Kampanya kapsamında 60 aya % 0,47, 120 aya ise % 0,57 faiz oranları ile hemen teslim projelerinde yerinizi alabilirsiniz.

Sur Yapı'dan farklı projelerde, farklı kampanyalar 

Sur Yapı, Mart ayı boyunca İstanbul Sultanbeyli’de İdilia ve Sultangazi’de bulunan Vitrin projelerinde‘’mutluluk evinizde, peşinatı teslimde’’ sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, toplam konut bedeli üzerinden yüzde 5 indirim imkanı sağlıyor.Kalan tutar için teslimata kadar ara ödemesiz ve peşinatsız yüzde 75 banka kredisini, sabit taksit ödeme fırsatıyla sunuyor. Kalan yüzde 25 peşinat ise konutun tesliminde ödeniyor.

Sur Yapı’nın bir diğer kampanyası ise; 26 Mart Perşembe günü satışa sunulan Mirage Rezidans ve İlkbahar projelerinde geçerli. Projelerde lansmana özel yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. Fiyatlar Mirage Rezidans’da 340 bin TL’den başlarken, İlkbahar’da 185 bin TL’den başlıyor.

DKY İnşaat'tan lansman avantajları 

Firmalar yeni projelerini lansman avantajları ile satışa sunuyor. Bunlardan biri DKY İnşaat tarafından yükselen, DKY Kartal projesi. Projede metrekare fiyatları 3 bin 900 TL’den başlıyor. Peşin alımlarda yüzde 10 indirim uygulanan projede, 24 ay vade farksız taksit imkanı da bulunuyor.

Vaditepe Gölevleri'nde lansmana özel fiyatlar 

KİPTAŞ güvencesiyle Binres İnşaat tarafından hayata geçirilen Vaditepe Gölevleri projesi lansmana özel 199 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Ayrıca projede 24 ay vade farksız taksit imkanı ile de ev sahibi olmak mümkün.

Birçok konut projesinde düşük peşinat, vade farksız taksit imkanı ve çeşitli indirim kampanyaları bulunuyor. Burada ev almayı düşünen tüketiciklerin tercihlerini ‘güvenilir’ firmalardan yana kullanması önemli.  Bir konut firmasının ne kadar güvenilir olduğunun en önemli göstergesi; daha önce gerçekleştirdiği projeler. Ev almak isteyenlerin biraz araştırma yaparak, tercih ve beklentilerine en uygun projelerde yer alabilirler.  

Özlem ATİLA / Emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI