23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerBeş yıldızlı enkaz!

Beş yıldızlı enkaz!

Marmaris'te 310 dönümlük alanda yapımına başlanan ancak çeşitli  nedenlerle 26 yıldır tamamlanamayan 5 yıldızlı otel inşaatının, tatbikat alanı  olarak kullanılması dikkat çekiyor. İçmeler Mahallesi'nin Kızılkum mevkisinde, denize sıfır konumda olan  ve önünde iki koyu bulunan dev otel inşaatının tatbikat alanı olarak kullanılması  dikkat çekiyor. 
  
Mandalin isimli 5 yıldızlı olarak  planlanan otelin yapımına 1988 yılında başlandı. 550 oda ve bin 100 yatak  kapasiteli otelin inşaatı, sahiplerinin iflas etmesi nedeniyle yarıda kaldı.  Ancak inşaata başlanmasından yaklaşık 21 yıl sonra 2009'da bir inşaat firması  tarafından otelin içinde bulunduğu arsaya konutlar yapılması için proje  hazırlandı. Yabancılara yönelik lüks daireler yapılmasını ön gören proje, 2010'da  İçmeler Belediyesi'ne sunuldu. Belediye yönetimi, söz konusu bölgenin konut için  uygun olmadığını 5 veya 7 yıldızlı lüks bir turistik tesis yapılmasının bölge  turizmi için daha faydalı olacağını bildirerek projeyi kabul etmedi. 
 
KONUTTAN VAZGEÇİLDİ OTEL YAPILACAK
Muğla'nın büyükşehir statüsüne geçmesi nedeniyle kapanan İçmeler Belde  Belediyesi'nin kurucu ve son Belediye Başkanı Zeki Eren yaptığı açıklamada,  Hattat Ailesi tarafından yapımına başlanan otel inşaatının daha sonra Sinpaş  Holding tarafından satın alındığını kaydetti. Şirketin ilk başta konut için proje  hazırladığını ancak daha sonra konut fikrinden vazgeçerek yeninden otel yapmayı  planladığını öğrendiklerini belirten Eren, "İnşaatın büyük bir kısmı yenilendi ve  depreme dayanıklı olduğu tespit edildi. Bu sezona yetişmeyeceği için ekim ayından  itibaren otel tamamlanacak diye biliyoruz" dedi. 
Söz konusu otelin Rixos grubuna bağlı olarak işletileceğini  duyduklarını dile getiren Eren, bölgelerinde ünlü bir marka otelinin bulunacak  olmasına sevindiklerini ifade etti. 
 
TATBİKATLARDA KULLANILIYOR
Önünde iki koy bulunan 8 katlı otel inşaatı, son yıllarda tatbikat  alanı olarak kullanılmasıyla dikkat çekiyor. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)  ile Afet ve Acil Durum (AFAD) tarafından deprem tatbikatları yapılan otel  inşaatı, enkaz görevi görüyor. UMKE ve AFAD ekipleri, geçen yıl Aralık ayında ve  geçtiğimiz hafta otel inşaatında birer tatbikat gerçekleştirmişti. Ayrıca iki  kurumun tanıtım filmleri de söz konusu yerde çekildi. Ekiplerin yöneticileri,  otelin inşaat olarak kalmasının turizm için bir kayıp olduğunu ancak iyi bir  tatbikat olanağı sağlaması nedeniyle kendileri için bir şans olduğunu söyledi. 
Bu arada, turizm sektörü temsilcileri söz konusu yerin uzun zamandır  atıl durumda bekletilmesinin ülke ve bölge turizmi için kayıp olduğuna dikkati  çekti. 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI