28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerBodrum’da gerçekleşen harcama 1 milyar liranın üzerine çıktı!

Bodrum’da gerçekleşen harcama 1 milyar liranın üzerine çıktı!

Türkiye’nin turizm şehirlerinin başında gelen Bodrum, bayramda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, bu dönem şehirde 1.3 milyar liralık ekonomi oluşturdu. Bodrum, tatilin başladığı cuma gününden düne kadar 200 bini havadan olmak üzere 1.5 milyon kişi tarafından adeta tatil ablukasına alındı. Deniz-kum ve güneş tatiliyle ünlü Bodrum’un plajlarında boş yer kalmazken, şehirde sabahlara kadar trafik çilesi yaşandı.

Günlük kişi başı ortalama 300 lira harcama yapıldığı düşünüldüğünde ise Bodrum’daki bayram ekonomisinin değeri yaklaşık 1.3 milyar liraya ulaştı.

Yerli ünlülerin yanı sıra yabancı zenginlerin de uğrak noktası olan Bodrum, Akdeniz çanağındaki rakip tatil bölgeleri Ibiza, Sardunya, St. Tropez ve Mikonos ile yarışını sürdürüyor. Günlük 20’ye varan özel jetler havalimanına ve süper yatlar da Yalıkavak’taki marinaya demirledi. Bodrum’a gelen tatilci rakamının hafta başına kadar 2 milyonun üzerine çıkacağı öngörülüyor. Bodrum’un önde gelen yatırımcıları, turizm şehrinin dünya çapında parlayan yıldızının her geçen gün önemini artıracağı görüşünde.

ORTA GELİRLİ TÜRK TURİST İÇİN HAYAL OLABİLİR

Bodrum’da lüks tatilciyi çekmeye yönelik olarak turizm yatırımları son hız devam ediyor. Mevcut işletmede olan dünyaca ünlü Ammanruya, Kempinski, Hilton ve Mandarin Oriental gibi zincirlere ek bu yıl Swissotel, Turgutreis ve merkezde iki otelini hizmete sokacak. Bunun yanı sıra Ritz Carlton, Four Seasons, Peninsula, Shagri La, Hyatt Regency, Bulgari, Armani gibi markalar Bodrum’da son dönemde yer arayışına giren dünyaca ünlü otel zincirleri olarak gösteriliyor. Yeni zincirlere bakıldığında artan oda fiyatlarının gelecekte orta gelirli tatilciler için Bodrum’un hayal olacağı söyleniyor.

Şehirde bu yıl 650 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen lüks otel zinciri Mandarin’in kapılarını açmasıyla turizm sezonunu 12 aya uzatmaya sıcak bakan birçok işletme bulunuyor. Bununla birlikte Doğuş Holding ile Astaş’ın hayata geçirmeyi hedeflediği içinde golf turizmini de tetikleyecek sahalara sahip dev bir spor tesisi projesi var. Ayrıca kongre merkezi ve sağlık turizmi yatırımları da Bodrum’u 12 ay canlı tutacak yatırımlar olarak görülüyor.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KOCADON:  İSTANBULLUNUN ÇÖPÜ 3 VARDİYA TEMİZLENİYOR

Türkiye’ye yıllık olarak 2 milyar dolarlık katkımız var, bu hızla artıyor. Türk tatilci hariç yurtdışından gelen sayısı 1.8 milyona ulaştı. Her şey dahil sisteminden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyoruz. Bu sayede insanlar sokaklara çıkıyorlar ve herkes para kazanıyor. Bu bayramda İstanbul’un çoğunluğunun nüfusu buraya aktı. Onların çöplerini toplamak için vardiyalarımızı üçe çıkardık.

ASTAŞ HOLDİNG YÖNETİM KUR. BAŞKANI VEDAT AŞÇI: 15 GÜNLÜK DOLULUK BİZİ ŞOKE ETTİ!

Mandarin Oriental’in açılışını 7 Temmuz’da yaptık. Ancak 2015 yılında beklediğimiz doluluk performansına 15 günde ulaştık. Bu durum bizi de şoke etti. Projemizin rezidans kısmının ev sahipleri taşındı. Dünyanın birçok yerinden özel uçaklarıyla gelen insanlar var. Bunlar 10 ile 30 milyar dolarlık şirketlerin sahipleri ve yöneticileri. Gelecek yıl büyük bir patlama olacağını öngörüyoruz. 

BODRUM HOLIDAY RESORT BAŞKANI GÜREL AYDIN:5 MARİNAMIZ DAHA OLSA YİNE DE DOLAR

Bayram döneminde kimsenin beklemediği kadar bir doluluk sağlandı. İstanbul’un Boğaz Köprüsü trafiği bile Bodrum’a taşındı demek mümkün, yollarda bırakın arabayla gidilecek, yürünecek yer bile kalmamış vaziyette. Günde 20 tane jet havalimanına iniyor. Mega yatlarda artış bulunuyor. Bunda yeni marinanın da büyük katkısı var. Ancak bunun gibi en az 5 tane marinaya ihtiyacımız bulunuyor.

TAV HAVALIMANLARI İCRA KURULU BAŞKANI SANI ŞENER:15 MİLYON YOLCU HEDEFİMİZ VAR

Milas–Bodrum Havalimanı yılda 3.5 milyonu aşkın yolcuyu ağırlıyor. Havalimanının trafiğini çok rahatlıkla 10-15 milyon yolcu seviyelerine çekeceğiz. Bodrum’un 12 ay turizme açık olabilmesi için golf sahaları, sağlık tesisleri ve kongre ile fuar merkezi gerekiyor.

BODRUM'UN TRAFİĞİ TATİL ZAMANINI ÇALDI

Bodrum’da merkez ile havalimanı arasında turist taşıyan ‘Alan Transfer’ adlı firmanın Genel Müdürü Taşkın Yılmaz, trafiğin tatile olumsuz etki ettiğini söyledi. Şehir merkezinin dışında Torba ile Ortakent arasındaki 7 kilometrelik mesafenin 1 saatten fazla sürede alınabildiğine dikkat çeken Yılmaz, “Seyahat sürelerinin uzaması turistlerin tatil döneminden çaldı” dedi.

SÜPER ZENGİNLER BODRUM MÜDAVİMİ

Bodrum dünyaca ünlü sosyetenin de tercihi olmaya devam ediyor. Bu yıl içerisinde milyarder işadamı Rupert Murdoch 70 metrelik süper lüks yatıyla Bodrum’un yolunu tuttu. Bununla birlikte artık bir Bodrum müdavimi olarak görülen Rus Roman Abromoviç yıllık Bodrum seyahatlerine bir yenisini daha ekledi.

11 milyar dolarlık servetiyle İtalya’nın en zengin iş adamlarından Leonardo M. Del Vecchio’nun yanı sıra İngiltere’nin en çok kazanan kadını olarak tanınan Elena Ambrobiadou da 100 milyon sterlinlik dünyanın en uzun yelkenli yatı olarak bilinen 3 direkli Malta Şahini yatı ile Bodrum’a geldi.

İş dünyasının yanı sıra Porto Rikolu dünyaca ünlü film yıldızı Benicio Del Toro ve kemancı Vanessa Mae ise Bodrum’u bu yıl ilk kez keşfederlerken, süper modeller Kate Moss ve Naomi Campbell yine Bodrum’a geldiler.

KATE MOSS’UN BİLETİNİ KATLADIK

Bodrum’a gelen dünyaca ünlü top model Kate Moss Londra’ya Easyjet’in 460 liralık uçak biletiyle döndü. Oysa yazın İstanbul’dan Bodrum’a giden yerli turistler 1 saat süren tek yön uçak bileti için 309 lira ödemek zorunda kalıyorlar.

(Patronlar Dünyası)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI